
Δύο είναι οι μεγάλες απολαύσεις για να πεις ότι έζησες ένα παραδοσιακό, ελληνικό καλοκαίρι: οι ατέλειωτες βουτιές και οι θαλασσινοί μεζέδες δίπλα στο κύμα. Αυτά εύκολα συνδυάζονται με μια μονοήμερη στην όμορφη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν αμέτρητες παραλίες για μπάνιο και μαύρισμα, αλλά και πολλές περιποιημένες ψαροταβέρνες για να φας καλά.

Το αγαπημένο ψαροστέκι είναι το ιστορικό "Ουζερί του Κάκια", που βρίσκεται μπροστά από τη Σκάλα τη Μεγάλη.
Εκεί έχουμε δοκιμάσει τους πιο νόστιμους μεζέδες που βγαίνουν από τον Κόλπο της Σαλαμίνας, καθώς και πολλά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά.



Σε ένα φιλόξενο ταβερνάκι, ο ιδιοκτήτης Νίκος "Κάκιας" Δημητριάδης περιμένει να μας σερβίρει φρέσκο ελληνικό ψάρι και θαλασσινά. Το μαγαζί είναι γνωστό για τα ωμά και τα παστά του (καρπάτσιο, λακέρδα, γαύρο και φρύσσα στο ξίδι), το κουλουριώτικο καλαμαράκι, αλλά και τα διάφορα σεβίτσε, κριθαρότα και μακαρονάδες που μαγειρεύει καθημερινά.
Tip: Αρκετά από τα ψαρικά αξίζει να τα δοκιμάσεις και σε ξηρά ωρίμανση.
Info
Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα, 2104655821, kakias.gr
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.