Το Noma πάει Χόλιγουντ

Το μάλλον πιο διάσημο fine dining εστιατόριο του κόσμου στήνει pop-up στην Καλιφόρνια και υπόσχεται μια εμπειρία ζωής.

Το Noma πάει Χόλιγουντ

Η είδηση έγινε γνωστή και όσο να πεις απασχολεί τους foodies και το γευστικό γίγνεσθαι του μάταιου τούτου κόσμου: Το θρυλικό Noma, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Rene Redzepi από την Κοπεγχάγη - ένας μέρος που έχει καθορίσει την παγκόσμια γαστρονομία- ετοιμάζεται για το πρώτο του residency στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, το 2026.

Με τρία αστέρια Michelin, αλλεπάλληλες πρωτιές στη λίστα των The World’s 50 Best Restaurants και τον σεφ René Redzepi να θεωρείται από πολλούς ένας από τους "θεούς της γεύσης" (όπως τον χαρακτήρισε το περιοδικό Time, το 2013), το Noma δε χρειάζεται συστάσεις. Από το 2003 που άνοιξε τις πόρτες του, το εστιατόριο έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από την έννοια του tasting menu – τόσο που η κράτηση εκεί θεωρείται "αποστολή για εκλεκτούς".

Και τώρα, ο Redzepi ετοιμάζεται να μεταφέρει τη μαγεία του Noma στην Πόλη των Αγγέλων. Σε ένα ατμοσφαιρικό βίντεο που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουλίου στο Instagram και στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου, ο ίδιος και η ομάδα του θέτουν το ερώτημα: "What is LA?”, ενώ η κάμερα περιηγείται σε εικόνες από τον Ειρηνικό, πολύχρωμα λουλούδια και ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το Noma έρχεται "για να μαγειρέψει, να δημιουργήσει, να ανακαλύψει τι είναι εφικτό".

"Δουλεύουμε πάνω στο project του Λος Άντζελες εδώ και καιρό", αποκάλυψε ο Redzepi στους Los Angeles Times. "Στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια αναζητούμε την ιδανική τοποθεσία στην Αμερική. Όλοι μου έλεγαν 'πρέπει να πας στη Νέα Υόρκη'. Όμως όταν ταξίδεψα με την οικογένειά μου στο Λος Άντζελες, ερωτεύτηκα αυτή την πόλη. Ναι, πραγματικά την ερωτεύτηκα".

Παρότι το 2023 ο Redzepi ανακοίνωσε ότι το Noma θα κλείσει μελλοντικά, χαρακτηρίζοντας το μοντέλο του "μη βιώσιμο", το εστιατόριο συνεχίζει δυναμικά. Η περιοδεία του σε πόλεις-σταθμούς όπως το Τουλούμ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Κιότο, αποδεικνύει πως η εμπειρία Noma δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα.

Η επιλογή του Λος Άντζελες, μιας πόλης που πλέον φιλοξενεί δύο εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin, δεν είναι τυχαία. Είναι το νέο hot spot της αμερικανικής γαστρονομικής σκηνής. Οι λεπτομέρειες για το residency του Noma παραμένουν προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό (ούτε η τοποθεσία έχει ανακοινωθεί), αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τυχεροί foodies του L.A. θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το περίφημο Nordic μενού του Noma – με κόστος που ξεπερνά τα $400 (χωρίς τα ποτά, φυσικά).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.