Eos και Nosti στο Odera Tinos: Γευστική απλότητα με τηνιακό φόντο

Το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας παρουσιάζει μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Eos και Nosti στο Odera Tinos

Το Odera Tinos έχει συστηθεί εδώ και λίγα χρόνια ως το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας. Πλέον, παρουσιάζει και μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Ο εν λόγω δημιουργός δομεί τη γευστική ταυτότητα του ξενοδοχείου, 'ακούγοντας' τον τόπο και ερμηνεύοντάς τον στο πιάτο με τεχνική, αφοσίωση και μνήμη. Μέσα από δύο ξεχωριστές εμπειρίες –το κομψό Eos και την πιο ανεπιτήδευτη, αλλά εξίσου προσεγμένη Nosti– ο Μαρμαρινός μας προσκαλεί να δούμε την κυκλαδίτικη και ελληνική κουζίνα με νέα ματιά.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 3

Eos και Nosti στο Odera Tinos 4

Το Eos, εμπνευσμένο από τη θεά της αυγής, λειτουργεί σαν ένας φωτεινός, αέρινος χώρος όπου η μέρα ξεκινά και κλείνει με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο οικείο και το καινοτόμο. Η αισθητική του χώρου είναι μινιμαλιστική, με φυσικά υλικά και διακριτική πολυτέλεια, ενώ το μενού πατά γερά στη γη της Τήνου και ταυτόχρονα κοιτάζει μπροστά.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 6

Ανάμεσα στα πιάτα, ξεχωρίζουν η σφυρίδα καρπάτσιο με γκρέιπφρουτ και πεπόνι, το ιδιαίτερο Tuna Wellington, αλλά και το "αρνάκι στη γάστρα", που παίρνει μια γνώριμη γεύση και την αναβαθμίζει. Στο Eos Bar, τα signature cocktails και η επιλεγμένη λίστα κρασιών συμπληρώνουν την εμπειρία.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 5

Μερικά βήματα από τη θάλασσα, το Nosti συστήνεται ως μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής ταβέρνας αλλά χωρίς να χάνει το αληθινό νόημά της. Το όνομα παραπέμπει στο "νόστο" και τη "νοστιμιά", και αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα του: φρεσκάδα, καθαρότητα, ουσία.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 7

Το μενού εδώ είναι απλό, αλλά ουσιαστικό με προτάσεις σαν το καλαμάρι στη σχάρα, τη φάβα, το χταπόδι καρπάτσιο, τις γαρίδες σαγανάκι. Πιάτα που μοιάζουν οικεία, αλλά μαγειρεμένα με σεβασμό στην πρώτη ύλη και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Eos και Nosti στο Odera Tinos 8

Η γαστρονομική φιλοσοφία του Odera Tinos μοιάζει σαν ένας τρόπος γευστικής μετάφρασης του νησιού, μέσα από πιάτα που αφηγούνται ιστορίες, με πρώτες ύλες ντόπιες και εποχικές, αισθητική απλή αλλά εκλεπτυσμένη, και γεύση βαθιά – γιατί, όπως λέει και ο σεφ Μαρμαρινός, "η γαστρονομία δεν είναι μόνο δημιουργία, είναι μνήμη, τόπος και μοίρασμα".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.