Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Το κουδούνι για διάλειμμα χτύπησε, και το "Σχολαρχείο της Κυψέλης" σε καλεί για μάθημα γεύσης στην ολοζώντανη γειτονιά της πόλης. Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, ο χώρος απλώνει τη ζεστασιά του τόσο μέσα στο cozy εσωτερικό όσο και έξω, εκεί όπου η ζωή της Κυψέλης ρέει σαν το κρασί στο τραπέζι σου.

Πρωταγωνιστής, φυσικά, το κρέας: πληθωρικά πολίτικα κεμπαπάκια, κότσι που λιώνει στο πιρούνι, σπαλομπριζόλα και μερακλίδικα μπριζολάκια.

το σχολαρχείο της Κυψέλης
© Λεωνίδας Tούμπανος

Για τους πιο ανήσυχους ουρανίσκους υπάρχουν και θαλασσινές επιλογές, όπως τα αχνιστά μύδια και οι γαρίδες σαγανάκι που συμπληρώνουν ιδανικά ένα surf 'n’ turf γεύμα.

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης 5

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης 3

Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και τη βοή της Κυψέλης να μπλέκεται με τις κουβέντες των διπλανών τραπεζιών, η επιστροφή στα θρανία του "Σχολαρχείου" μοιάζει με το πιο ευχάριστο "μάθημα" που θα δώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Tip: Ρωτήστε το προσωπικό για τα πιάτα ημέρας, γιατί το μενού πάντα κρύβει μια μικρή έκπληξη ανάλογα με την εποχή.


Info

Επτανήσου 18, Κυψέλη, 2108815820, tosxolarxeio.com
Το Σχολαρχείο της Κυψέλης,
@to_scholarchio_tis_kypselis

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σχολαρχείο της Κυψέλης (Το)

Επτανήσου 18, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.