"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

strada

Στη δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη, στην καρδιά της πόλης και σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007. Με σύγχρονο προσανατολισμό και ντιζαϊνάτες λεπτομέρειες, το μπαρ-εστιατόριο ειδικεύεται στις fusion προτάσεις, παντρεύοντας ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές από το διεθνές γαστρονομικό τοπίο.

stradaA

Ο αυτοδίδακτος σεφ-πατρόν εκφράζει τη δική του προσωπική προσέγγιση στην εγχώρια δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στη συνέπεια, την ποιότητα και τη γεύση. Από τις παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα που λιώνουν στο στόμα και τη δική τους εκδοχή για το κερκυραϊκό μπιάνκο με ολόφρεσκο ψάρι και χειροποίητα νιόκι μέχρι το κριθαρότο με μανιτάρια σιιτάκε και λάδι τρούφας, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία γεύσης και φροντίδας.

στραδα

Πέρα από αυτά, ο επισκέπτης αξίζει να επισφραγίσει το γεύμα του με ένα από τα ιδιαίτερα γλυκά –όπως το μιλφέιγ με φύλλο κρούστας– για ένα φινάλε πραγματικά αξέχαστο.

Chef’s tip
Στην κάβα μας θα ανακαλύψετε μια καλοδομημένη και πλούσια λίστα κρασιών, επιμελημένη από τη σομελιέ του "Strada”, καθώς και signature cocktails σχεδιασμένα ώστε να συνοδεύουν ιδανικά κάθε πιάτο.

Μουράτη 4, Κοζάνη, 2461041, STRADA, @strada_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.