Στο Bloom Project για ανεμελιά, πόδια στην άμμο και φροντισμένες γεύσεις

Στην Παραλία Βούλας, το αλέγρο beach bar restaurant είναι ακριβώς από εκείνα τα μέρη που άπαντες αναζητούν κατά το αστικό θέρος.

Στο Bloom Project για ανεμελιά, πόδια στην άμμο και φροντισμένες γεύσεις

Καθώς το καλοκαίρι έχει για τα καλά αγκαλιάσει την πόλη και οι ρυθμοί της καθημερινότητας γίνονται λίγο πιο νωχελικοί, μια πραγματικότητα είναι η ανάγκη για απόδραση προς τη θάλασσα. Μια επιθυμία σχεδόν επιτακτική για οποιονδήποτε παραμένει εντός των αθηναϊκών τειχών, δίχως αμφιβολία. 

Είναι η εποχή που, μεταξύ άλλων, ο καθένας αναζητά το beach restaurant που τικάρει τα κουτάκια του. Το μέρος που βρέχεται από νερό και του ταιριάζει. Υπάρχουν ευτυχώς και εκείνα, που μεριμνούν για κάθε είδος επισκέπτη, με μια βεντάλια φροντισμένων υπηρεσιών που εκτείνεται από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου - αλλά και αρκετά μετά την τελευταία. 

Bloom Project στη Βούλα 10

Ακριβώς ένα τέτοιο είναι το Bloom Beach Bar & Restaurant, που συστήνεται σαν φυσική συνέχεια των σημαντικών προορισμών των ΝΠ Blends και Moorings, φέροντας την υπογραφή των Γιώργου Αρβανιτάκη (ιδιοκτήτης της Azur Selection), Τάκη Τσακίρη, Παναγιώτη Βαξεβανάκη και Νίκου Εμμανουήλ.

Οι προναφερθέντες μπλεντάρουν βαθιά γνώση, πάθος για τη φιλοξενία και υψηλή αισθητική, σερβίροντας στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας ένα ολοκληρωμένο καλοκαιρινό concept που συνδυάζει τη γεύση με την παρά θίν' αλός χαλάρωση.

Bloom Project στη Βούλα 11

Σαν καλοκουρδισμένος μηχανισμός φιλοξενίας, το Bloom Project απλώνει τις ξαπλώστρες του στην αμμουδερή ακτή της Βούλας και πίσω από αυτές στήνει το άνετο σκηνικό του dining χώρου σε ένα τερέν που αβίαστα εκπέμπει κομψή θερινή αισθητική και ειλικρινή οικειότητα - για το τελευταίο μεριμνά το φιλικό σέρβις που εγκάρδια θα σε υποδεχτεί και, μετέπειτα, θα φροντίσει να έχεις μια όμορφη εμπειρία. Κυρίως όμως αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις βρίσκεται στο feeling πως τίποτα δεν είναι "στημένο" αλλά όλα είναι προσεγμένα.

Bloom Project στη Βούλα 3

Ρόλο πρωταγωνιστή εδώ παίζει και η όλη γευστική διεργασία, με ένα μενού μεσογειακής κατεύθυνσης αλλά και το πεδίο του καλοφτιαγμένου σούσι για εκείνους που το προτιμούν by the sea.

Κάνεις λοιπόν ωραία αρχή με τα ζουμερά ρολά αγγουριού με γαρίδα Ατλαντικού και σος εσπεριδοειδών και την -εξαιρετικά ιδανική για τη χωροχρονική συνθήκη σαλάτα με ντοματίνια, παξιμάδι χαρουπιού και ξινοτύρι- για να προχωρήσεις με ένα πιάτο που αντικατοπτρίζει αρκετά τη φιλοσοφία της κουζίνας του Bloom και δεν είναι άλλο από τον μουσακά τεμπούρα σε ρολάκι με γιαούρτι - μια πρόταση που δίνει όλα όσα υπόσχονται τα συνθετικά του τίτλου του: Όλο το μυρωδάτο και πλούσιο προφίλ του μουσακά συν την τραγανότητα μιας σωστής τεμπούρα. 

Bloom Project στη Βούλα 11

Bloom Project στη Βούλα 12

Στη συνέχεια, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το πληθωρικό α λα γεμιστά ριζότο με καλαμάρι. Κορύφωση με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της προσφιλούς comfort ελληνικής γαστρονομίας: Το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες εδώ είναι top tier επιλογή, με ζουμερότατο, νόστιμο πουλερικό και πατάτα-ορισμό της περίστασης. 

Bloom Project στη Βούλα 13

Bloom Project στη Βούλα 14

Έξτρα πόντοι για την περιεκτική αλλά προσεκτικά διαλεγμένη οινική λίστα και για τα cocktails. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bloom Project

Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.