"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

πασατεμπος

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη. Εδώ, όλα ξεκινούν από τα προϊόντα των παραγωγών της περιοχής: τοπικά, φρέσκα, ποιοτικά. Η κουζίνα βασίζεται στην παράδοση της Μακεδονίας, αλλά την εξελίσσει με σύγχρονο βλέμμα και δημιουργική διάθεση.

πασατεμπος

Από τις ποντιακές πίτες περέκ, το τραχανότο μανιταριών και το γεμιστό λουκάνικο (παρασκευής μας) με καραμελωμένο κρεμμύδι και τοπικό τυρί "Κανιάκι", μέχρι το τραγανό κοτόπουλο με τηγανητό ρύζι και spicy μαγιονέζα τρούφας ή το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με πέτουρα, κάθε πιάτο έχει ψυχή και χαρακτήρα.

πασατεμπος

Στη ζεστή σάλα ή στον ηλιόλουστο εξωτερικό χώρο, το χαμόγελο των κοριτσιών του σέρβις και η φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια κάνουν τη διαφορά. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια προσεγμένη κάβα, που δίνει χώρο και στα τοπικά κρασιά της Καστοριάς — γιατί εδώ, κάθε γεύμα είναι μια πραγματική γιορτή φιλοξενίας.

Chef’s tip
Στο "Πασατέμπος” η προετοιμασία ενός πιάτου ξεκινάει από την εμπιστοσύνη στα τοπικά προϊόντα και τις αγνές πρώτες ύλες.

Ερμού 6, Καστοριά, 2467400113, Pasatempos, @pasatempos_kastoria

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.