Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο “Mappemonde”, το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου «Athens Capital Hotel-MGallery» γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Mappemonde rooftop ξενοδοχείο Athens Capital

Είχα καιρό να έρθω στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" στην αρχή της Πανεπιστημίου, για φαγητό ή ποτό και με το που βρέθηκα καθισμένη στην ταράτσα του υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναφήσω τόσο καιρό να περάσει μέχρι να ξανάρθω. 'Άλλωστε, οι επιλογές εδώ καλύπτουν διαφορετικές διαθέσεις και budget, αφού στα ψηλά τραπέζια με τα stools μπορείς να καθίσεις για ένα ποτήρι από την πολύ αξιόλογη λίστα κρασιών, και εξαιρετικές επιλογές σε bar food και ποικιλία sushi. 

MAPPEMONDE ATHENS CAPITAL bar restaurant rooftop

Η θέα της πόλης τόσο στην Ακρόπολη που μοιάζει εξαιρετικά κοντά αλλά κυρίως στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και το αττικό πανόραμα (η εικόνα της φωτισμένης Πανεπιστημίου χωρίς να ακούς την κίνηση, καθώς καλύπτεται από τη μουσική και το ύψος είναι από τις ομορφότερες urban όψεις της Αθήνας) είναι από μόνη της λόγος να πιάσεις θέση σε ένα από τα ευχάριστα μίνιμαλ τραπέζια σε γκρι τόνους, δίπλα στην πισίνα ή πιο χαμηλά, πάνω από την πόλη.

Αν δεν έχεις έρθει ποτέ εδώ, αξίζει να δεις από κοντά τη μνημειακή εικαστική εγκατάσταση του Γιώργου Λάππα που δίνει το όνομά της στο εστιατόριο και διατρέχει ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά του πολυτελούς ξενοδοχείου. 

MAPPEMONDE ATHENS CAPITAL bar restaurant rooftop

Το μενού που επιμελείται ο executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης, σε συνεργασία με τον Chef de Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, κινείται σε σύγχρονο ύφος με αρκετές ελληνικές αναφορές δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη. Μια πανδαισία φύσης και εποχικότητας φέρνει στο τραπέζι η εντυπωσιακά αέρινη σαλάτα Πράσινη Σαλάτα Twenty με 20 διαφορετικά μικρόφυλλα σαλατικά και βρώσιμα άνθη, φουντούκια, τσιπς αμάρανθου και ντρέσινγκ από παλαιωμένο Ασύρτικο ξύδι Σαντορίνης. 

Δίπλα μας δυο Αμερικανίδες απολάμβαναν το τελετουργικό σερβίρισμα της αποδομημένης αλλά παραδοσιακής στη γεύση σπανακοτυρόπιτας, η οποία προετοιμάζεται μπροστά στους επισκέπτες αλλά και τη θαλασσινή γεύση της κακαβιάς. Εμείς ξεχωρίσαμε το εντυπωσιακά παρουσιασμένο σεβίτσε ολόκληρου ψαριού ημέρας με λευκή σόγια, yuzu kosho, finger lime, wasabi tobiko και αβγά σολομού. 

MAPPEMONDE ATHENS CAPITAL bar restaurant rooftop

Είτε πρόκειται για τα ωμά είτε για τα πιο comfort μαγειρευτά φαγητά, όπως το ραβιόλι μπουράτα με κολοκύθι και βασιλικό, ντομάτες κονφί και dashi καπνιστής ντομάτας, ή το  (ψάρι-με-χόρτα-αλλιώς) λαβράκι στον ατμό που πατά πάνω σε μαγιονέζα οστρακοειδών, σαλάτα χόρτα, φύκια, σπαράγγια, αγγούρι και περιχύνεται με κονσομέ καλοκαιρινών λαχανικών, τα πιάτα είναι σοφιστικέ και κατανοητά ταυτόχρονα, έχουν βαθιά νοστιμιά και γειωμένη, καθαρή γεύση που αναδεικνύει τις πρώτες ύλες. 

MAPPEMONDE ATHENS CAPITAL bar restaurant rooftop

Ιδανικό τελείωμα το ψητό τσίζκεϊκ με κόκκινα φρούτα και παγωτό λουίζα αλλά και το signature του ξενοδοχείου ακροκέραμο που εδώ έρχεται φτιαγμένο από μους σοκολάτα gianduja με πιπέρι timut και συνοδεύεται από σορμπέ βερίκοκο – λεβάντα. 
Πέρα από την πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, το cocktail menu σε επιμέλεια του Γιώργου Μαργιάννη ανεβάζει την εμπειρία σε άλλο level με το Mediterranean Breeze με Gin Mare, Italicus, Majuni Bittersweet λικέρ, φρέσκο χυμό λάιμ και Le Tribute Olive Lemonade αλλά και το Twisted Berrytini με Beefeater Gin, Martini Extra Dry και σπιτικό σιρόπι βατόμουρου να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. 

MAPPEMONDE ATHENS CAPITAL bar restaurant rooftop


Χαλαρό και κοσμοπολίτικο ταυτόχρονα, με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής και ευγενέστατο σέρβις, το "Mappemonde” σου θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει αβίαστα fine εμπειρία εξόδου στην καλοκαιρινή Αθήνα. 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mappemonde

Ξεν. «Athens Capital Hotel - MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.