Eos και Nosti στο Odera Tinos: Γευστική απλότητα με τηνιακό φόντο

Το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας παρουσιάζει μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Eos και Nosti στο Odera Tinos

Το Odera Tinos έχει συστηθεί εδώ και λίγα χρόνια ως το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας. Πλέον, παρουσιάζει και μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Ο εν λόγω δημιουργός δομεί τη γευστική ταυτότητα του ξενοδοχείου, 'ακούγοντας' τον τόπο και ερμηνεύοντάς τον στο πιάτο με τεχνική, αφοσίωση και μνήμη. Μέσα από δύο ξεχωριστές εμπειρίες –το κομψό Eos και την πιο ανεπιτήδευτη, αλλά εξίσου προσεγμένη Nosti– ο Μαρμαρινός μας προσκαλεί να δούμε την κυκλαδίτικη και ελληνική κουζίνα με νέα ματιά.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 3

Eos και Nosti στο Odera Tinos 4

Το Eos, εμπνευσμένο από τη θεά της αυγής, λειτουργεί σαν ένας φωτεινός, αέρινος χώρος όπου η μέρα ξεκινά και κλείνει με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο οικείο και το καινοτόμο. Η αισθητική του χώρου είναι μινιμαλιστική, με φυσικά υλικά και διακριτική πολυτέλεια, ενώ το μενού πατά γερά στη γη της Τήνου και ταυτόχρονα κοιτάζει μπροστά.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 6

Ανάμεσα στα πιάτα, ξεχωρίζουν η σφυρίδα καρπάτσιο με γκρέιπφρουτ και πεπόνι, το ιδιαίτερο Tuna Wellington, αλλά και το "αρνάκι στη γάστρα", που παίρνει μια γνώριμη γεύση και την αναβαθμίζει. Στο Eos Bar, τα signature cocktails και η επιλεγμένη λίστα κρασιών συμπληρώνουν την εμπειρία.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 5

Μερικά βήματα από τη θάλασσα, το Nosti συστήνεται ως μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής ταβέρνας αλλά χωρίς να χάνει το αληθινό νόημά της. Το όνομα παραπέμπει στο "νόστο" και τη "νοστιμιά", και αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα του: φρεσκάδα, καθαρότητα, ουσία.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 7

Το μενού εδώ είναι απλό, αλλά ουσιαστικό με προτάσεις σαν το καλαμάρι στη σχάρα, τη φάβα, το χταπόδι καρπάτσιο, τις γαρίδες σαγανάκι. Πιάτα που μοιάζουν οικεία, αλλά μαγειρεμένα με σεβασμό στην πρώτη ύλη και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 8

Η γαστρονομική φιλοσοφία του Odera Tinos μοιάζει σαν ένας τρόπος γευστικής μετάφρασης του νησιού, μέσα από πιάτα που αφηγούνται ιστορίες, με πρώτες ύλες ντόπιες και εποχικές, αισθητική απλή αλλά εκλεπτυσμένη, και γεύση βαθιά – γιατί, όπως λέει και ο σεφ Μαρμαρινός, "η γαστρονομία δεν είναι μόνο δημιουργία, είναι μνήμη, τόπος και μοίρασμα".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.