"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

θαμον

Είμαστε όλοι θαμώνες του "Θamõn", κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει, μέσα από ένα πρίσμα σύγχρονο, τολμηρό, με τεχνικές αιχμής.

θαμον

Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εστιατόριο-προορισμός στα Ιωάννινα, και ακόμη ευκολότερα από εκείνα τα μέρη που σε ελκύουν με την πρώτη ματιά χάρη στον ζεστό χώρο με το φυσικό ξύλο και το μοντέρνο design. Στην ανοιχτή κουζίνα του δημιουργούνται πιάτα με βαθιά νοστιμιά και καθαρή ταυτότητα, όπως το ντολμαδάκι καπνιστής πέστροφας με κρέμα σπανακόρυζο, αλλά και η πλούσια πάπια στιφάδο με παλαιωμένο ξίδι.

θαμον

Ρουστίκ γεύσεις και fusion twists βρίσκουμε επίσης σε ένα διαφορετικό ράμεν με προβατίνα, ή στο κοτόπουλο με χυλοπίτες και κασκαβάλ Πίνδου, ενώ το μενού αλλάζει συχνά ακολουθώντας την εποχικότητα των προϊόντων.

Chef’s tip
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα προσεγμένα signature cocktails, που ταιριάζουν ιδανικά με τα καπνιστά και γήινα στοιχεία της κουζίνας μας, ή επιλέξτε κάτι από την ενημερωμένη λίστα κρασιών με πλούσια επιλογή ηπειρώτικων ετικετών.

Αβέρωφ 63, Γιάννενα, 2651083500, thamon.gr, Θamon, @thamon.io

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.