
Το εμβληματικό Varoulko Seaside στον Πειραιά αποτελεί ένα εστιατόριο-σταθμό για υψηλού επιπέδου θαλασσοφαγία και μόνο τυχαίο δεν είναι που επί σειρά ετών διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας, σύμφωνα πάντοτε με τον κορυφαίο θεσμό των Χρυσών Σκούφων και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του αθηνοράματος.
Γαστρονομικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το εστιατόριο του 'καπετάνιου' Λευτέρη Λαζάρου έκανε -και μάλιστα έπιασε λιμάνι ακριβώς στην ώρα του- το δρομολόγιο Διστόμου/Δεληγιώργη/Πειραιώς/Μικρολίμανο βγάζοντας ψάρια από τη θάλασσα και την αφάνεια, κεντώντας με υψηλές τεχνικές που συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς.

Το ίδιο εξακολουθεί να κάνει και τώρα, με 'υποπλοίαρχο' στο πλάι του καπετάνιου Λευτέρη Λαζάρου από τις αρχές του 2025 τον Γιάννη Υφαντίδη, που βρίσκεται σχεδόν μια δεκαετία στην ομάδα και γνωρίζει άριστα το όραμα του εστιατορίου.


Εκτός από αυτά όμως, το Βαρούλκο επεκτείνει την εμπειρία του -από τα μέσα του καλοκαιριού- και εκτός των εξόχως φροντισμένων εσωτερικών του χώρων, στο ανανεωμένο ντεκ -χωριτικότητας περίπου 50+ ατόμων- της παρά θίν' αλός πλευράς του Μικρολίμανου.



Τα λευκοστρωμένα τραπέζια μοιράζονται μια ανάσα από τη θάλασσα, σε ένα ευάερο και πανέμορφο σκηνικό, όταν ο καιρός το επιτρέπει αλλά και σε μια συνθήκη με θέα (προστατευμένη με τζαμαρία) όταν συμβαίνει το αντίθετο.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.