Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 2025

Το εμβληματικό Varoulko Seaside στον Πειραιά αποτελεί ένα εστιατόριο-σταθμό για υψηλού επιπέδου θαλασσοφαγία και μόνο τυχαίο δεν είναι που επί σειρά ετών διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας, σύμφωνα πάντοτε με τον κορυφαίο θεσμό των Χρυσών Σκούφων και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του αθηνοράματος

Γαστρονομικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το εστιατόριο του 'καπετάνιου' Λευτέρη Λαζάρου έκανε -και μάλιστα έπιασε λιμάνι ακριβώς στην ώρα του- το δρομολόγιο Διστόμου/Δεληγιώργη/Πειραιώς/Μικρολίμανο βγάζοντας ψάρια από τη θάλασσα και την αφάνεια, κεντώντας με υψηλές τεχνικές που συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 25

Το ίδιο εξακολουθεί να κάνει και τώρα, με 'υποπλοίαρχο' στο πλάι του καπετάνιου Λευτέρη Λαζάρου από τις αρχές του 2025 τον Γιάννη Υφαντίδη, που βρίσκεται σχεδόν μια δεκαετία στην ομάδα και γνωρίζει άριστα το όραμα του εστιατορίου.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 8

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 4

Εκτός από αυτά όμως, το Βαρούλκο επεκτείνει την εμπειρία του -από τα μέσα του καλοκαιριού- και εκτός των εξόχως φροντισμένων εσωτερικών του χώρων, στο ανανεωμένο ντεκ -χωριτικότητας περίπου 50+ ατόμων- της παρά θίν' αλός πλευράς του Μικρολίμανου.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 1

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 3

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο 7

Τα λευκοστρωμένα τραπέζια μοιράζονται μια ανάσα από τη θάλασσα, σε ένα ευάερο και πανέμορφο σκηνικό, όταν ο καιρός το επιτρέπει αλλά και σε μια συνθήκη με θέα (προστατευμένη με τζαμαρία) όταν συμβαίνει το αντίθετο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/10/2025

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.