Είμαστε όλοι θαμώνες του "Θamõn", κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει, μέσα από ένα πρίσμα σύγχρονο, τολμηρό, με τεχνικές αιχμής.

Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εστιατόριο-προορισμός στα Ιωάννινα, και ακόμη ευκολότερα από εκείνα τα μέρη που σε ελκύουν με την πρώτη ματιά χάρη στον ζεστό χώρο με το φυσικό ξύλο και το μοντέρνο design. Στην ανοιχτή κουζίνα του δημιουργούνται πιάτα με βαθιά νοστιμιά και καθαρή ταυτότητα, όπως το ντολμαδάκι καπνιστής πέστροφας με κρέμα σπανακόρυζο, αλλά και η πλούσια πάπια στιφάδο με παλαιωμένο ξίδι.

Ρουστίκ γεύσεις και fusion twists βρίσκουμε επίσης σε ένα διαφορετικό ράμεν με προβατίνα, ή στο κοτόπουλο με χυλοπίτες και κασκαβάλ Πίνδου, ενώ το μενού αλλάζει συχνά ακολουθώντας την εποχικότητα των προϊόντων.
Chef’s tip
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα προσεγμένα signature cocktails, που ταιριάζουν ιδανικά με τα καπνιστά και γήινα στοιχεία της κουζίνας μας, ή επιλέξτε κάτι από την ενημερωμένη λίστα κρασιών με πλούσια επιλογή ηπειρώτικων ετικετών.
Αβέρωφ 63, Γιάννενα, 2651083500, thamon.gr, Θamon, @thamon.io