Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Στο εστιατόριο του στο Παγκράτι, ο 'Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το 'Ex Machina' έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ντάρλινγκς της Αθήνας ενώ φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, σύμφωνα με τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων του 'αθηνοράματος' (Βραβείο Top Notch). 

Τα Top Notch 2025 εστιατόρια της Αθήνας_Ex Machina 1

Ex machina

Κι όλα αυτά μέσα στα 2 χρόνια της ύπαρξής του, γενέθλιο γεγονός που θα γιορταστεί προσεχώς και μάλιστα με έναν εκλεκτό καλεσμένο. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, το Ex Machina υποδέχεται τον Chris Leach, πρώην σεφ του Petersham Nurseries και ιδρυτή του πολυσυζητημένου Manteca στο Λονδίνο.

Το τελευταίο είναι ένα σύγχρονο ιταλο-βρετανικό εστιατόριο, με κεντρική φιλοσοφία το nose-to-tail cooking και το μαγείρεμα στη φωτιά. Στο μενού του συνυπάρχουν χειροποίητα ζυμαρικά, πιάτα για μοίρασμα με κρέας και ψάρι, και μια βαθιά αφοσίωση στη βιώσιμη προμήθεια υλικών. Με αυτό το σκεπτικό, το Manteca έχει αφήσει το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της βρετανικής μητρόπολης.

Ο Chris Leach θα μπει στην κουζίνα του σεφ-πατρόν Κοντοβά, μαζί με την ομάδα του εστιατορίου, δημιουργώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη — μια βραδιά αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, τη φωτιά και τη γεύση.

Έτσι, μεταξύ άλλων, οι καλεσμένοι θα μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα σαν την ελαφράς ωρίμανσης ροζ γαρίδα με ajo blanco, αμύγδαλα και umeboshi, τα agnolotti με ψητό χοιρινό και σάλτσα χοιρινού, την κοιλιά τόνου με jamon iberico, το μοσχάρι Νάξου με ψητό λάχανο με miso. 


Info

exmachinagreece.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7560362


 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/10/2025

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.