Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στους Θρακομακεδόνες, το διώροφο κτίριο που στεγάζει την ταβέρνα "Παππάς" εδώ και μισό αιώνα κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Δίπλα στο πέτρινο τζάκι το χειμώνα ή στον καταπράσινο κήπο τις καλοκαιρινές βραδιές, θα απολαύσετε ηπειρώτικες γεύσεις με τις θαυμάσιες πίτες (τυρόπιτα, σπανακόπιτα κ.ά.) με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι (συνταγή της γιαγιάς) να πρωτοστατούν στο μενού σε συνταγές που τιμούν την ελληνική παράδοση.

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 2

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 1

Το φημισμένο για τη νοστιμιά του "μπιφτέκι του Παππά", χειροποίητα λουκάνικα, σπαλομπριζόλες, ζουμερά, άψογα περασμένα από τη σχάρα παϊδάκια, φέτα τυλιχτή και ντολμαδάκια γιαλαντζί δε θα λείψουν από το τραπέζι με ένα ποτηράκι βαρελίσιο κρασί ή μπίρα της επιλογής σας. 

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 6

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 3

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 7

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 9

Η ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 4

Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος για εύκολη πρόσβαση, διαθέτοντας επίσης ειδικές ράμπες για αμαξίδια, ασανσέρ και παιδικά καθισματάκια.

Tip: Τα σαββατοκύριακα σουβλίζουν κοκορέτσι και κοντοσούβλι, που προτείνουμε να παραγγείλετε εκ των προτέρων για να τα προλάβετε.


Info

Θεσσαλονίκης 2, Θρακομακεδόνες, 2102431232, FB: Ταβέρνα Παππάς, @taverna_pappaspappas-taverna.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παππάς

Θεσσαλονίκης 2 & Σερρών, Θρακομακεδόνες
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.