Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο μεζές είναι η πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού της συντροφιάς. Κι αυτό το μαγαζί που πραγματικά τον τιμά βρίσκεται στον Χολαργό και κάνει... θαύματα με τις πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο λόγος, φυσικά, για το "Θάμα Μεζέ", ένα σποτ επί της Μεσογείων που ξέρει καλά από ελληνική κουζίνα, την οποία σερβίρει σε έναν φιλόξενο χώρο – ό,τι πρέπει για ωραίες συναθροίσεις. Το μενού αλλάζει τακτικά, εναρμονιζόμενο με την εποχικότητα. 

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάποια, όμως, από τα αγαπημένα πιάτα που θα βρείτε είναι οι αφράτες και τραγανές κροκέτες, τα τσιπς πατάτας και οι φρεσκοκομμένες σαλάτες, που είναι ιδανική αρχή. Έπειτα, θα ακολουθήσει κάποια νόστιμη πίτα και κρεατο-νοστιμιές όπως λαχανοντολμάδες και κατσικομακαρονάδα.

Αυτό που δεν γίνεται επ’ ουδενί να χάσετε από το "Θάμα" είναι η εκλεκτή και σιγοψημένη για 9 ώρες γουρουνοπούλα του.

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Θάμα Μεζέ στον Χολαργό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Επειδή η μεζεδοφαγία θέλει να "το τσούζεις" και λιγάκι, δοκιμάστε το εκλεκτό κρασί του μαγαζιού, αλλά και τσίπουρο ή ούζο.


Info

Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός, 211013995, FB: ΘάΜα Μεζέ / Thama Meze, @thama_meze

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.