Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το «Αθήναιον», και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος

Μια "ρομαντική ιδέα" που είχε για χρόνια στο μυαλό του, ξεκίνησε να υλοποιεί πριν λίγο καιρό ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, ο άνθρωπος που έκανε προορισμό τη γειτονιά του Ψυρρή στα πέτρινα χρόνια του αθηναϊκού Κέντρου με το "six d.o.g.s." και πιο πρόσφατα συνέβαλε καθοριστικά στην αναβίωση της "Αίγλης Ζαππείου". Το νέο του project, αβάπτιστο ως ώρας, μας μεταφέρει αυτή τη φορά στην Ομόνοια (γειτονιά στην οποία ο Δαγριτζίκος είχε δραστηριοποιηθεί παλιότερα, φέρνοντας τα… guerilla burgers του Fahd Kassem στο lobby του "Dave Red Athens”) και συγκεκριμένα στον οδό Λυκούργου, στο σημείο όπου μέχρι προ διετίας βρίσκαμε το ιστορικό "Αθήναιον". Εκεί, με ρόστερ συνεργατών που περιλαμβάνει τον Βασίλη Χαμάμ στην κουζίνα, την ομάδα του "Ετερόκλητο" στη wine list και τον Ζώη "Mr. Z" Χαλκιόπουλο στις μουσικές, ο πολυπράγμων hit maker ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ταβέρνας.

> Ήταν ένα project που είχα στο μυαλό μου για αρκετά χρόνια, δεν την είχα βάλει όμως ποτέ μπρος. Θα είναι αυτό που σήμερα λέμε "γαστροταβέρνα" - δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά ας τη χρησιμοποιήσουμε για να συνεννοηθούμε.

> Ουσιαστικά θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή της ταβέρνας, με την έννοια ότι θα έχει καθημερινή ελληνική κουζίνα σε τωρινή μορφή, σε έναν χώρο που θα είναι σημερινός μεν, αλλά θα συνομιλεί με το χθες και το προχθές, όχι μόνο σαν εικόνα, αλλά επίσης σαν αίσθηση κι ενέργεια.

> Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Βασίλης Χαμάμ κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Με τον Βασίλη είχαμε συμπέσει στο Λονδίνο και γνωριζόμασταν από εκείνα τα χρόνια. Αυτό που θα κάνει εδώ μαζί μας θα είναι μια δική του κουζίνα, ελληνική στη βάση της, αλλά αρκετά ελεύθερη, με όλες αυτές τις λεβαντίνικες και ευρωπαϊκές επιρροές του.

Διαβάστε Επίσης

> Η ομάδα του "Heteroclito" έχει αναλάβει το κρασί: θα έχουμε ελληνικό αμπελώνα και θα εστιάσουμε στα φυσικά και ήπιας οινοποίησης, που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα, όμως δεν θα είμαστε δογματικοί, θα έχουμε κι άλλα πράγματα στη λίστα μας.

> Επίσης έχουμε δώσει έμφαση στο ελληνικό απόσταγμα. Έχω συγκεντρώσει καμιά 15αριά ετικέτες, κάποιες πολύ γνωστά (για παράδειγμα οι τσικουδιές της 35Ν, ή τα τσίπουρα της Lost Lake Distillery), κάποιες λιγότερο, αλλά όλα τους πολύ ενδιαφέρουσες, ενώ θα μαζέψουμε αρκετά πράγματα από την πολύ ωραία δουλειά που γίνεται στις ελληνικές μικροζυθοποιΐες, αλλά και ψαγμένα ελληνικά αναψυκτικά.

> Η μουσική θα είναι ο τρίτος βασικός μας άξονας, μετά το φαγητό και το ποτό. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Ζώης "Mr. Z" Χαλκιόπουλος, δεινός γνώστης και μελετητής του ελληνικού βινυλίου, ο οποίος όμως ούτε βινύλια θα φέρει εδώ, ούτε DJ set θα κάνει. Αντιθέτως με βοηθά να στήσουμε ένα είδος μουσικής εγκυκλοπαίδειας από αγαπημένα και (κυρίως) άγνωστα διαμαντάκια παλιάς ελληνικής μουσικής, από τη δεκαετία του ’30 κι εδώ, η οποία θα δώσει ακριβώς αυτήν την αίσθηση καινουριοπαλιού που κουβεντιάζουμε.

> Είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, γι’ αυτό δεν έχουμε βρει και το όνομα ακόμη. Όμως το μαγαζί είναι εντελώς στημένο στο μυαλό μου – ελπίζουμε ότι θα είναι εντελώς στημένο και έξω απ’ αυτό, το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!