Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι © Λεωνίδας Τούμπανος

Στο "Thomas 1971 Tavern" και στο Κουκάκι, η κουζίνα μιας άλλης εποχής συναντά το σήμερα με νοσταλγική διάθεση και σε θεατρικό σκηνικό. Ένας χώρος με χαλαρή ατμόσφαιρα και αύρα παλιάς Αθήνας συνδυάζεται με την παραδοσιακή ελληνική γεύση, δημιουργώντας ένα γοητευτικό δίπολο.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 3

Το εστιατόριο, στο σημείο όπου η Δημητρακοπούλου συναντά το μικρό πέρασμα προς τη Βεΐκου, βρίσκεται κάτω από τη σκιά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττα – σε μια από τις πιο προνομιακές και ατμοσφαιρικές τοποθεσίες της περιοχής. 

Η γειτονιά της Δημητρακοπούλου το πρωί μυρίζει ψωμί, καθώς φουρνίζουν καθημερινά το δικό τους προζυμένιο ψωμί. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τον προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο, που καθρεφτίζει απόλυτα το concept του εστιατορίου, το οποίο αντλεί έμπνευση από τη μεταπολεμική Αθήνα του ’50, τότε που οι βασικές πρώτες ύλες κατέφθαναν στην πόλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας, διαμορφώνοντας τη γαστρονομική της ταυτότητα.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ήταν η εποχή που γεννιόταν η αστική ταβέρνα, με φινέτσα αλλά και σεβασμό στην απλότητα. Στο κομμάτι της κουζίνας, η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: zero waste λογική, εποχικά υλικά και σεβασμός στην πρώτη ύλη.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, ο πουρές με ψητή πατάτα και ξινόγαλο, συνοδευόμενος από σουτζουκάκια, το αρνάκι χωρίς κόκαλα με χόρτα εποχής και η σαλάτα "Μποστάνι" με χόρτα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, που συνοδεύεται με βελούδινο ταραμά. Το μενού το σχεδιάζει ο consulting σεφ Χρήστος Παπαθεοδωρου με head chef τον Αρντίτ Τόσκα.

Tip: Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και ευχάριστα δημιουργική η cocktail list, με twists από ντόπια spirits.


Info

Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι, 2109249466, thomas1971.gr, FB: Thomas 1971 Tavern@thomas1971tavern

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Thomas 1971

Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
23/11/2025

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.