Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος

Μετά από αρκετά χρόνια και εξαιρετική δουλειά στο The Lost Sheep του ξενοδοχείου Α for Art της Θάσου -εκεί όπου στη σκιά ενός πεύκου 170 ετών, στην αυλή μιας διατηρητέας καπναποθήκης των αρχών του 20ού αιώνα, που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και το εστιατόριό του, παρουσίασε πολύ καλά δείγματα γραφής- ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος αλλάζει μαγειρική έδρα, παραμένοντας ωστόσο στο πανέμορφο νησί του βορειανατολικού Αιγαίου. 

Ο χαρισματικός γευσιπλάστης εντάσσεται στο δυναμικό του 5* Vathi Cove αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της νέας γαστρονομικής ταυτότητας του ξενοδοχείου για την επόμενη σεζόν (Καλοκαίρι 2026).

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στο Vathy Cove της Θάσου 1

Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε ηγετική θέση και σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση των κουζινών και στην αναγνώριση των εστιατορίων του σε εθνικό επίπεδο, ο σεφ Μαρινόπουλος εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο, με στόχο να φέρει στη Θάσο τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από ποιοτικά υλικά, δημιουργικότητα και σεβασμό στην παράδοση.

"Η Θάσος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Αξίζει να αναδειχθεί γαστρονομικά μέσα από τη σοβαρότητα, τη γνώση και το μεράκι όσων την αγαπούν. Για μένα, αυτό είναι το νέο στοίχημα" αναφέρει ο ίδιος για το φρέσκο του ξεκίνημα. 

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στο Vathy Cove της Θάσου 3

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στο Vathy Cove της Θάσου 2

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Μαρινόπουλος έχει διακριθεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα και τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, έχει υπάρξει κριτής στο MasterChef Ελλάδας, καθηγητής σεμιναρίων και συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Yale. Η πορεία του χαρακτηρίζεται από καινοτομία, συνέπεια και προσήλωση στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.