Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

χαραμα

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας. Με τη θαλπωρή ενός σπιτικού περιβάλλοντος και τη φροντίδα ενός έμπειρου μάγειρα-οικοδεσπότη, το βραβευμένο εστιατόριο τιμά τις παραδοσιακές γεύσεις του Βορρά με μεράκι και τεχνική.

χαραμα

Η σάλα του, ζεστή και προσεγμένη, ανοίγει προς το μαγευτικό φυσικό τοπίο, προσφέροντας φόντο ιδανικό για πιάτα γεμάτα χαρακτήρα: κεφτεδάκια σαλτσάτα, σαρμαδάκια με αβγολέμονο, φασουλοταβά, μπουγιουρντί και τηγανιά του βοσκού δίνουν τη θέση τους σε πιο μεστά μαγειρέματα όπως αγριογούρουνο με κάστανα ή ελιές, ελάφι στη γάστρα και κουνέλι με μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι. Όλα βασισμένα σε τοπικά υλικά, όλα μαγειρεμένα με ψυχή.

χαραμα

Chef’s tip
Για όσους αγαπούν το κρασί, το πέτρινο κελάρι του εστιατορίου κρύβει θησαυρούς από τον μακεδονικό αμπελώνα και παλαιωμένες ετικέτες που αξίζει να ανακαλύψετε.

Αρκοχώρι Νάουσας, 2332021125, estiatorio-xarama.gr, Χάραμα – Αρκοχώρι, @charama_estiatorio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.