Στην "Παραλία" της Σαλαμίνας, κάνεις βουτιά σε ιωδιούχα πιάτα

Mυρωδιές γαργαλιστικές και για ψαροφάγους άκρως δελεαστικές, σε ένα φιλόξενο και δροσερό μέρος του νησιού.

Το ουζερί Παραλία στη Σαλαμίνα

Σε περιβάλλον με λιτή αλλά φρέσκια διακοσμητική άποψη και ένα concept φουλ ψαροφαγικό, αυτό το μεζεδοπωλείο στη Σαλαμίνα προσφέρει μια ενδιαφέρουσα γκάμα από νόστιμους λόγους για να το επισκεφτείς.

Ο χώρος ανοιχτός, δροσερός και φιλόξενος, οι μυρωδιές γαργαλιστικές και για ψαροφάγους άκρως δελεαστικές. Όλα αυτά, μια ανάσα από την πρωτεύουσα, στο νησί που, στις σύντομες εξορμήσεις μας, τιμούμε τις παραλίες του αλλά και τα γευστικά του πόστα.

Το ουζερί Παραλία στη Σαλαμίνα 3

Το ουζερί Παραλία στη Σαλαμίνα 2

Μια στάση, λοιπόν, επιβάλλεται στην "Παραλία" στην Ακτή Καραϊσκάκη: εδώ θα σου ανοίξουν την όρεξη με γαρίδες σαγανάκι, κεφτέδες κάθε είδους και χειροποίητα παστά, θα σε δελεάσουν με τα ωμά και αχνιστά όστρακα και θα σε χορτάσουν με φρεσκότατα μεγάλα ψάρια, πεντανόστιμα μαλάκια, ριζότο θαλασσινών και γιουβέτσι με γαρίδες.

Και επειδή χατίρια δεν χαλούν, θα βρείτε επίσης λίγες αλλά καλές επιλογές σε κρέας για τους ορκισμένους καρνιβόρους.

Tip: Προετοιμαστείτε, γιατί η επιλογή από την πλούσια λίστα με αποστάγματα θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Το ουζερί Παραλία στη Σαλαμίνα 1

Το ουζερί Παραλία στη Σαλαμίνα 6


Info

Ακτή Καραϊσκάκη 56, Σαλαμίνα, 2104657587, Παραλία Ουζερί - Μεζεδοπωλείο, @ouzeri_paralia

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To πιο παλιό καφενείο της Λίνδου και η δεύτερη ζωή του

Η Ρόδος του χθες συναντά τη φινέτσα του σήμερα, σε ένα από τα ομορφότερα -και καλύτερα- εστιατόρια της Λίνδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/08/2025

Στην Ιχθυόσκαλα της Γλυφάδας για δυνατή θαλασσινή κουζίνα

Hook to fork νοστιμιά σε ένα εξόχως προσεγμένο θαλασσοφαγικό στέκι.

William Mahi και Παναγιώτης Τσουκάτος σε ένα 4 Hands Dinner για τα 10 χρόνια του Baos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του Myconian Korali στο Νησί των Ανέμων σβήνει 10 κεράκια κορυφαίας γαστρονομίας και το γιορτάζει με ένα νόστιμο τρόπο στις 30 και 31 Αυγούστου.

Eos και Nosti στο Odera Tinos: Γευστική απλότητα με τηνιακό φόντο

Το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας παρουσιάζει μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Συγκεντρώσαμε σε ένα αφιέρωμα τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες του καλοκαιριού ανά την Ελλάδα, που θα κάνουν ακόμα πιο νόστιμες τις διακοπές σας.

Dionysos x G.D. Vajra: Ένα ξεχωριστό οινικό δείπνο στο Elounda Beach Hotel & Villas

Alber Hazma και Mauro Peressini πλαισιώνουν με μοναδικές γεύσεις τα εκλεκτά κρασιά του ιταλικού κτήματος.

Το πιο κλασάτο 'Ouzeri' της πόλης σερβίρει θέα και θάλασσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά της παραλιακής Αθήνας απολαμβάνουμε μία αυθεντική α λα γκρεκ εμπειρία.