Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 2025

Το εμβληματικό Varoulko Seaside στον Πειραιά αποτελεί ένα εστιατόριο-σταθμό για υψηλού επιπέδου θαλασσοφαγία και μόνο τυχαίο δεν είναι που επί σειρά ετών διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας, σύμφωνα πάντοτε με τον κορυφαίο θεσμό των Χρυσών Σκούφων και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του αθηνοράματος

Γαστρονομικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το εστιατόριο του 'καπετάνιου' Λευτέρη Λαζάρου έκανε -και μάλιστα έπιασε λιμάνι ακριβώς στην ώρα του- το δρομολόγιο Διστόμου/Δεληγιώργη/Πειραιώς/Μικρολίμανο βγάζοντας ψάρια από τη θάλασσα και την αφάνεια, κεντώντας με υψηλές τεχνικές που συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 25

Το ίδιο εξακολουθεί να κάνει και τώρα, με 'υποπλοίαρχο' στο πλάι του καπετάνιου Λευτέρη Λαζάρου από τις αρχές του 2025 τον Γιάννη Υφαντίδη, που βρίσκεται σχεδόν μια δεκαετία στην ομάδα και γνωρίζει άριστα το όραμα του εστιατορίου.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 8

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 4

Εκτός από αυτά όμως, το Βαρούλκο επεκτείνει την εμπειρία του -από τα μέσα του καλοκαιριού- και εκτός των εξόχως φροντισμένων εσωτερικών του χώρων, στο ανανεωμένο ντεκ -χωριτικότητας περίπου 50+ ατόμων- της παρά θίν' αλός πλευράς του Μικρολίμανου.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 1

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 3

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 7

Τα λευκοστρωμένα τραπέζια μοιράζονται μια ανάσα από τη θάλασσα, σε ένα ευάερο και πανέμορφο σκηνικό, όταν ο καιρός το επιτρέπει αλλά και σε μια συνθήκη με θέα (προστατευμένη με τζαμαρία) όταν συμβαίνει το αντίθετο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.