Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το «Αθήναιον», και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος

Μια "ρομαντική ιδέα" που είχε για χρόνια στο μυαλό του, ξεκίνησε να υλοποιεί πριν λίγο καιρό ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, ο άνθρωπος που έκανε προορισμό τη γειτονιά του Ψυρρή στα πέτρινα χρόνια του αθηναϊκού Κέντρου με το "six d.o.g.s." και πιο πρόσφατα συνέβαλε καθοριστικά στην αναβίωση της "Αίγλης Ζαππείου". Το νέο του project, αβάπτιστο ως ώρας, μας μεταφέρει αυτή τη φορά στην Ομόνοια (γειτονιά στην οποία ο Δαγριτζίκος είχε δραστηριοποιηθεί παλιότερα, φέρνοντας τα… guerilla burgers του Fahd Kassem στο lobby του "Dave Red Athens”) και συγκεκριμένα στον οδό Λυκούργου, στο σημείο όπου μέχρι προ διετίας βρίσκαμε το ιστορικό "Αθήναιον". Εκεί, με ρόστερ συνεργατών που περιλαμβάνει τον Βασίλη Χαμάμ στην κουζίνα, την ομάδα του "Ετερόκλητο" στη wine list και τον Ζώη "Mr. Z" Χαλκιόπουλο στις μουσικές, ο πολυπράγμων hit maker ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ταβέρνας.

> Ήταν ένα project που είχα στο μυαλό μου για αρκετά χρόνια, δεν την είχα βάλει όμως ποτέ μπρος. Θα είναι αυτό που σήμερα λέμε "γαστροταβέρνα" - δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά ας τη χρησιμοποιήσουμε για να συνεννοηθούμε.

> Ουσιαστικά θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή της ταβέρνας, με την έννοια ότι θα έχει καθημερινή ελληνική κουζίνα σε τωρινή μορφή, σε έναν χώρο που θα είναι σημερινός μεν, αλλά θα συνομιλεί με το χθες και το προχθές, όχι μόνο σαν εικόνα, αλλά επίσης σαν αίσθηση κι ενέργεια.

> Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Βασίλης Χαμάμ κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Με τον Βασίλη είχαμε συμπέσει στο Λονδίνο και γνωριζόμασταν από εκείνα τα χρόνια. Αυτό που θα κάνει εδώ μαζί μας θα είναι μια δική του κουζίνα, ελληνική στη βάση της, αλλά αρκετά ελεύθερη, με όλες αυτές τις λεβαντίνικες και ευρωπαϊκές επιρροές του.

Διαβάστε Επίσης

> Η ομάδα του "Heteroclito" έχει αναλάβει το κρασί: θα έχουμε ελληνικό αμπελώνα και θα εστιάσουμε στα φυσικά και ήπιας οινοποίησης, που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα, όμως δεν θα είμαστε δογματικοί, θα έχουμε κι άλλα πράγματα στη λίστα μας.

> Επίσης έχουμε δώσει έμφαση στο ελληνικό απόσταγμα. Έχω συγκεντρώσει καμιά 15αριά ετικέτες, κάποιες πολύ γνωστά (για παράδειγμα οι τσικουδιές της 35Ν, ή τα τσίπουρα της Lost Lake Distillery), κάποιες λιγότερο, αλλά όλα τους πολύ ενδιαφέρουσες, ενώ θα μαζέψουμε αρκετά πράγματα από την πολύ ωραία δουλειά που γίνεται στις ελληνικές μικροζυθοποιΐες, αλλά και ψαγμένα ελληνικά αναψυκτικά.

> Η μουσική θα είναι ο τρίτος βασικός μας άξονας, μετά το φαγητό και το ποτό. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Ζώης "Mr. Z" Χαλκιόπουλος, δεινός γνώστης και μελετητής του ελληνικού βινυλίου, ο οποίος όμως ούτε βινύλια θα φέρει εδώ, ούτε DJ set θα κάνει. Αντιθέτως με βοηθά να στήσουμε ένα είδος μουσικής εγκυκλοπαίδειας από αγαπημένα και (κυρίως) άγνωστα διαμαντάκια παλιάς ελληνικής μουσικής, από τη δεκαετία του ’30 κι εδώ, η οποία θα δώσει ακριβώς αυτήν την αίσθηση καινουριοπαλιού που κουβεντιάζουμε.

> Είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, γι’ αυτό δεν έχουμε βρει και το όνομα ακόμη. Όμως το μαγαζί είναι εντελώς στημένο στο μυαλό μου – ελπίζουμε ότι θα είναι εντελώς στημένο και έξω απ’ αυτό, το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/12/2025

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.