Το Noma πάει Χόλιγουντ

Το μάλλον πιο διάσημο fine dining εστιατόριο του κόσμου στήνει pop-up στην Καλιφόρνια και υπόσχεται μια εμπειρία ζωής.

Το Noma πάει Χόλιγουντ

Η είδηση έγινε γνωστή και όσο να πεις απασχολεί τους foodies και το γευστικό γίγνεσθαι του μάταιου τούτου κόσμου: Το θρυλικό Noma, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Rene Redzepi από την Κοπεγχάγη - ένας μέρος που έχει καθορίσει την παγκόσμια γαστρονομία- ετοιμάζεται για το πρώτο του residency στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, το 2026.

Με τρία αστέρια Michelin, αλλεπάλληλες πρωτιές στη λίστα των The World’s 50 Best Restaurants και τον σεφ René Redzepi να θεωρείται από πολλούς ένας από τους "θεούς της γεύσης" (όπως τον χαρακτήρισε το περιοδικό Time, το 2013), το Noma δε χρειάζεται συστάσεις. Από το 2003 που άνοιξε τις πόρτες του, το εστιατόριο έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από την έννοια του tasting menu – τόσο που η κράτηση εκεί θεωρείται "αποστολή για εκλεκτούς".

Και τώρα, ο Redzepi ετοιμάζεται να μεταφέρει τη μαγεία του Noma στην Πόλη των Αγγέλων. Σε ένα ατμοσφαιρικό βίντεο που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουλίου στο Instagram και στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου, ο ίδιος και η ομάδα του θέτουν το ερώτημα: "What is LA?”, ενώ η κάμερα περιηγείται σε εικόνες από τον Ειρηνικό, πολύχρωμα λουλούδια και ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το Noma έρχεται "για να μαγειρέψει, να δημιουργήσει, να ανακαλύψει τι είναι εφικτό".

"Δουλεύουμε πάνω στο project του Λος Άντζελες εδώ και καιρό", αποκάλυψε ο Redzepi στους Los Angeles Times. "Στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια αναζητούμε την ιδανική τοποθεσία στην Αμερική. Όλοι μου έλεγαν 'πρέπει να πας στη Νέα Υόρκη'. Όμως όταν ταξίδεψα με την οικογένειά μου στο Λος Άντζελες, ερωτεύτηκα αυτή την πόλη. Ναι, πραγματικά την ερωτεύτηκα".

Παρότι το 2023 ο Redzepi ανακοίνωσε ότι το Noma θα κλείσει μελλοντικά, χαρακτηρίζοντας το μοντέλο του "μη βιώσιμο", το εστιατόριο συνεχίζει δυναμικά. Η περιοδεία του σε πόλεις-σταθμούς όπως το Τουλούμ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Κιότο, αποδεικνύει πως η εμπειρία Noma δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα.

Η επιλογή του Λος Άντζελες, μιας πόλης που πλέον φιλοξενεί δύο εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin, δεν είναι τυχαία. Είναι το νέο hot spot της αμερικανικής γαστρονομικής σκηνής. Οι λεπτομέρειες για το residency του Noma παραμένουν προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό (ούτε η τοποθεσία έχει ανακοινωθεί), αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τυχεροί foodies του L.A. θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το περίφημο Nordic μενού του Noma – με κόστος που ξεπερνά τα $400 (χωρίς τα ποτά, φυσικά).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.