Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Στο εστιατόριο του στο Παγκράτι, ο 'Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το 'Ex Machina' έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ντάρλινγκς της Αθήνας ενώ φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, σύμφωνα με τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων του 'αθηνοράματος' (Βραβείο Top Notch). 

Τα Top Notch 2025 εστιατόρια της Αθήνας_Ex Machina 1

Ex machina

Κι όλα αυτά μέσα στα 2 χρόνια της ύπαρξής του, γενέθλιο γεγονός που θα γιορταστεί προσεχώς και μάλιστα με έναν εκλεκτό καλεσμένο. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, το Ex Machina υποδέχεται τον Chris Leach, πρώην σεφ του Petersham Nurseries και ιδρυτή του πολυσυζητημένου Manteca στο Λονδίνο.

Το τελευταίο είναι ένα σύγχρονο ιταλο-βρετανικό εστιατόριο, με κεντρική φιλοσοφία το nose-to-tail cooking και το μαγείρεμα στη φωτιά. Στο μενού του συνυπάρχουν χειροποίητα ζυμαρικά, πιάτα για μοίρασμα με κρέας και ψάρι, και μια βαθιά αφοσίωση στη βιώσιμη προμήθεια υλικών. Με αυτό το σκεπτικό, το Manteca έχει αφήσει το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της βρετανικής μητρόπολης.

Ο Chris Leach θα μπει στην κουζίνα του σεφ-πατρόν Κοντοβά, μαζί με την ομάδα του εστιατορίου, δημιουργώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη — μια βραδιά αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, τη φωτιά και τη γεύση.

Έτσι, μεταξύ άλλων, οι καλεσμένοι θα μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα σαν την ελαφράς ωρίμανσης ροζ γαρίδα με ajo blanco, αμύγδαλα και umeboshi, τα agnolotti με ψητό χοιρινό και σάλτσα χοιρινού, την κοιλιά τόνου με jamon iberico, το μοσχάρι Νάξου με ψητό λάχανο με miso. 


Info

exmachinagreece.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7560362


 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.