Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος

Μετά από αρκετά χρόνια και εξαιρετική δουλειά στο The Lost Sheep του ξενοδοχείου Α for Art της Θάσου -εκεί όπου στη σκιά ενός πεύκου 170 ετών, στην αυλή μιας διατηρητέας καπναποθήκης των αρχών του 20ού αιώνα, που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και το εστιατόριό του, παρουσίασε πολύ καλά δείγματα γραφής- ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος αλλάζει μαγειρική έδρα, παραμένοντας ωστόσο στο πανέμορφο νησί του βορειανατολικού Αιγαίου. 

Ο χαρισματικός γευσιπλάστης εντάσσεται στο δυναμικό του 5* Vathi Cove αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της νέας γαστρονομικής ταυτότητας του ξενοδοχείου για την επόμενη σεζόν (Καλοκαίρι 2026).

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στο Vathy Cove της Θάσου 1

Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε ηγετική θέση και σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση των κουζινών και στην αναγνώριση των εστιατορίων του σε εθνικό επίπεδο, ο σεφ Μαρινόπουλος εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο, με στόχο να φέρει στη Θάσο τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από ποιοτικά υλικά, δημιουργικότητα και σεβασμό στην παράδοση.

"Η Θάσος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Αξίζει να αναδειχθεί γαστρονομικά μέσα από τη σοβαρότητα, τη γνώση και το μεράκι όσων την αγαπούν. Για μένα, αυτό είναι το νέο στοίχημα" αναφέρει ο ίδιος για το φρέσκο του ξεκίνημα. 

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στο Vathy Cove της Θάσου 3

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στο Vathy Cove της Θάσου 2

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Μαρινόπουλος έχει διακριθεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα και τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, έχει υπάρξει κριτής στο MasterChef Ελλάδας, καθηγητής σεμιναρίων και συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Yale. Η πορεία του χαρακτηρίζεται από καινοτομία, συνέπεια και προσήλωση στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

04/11/2025

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.