Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το «Αθήναιον», και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος

Μια "ρομαντική ιδέα" που είχε για χρόνια στο μυαλό του, ξεκίνησε να υλοποιεί πριν λίγο καιρό ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, ο άνθρωπος που έκανε προορισμό τη γειτονιά του Ψυρρή στα πέτρινα χρόνια του αθηναϊκού Κέντρου με το "six d.o.g.s." και πιο πρόσφατα συνέβαλε καθοριστικά στην αναβίωση της "Αίγλης Ζαππείου". Το νέο του project, αβάπτιστο ως ώρας, μας μεταφέρει αυτή τη φορά στην Ομόνοια (γειτονιά στην οποία ο Δαγριτζίκος είχε δραστηριοποιηθεί παλιότερα, φέρνοντας τα… guerilla burgers του Fahd Kassem στο lobby του "Dave Red Athens”) και συγκεκριμένα στον οδό Λυκούργου, στο σημείο όπου μέχρι προ διετίας βρίσκαμε το ιστορικό "Αθήναιον". Εκεί, με ρόστερ συνεργατών που περιλαμβάνει τον Βασίλη Χαμάμ στην κουζίνα, την ομάδα του "Ετερόκλητο" στη wine list και τον Ζώη "Mr. Z" Χαλκιόπουλο στις μουσικές, ο πολυπράγμων hit maker ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ταβέρνας.

> Ήταν ένα project που είχα στο μυαλό μου για αρκετά χρόνια, δεν την είχα βάλει όμως ποτέ μπρος. Θα είναι αυτό που σήμερα λέμε "γαστροταβέρνα" - δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά ας τη χρησιμοποιήσουμε για να συνεννοηθούμε.

> Ουσιαστικά θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή της ταβέρνας, με την έννοια ότι θα έχει καθημερινή ελληνική κουζίνα σε τωρινή μορφή, σε έναν χώρο που θα είναι σημερινός μεν, αλλά θα συνομιλεί με το χθες και το προχθές, όχι μόνο σαν εικόνα, αλλά επίσης σαν αίσθηση κι ενέργεια.

> Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Βασίλης Χαμάμ κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Με τον Βασίλη είχαμε συμπέσει στο Λονδίνο και γνωριζόμασταν από εκείνα τα χρόνια. Αυτό που θα κάνει εδώ μαζί μας θα είναι μια δική του κουζίνα, ελληνική στη βάση της, αλλά αρκετά ελεύθερη, με όλες αυτές τις λεβαντίνικες και ευρωπαϊκές επιρροές του.

Διαβάστε Επίσης

> Η ομάδα του "Heteroclito" έχει αναλάβει το κρασί: θα έχουμε ελληνικό αμπελώνα και θα εστιάσουμε στα φυσικά και ήπιας οινοποίησης, που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα, όμως δεν θα είμαστε δογματικοί, θα έχουμε κι άλλα πράγματα στη λίστα μας.

> Επίσης έχουμε δώσει έμφαση στο ελληνικό απόσταγμα. Έχω συγκεντρώσει καμιά 15αριά ετικέτες, κάποιες πολύ γνωστά (για παράδειγμα οι τσικουδιές της 35Ν, ή τα τσίπουρα της Lost Lake Distillery), κάποιες λιγότερο, αλλά όλα τους πολύ ενδιαφέρουσες, ενώ θα μαζέψουμε αρκετά πράγματα από την πολύ ωραία δουλειά που γίνεται στις ελληνικές μικροζυθοποιΐες, αλλά και ψαγμένα ελληνικά αναψυκτικά.

> Η μουσική θα είναι ο τρίτος βασικός μας άξονας, μετά το φαγητό και το ποτό. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Ζώης "Mr. Z" Χαλκιόπουλος, δεινός γνώστης και μελετητής του ελληνικού βινυλίου, ο οποίος όμως ούτε βινύλια θα φέρει εδώ, ούτε DJ set θα κάνει. Αντιθέτως με βοηθά να στήσουμε ένα είδος μουσικής εγκυκλοπαίδειας από αγαπημένα και (κυρίως) άγνωστα διαμαντάκια παλιάς ελληνικής μουσικής, από τη δεκαετία του ’30 κι εδώ, η οποία θα δώσει ακριβώς αυτήν την αίσθηση καινουριοπαλιού που κουβεντιάζουμε.

> Είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, γι’ αυτό δεν έχουμε βρει και το όνομα ακόμη. Όμως το μαγαζί είναι εντελώς στημένο στο μυαλό μου – ελπίζουμε ότι θα είναι εντελώς στημένο και έξω απ’ αυτό, το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.