Μετά από αρκετά χρόνια και εξαιρετική δουλειά στο The Lost Sheep του ξενοδοχείου Α for Art της Θάσου -εκεί όπου στη σκιά ενός πεύκου 170 ετών, στην αυλή μιας διατηρητέας καπναποθήκης των αρχών του 20ού αιώνα, που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και το εστιατόριό του, παρουσίασε πολύ καλά δείγματα γραφής- ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος αλλάζει μαγειρική έδρα, παραμένοντας ωστόσο στο πανέμορφο νησί του βορειανατολικού Αιγαίου.
Ο χαρισματικός γευσιπλάστης εντάσσεται στο δυναμικό του 5* Vathi Cove αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της νέας γαστρονομικής ταυτότητας του ξενοδοχείου για την επόμενη σεζόν (Καλοκαίρι 2026).

Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε ηγετική θέση και σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση των κουζινών και στην αναγνώριση των εστιατορίων του σε εθνικό επίπεδο, ο σεφ Μαρινόπουλος εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο, με στόχο να φέρει στη Θάσο τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από ποιοτικά υλικά, δημιουργικότητα και σεβασμό στην παράδοση.
"Η Θάσος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Αξίζει να αναδειχθεί γαστρονομικά μέσα από τη σοβαρότητα, τη γνώση και το μεράκι όσων την αγαπούν. Για μένα, αυτό είναι το νέο στοίχημα" αναφέρει ο ίδιος για το φρέσκο του ξεκίνημα.


Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Μαρινόπουλος έχει διακριθεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα και τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, έχει υπάρξει κριτής στο MasterChef Ελλάδας, καθηγητής σεμιναρίων και συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Yale. Η πορεία του χαρακτηρίζεται από καινοτομία, συνέπεια και προσήλωση στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
