
Το Odera Tinos έχει συστηθεί εδώ και λίγα χρόνια ως το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας. Πλέον, παρουσιάζει και μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.
Ο εν λόγω δημιουργός δομεί τη γευστική ταυτότητα του ξενοδοχείου, 'ακούγοντας' τον τόπο και ερμηνεύοντάς τον στο πιάτο με τεχνική, αφοσίωση και μνήμη. Μέσα από δύο ξεχωριστές εμπειρίες –το κομψό Eos και την πιο ανεπιτήδευτη, αλλά εξίσου προσεγμένη Nosti– ο Μαρμαρινός μας προσκαλεί να δούμε την κυκλαδίτικη και ελληνική κουζίνα με νέα ματιά.


Το Eos, εμπνευσμένο από τη θεά της αυγής, λειτουργεί σαν ένας φωτεινός, αέρινος χώρος όπου η μέρα ξεκινά και κλείνει με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο οικείο και το καινοτόμο. Η αισθητική του χώρου είναι μινιμαλιστική, με φυσικά υλικά και διακριτική πολυτέλεια, ενώ το μενού πατά γερά στη γη της Τήνου και ταυτόχρονα κοιτάζει μπροστά.

Ανάμεσα στα πιάτα, ξεχωρίζουν η σφυρίδα καρπάτσιο με γκρέιπφρουτ και πεπόνι, το ιδιαίτερο Tuna Wellington, αλλά και το "αρνάκι στη γάστρα", που παίρνει μια γνώριμη γεύση και την αναβαθμίζει. Στο Eos Bar, τα signature cocktails και η επιλεγμένη λίστα κρασιών συμπληρώνουν την εμπειρία.

Μερικά βήματα από τη θάλασσα, το Nosti συστήνεται ως μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής ταβέρνας αλλά χωρίς να χάνει το αληθινό νόημά της. Το όνομα παραπέμπει στο "νόστο" και τη "νοστιμιά", και αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα του: φρεσκάδα, καθαρότητα, ουσία.

Το μενού εδώ είναι απλό, αλλά ουσιαστικό με προτάσεις σαν το καλαμάρι στη σχάρα, τη φάβα, το χταπόδι καρπάτσιο, τις γαρίδες σαγανάκι. Πιάτα που μοιάζουν οικεία, αλλά μαγειρεμένα με σεβασμό στην πρώτη ύλη και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η γαστρονομική φιλοσοφία του Odera Tinos μοιάζει σαν ένας τρόπος γευστικής μετάφρασης του νησιού, μέσα από πιάτα που αφηγούνται ιστορίες, με πρώτες ύλες ντόπιες και εποχικές, αισθητική απλή αλλά εκλεπτυσμένη, και γεύση βαθιά – γιατί, όπως λέει και ο σεφ Μαρμαρινός, "η γαστρονομία δεν είναι μόνο δημιουργία, είναι μνήμη, τόπος και μοίρασμα".
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.