
Στο εστιατόριο του στο Παγκράτι, ο 'Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το 'Ex Machina' έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ντάρλινγκς της Αθήνας ενώ φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, σύμφωνα με τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων του 'αθηνοράματος' (Βραβείο Top Notch).


Κι όλα αυτά μέσα στα 2 χρόνια της ύπαρξής του, γενέθλιο γεγονός που θα γιορταστεί προσεχώς και μάλιστα με έναν εκλεκτό καλεσμένο. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, το Ex Machina υποδέχεται τον Chris Leach, πρώην σεφ του Petersham Nurseries και ιδρυτή του πολυσυζητημένου Manteca στο Λονδίνο.
Το τελευταίο είναι ένα σύγχρονο ιταλο-βρετανικό εστιατόριο, με κεντρική φιλοσοφία το nose-to-tail cooking και το μαγείρεμα στη φωτιά. Στο μενού του συνυπάρχουν χειροποίητα ζυμαρικά, πιάτα για μοίρασμα με κρέας και ψάρι, και μια βαθιά αφοσίωση στη βιώσιμη προμήθεια υλικών. Με αυτό το σκεπτικό, το Manteca έχει αφήσει το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της βρετανικής μητρόπολης.
Ο Chris Leach θα μπει στην κουζίνα του σεφ-πατρόν Κοντοβά, μαζί με την ομάδα του εστιατορίου, δημιουργώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη — μια βραδιά αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, τη φωτιά και τη γεύση.
Έτσι, μεταξύ άλλων, οι καλεσμένοι θα μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα σαν την ελαφράς ωρίμανσης ροζ γαρίδα με ajo blanco, αμύγδαλα και umeboshi, τα agnolotti με ψητό χοιρινό και σάλτσα χοιρινού, την κοιλιά τόνου με jamon iberico, το μοσχάρι Νάξου με ψητό λάχανο με miso.
Info
exmachinagreece.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 7560362
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.