Η διαχρονική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου

40 χρόνια ιστορίας, για ένα από τα πιο νόστιμα και σταθερά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας και τη δροσερή αυλή του.

Το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο © Λεωνίδας Τούμπανος

Τέσσερις και πλέον δεκαετίες γράφει την ιστορία του ιταλόστροφου "Da Bruno" ο Δημήτρης Τσουκάρης, με αδιαπραγμάτευτη αξία το σεβασμό στις γευστικές παραδόσεις και αρχές της κουζίνας της Μπότας και την απόδοσή τους με φρέσκια ματιά.

Στη δροσερή αυλή και στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα της τρατορίας που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές ως το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση–, θα απολαύσετε δημοφιλή πιάτα που ανά διαστήματα επανέρχονται στο μενού, κλασικές σπεσιαλιτέ του ιταλικού συνταγολογίου, αλλά και δημιουργικές ερμηνείες τους.

Da Bruno ιταλική κουζίνα

da bruno
©Λεωνίδας Τούμπανος

Θα σας σερβίρουν αέρινα τηγανισμένες κροκέτες από ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με φλούδες παρμεζάνας και πρίμο προσούτο με βουβαλίσια μοτσαρέλα και ντοματίνια στο ξεκίνημα, ωραιότατη σαλάτα caprese ή "Da Bruno" με ζαμπόν, τυρί, κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι, αγκινάρα και ροζέ σάλτσα, λίγο πριν αριβάρουν τα ζυμαρικά, οι pinsas και τα κυρίως. Η pinsa tartufata με κρέμα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα, ρόκα, παρμεζάνα και φλοίδες μαύρης τρούφας είναι στα "πρέπει", όπως και η pinsa με μορταδέλα, μοτσαρέλα, μασκαρπόνε, φιστίκι και πέστο βασιλικού.

Da Bruno

Da Bruno

da bruno
©Λεωνίδας Τούμπανος

Από ζυμαρικά, η frutti di mare με φρέσκια ντομάτα, γαρίδες και όστρακα και οι ταλιατέλες με μοσχαρίσια κεφτεδάκια και πεκορίνο είναι γευστικά σημεία αναφοράς, ενώ στα κυρίως φτιάχνουν η μιλανέζικη κοτολέτα, η saltimbocca alla Roman, αλλά και το οσομπούκο με ριζότο σαφράν που λιώνει στο στόμα μαγειρεύονται υποδειγματικά.

Το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Da Bruno

Da Bruno

Το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι λάτρεις των ριζότι αναζητήστε το ριζότο με γαρίδες, τραγανή πανσέτα και πέστο λεμονιού και εκείνο με το λαβράκι σχάρας. Από γλυκά; Σταθερή αξία το τιραμισού, κλασικό, απείραχτο, χωρίς ίχνος φιοριτούρας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.