Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν

Όπως πιθανότατα έχεις διαβάσει σε δεκάδες σάιτ, στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο θρύλος του ΝΒΑ και καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν. Ο Air πέρασε στιγμές χαλάρωσης στις Σπέτσες ενώ συμμετείχε και σε εκδήλωση του προσωπικού του brand στην Αθήνα, με τίτλο "Board of Greatness".

Ο GOAT, μεταξύ άλλων υποχρεώσεών του, δείπνησε στο εστιατόριο "Παπαϊωάννου" στο Καβούρι μαζί με άλλους αστέρες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη, όπως ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Καρμέλο Άντονι και ο Μπαμ Αντεμπάγιο. Αν κρίνουμε από το τιπ που άφησε στο προσωπικό του βραβευμένου εστιατορίου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το αθηνόραμα) έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία του. Και είμαστε απολύτως βέβαιοι γιατί συνέβη αυτό. 

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου

Αρχικά, στο εστιατόριο Παπαϊωάννου στο Καβούρι (σε Μικρολίμανο και Κηφισιά τα άλλα δύο) σε κερδίζει αρχικά ο χώρος και το location. Η φωτεινή και ευρύχωρη σάλα, στα λευκά, με εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μάρμαρο  καταλήγει σε ένα καταπληκτικό ντεκ που μοιάζει να πλέει στη θάλασσα και σε λευκοφορεμένα τραπέζια στα οποία μοιάζει να κάνει πάντοτε καλοκαίρι. Ξέρεις, το αυθεντικά σικάτο καλοκαίρι.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν 5

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν 4

Παράλληλα, υπάρχει ένα σέρβις άμεσο, φιλικό, με γνώση και ευγένεια που σε φροντίζει και σε καθοδηγεί ανά πάσα στιγμή, με διακριτικότητα. 

Και, ασφαλώς, υπάρχει η γευστική διεργασία εδώ. Είναι μία μοναδική περίπτωση ο Γιώργος Παπαϊωάννου. Βλέπεις, είναι σπάνια η ικανότητά του να επιλέγει αποκλειστικά κορυφαίας ποιότητας θησαυρούς της θάλασσας, που βρίσκουν πάντοτε θέση στην κουζίνα του, με σεβασμό στις προσταγές της εποχικότητας και της βιωσιμότητας. 

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν 2

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν 6

Η άριστη πρώτη ύλη του αφρού και του βυθού που μυρίζει θάλασσα δε λείπει ποτέ, ενώ το ίδιο ισχύει και για εκείνη της στεριάς, σε αποκλειστική συνεργασία με ψαράδες, προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν 1

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν 3

Βελούδινη ταραμοσαλάτα, εξαίσια ωμά που αναδεικνύουν τη γυμνή τελειότητα της πρώτης ύλης, ιστορικές σπεσιαλιτέ όπως ο ροφός στον αχνό με λεμονάτη σάλτσα, τηγάνι και σχάρα που δίνουν ρέστα και πλήθος άλλων ατού που καθιστούν τα εστιατόρια Παπαϊωάννου ψαροφαγικά φαβορί διαχρονικής υπεροχής στα του τρώγειν δρώμενα της πόλης. Για το τέλος, πολύ καλός αποδομημένος μπακλαβάς με κρέμα φιστίκι και παγωτό καϊμάκι βάζουν το κερασάκι στην τούρτα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ηλίου 2, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.