Το Noma πάει Χόλιγουντ

Το μάλλον πιο διάσημο fine dining εστιατόριο του κόσμου στήνει pop-up στην Καλιφόρνια και υπόσχεται μια εμπειρία ζωής.

Το Noma πάει Χόλιγουντ

Η είδηση έγινε γνωστή και όσο να πεις απασχολεί τους foodies και το γευστικό γίγνεσθαι του μάταιου τούτου κόσμου: Το θρυλικό Noma, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Rene Redzepi από την Κοπεγχάγη - ένας μέρος που έχει καθορίσει την παγκόσμια γαστρονομία- ετοιμάζεται για το πρώτο του residency στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, το 2026.

Με τρία αστέρια Michelin, αλλεπάλληλες πρωτιές στη λίστα των The World’s 50 Best Restaurants και τον σεφ René Redzepi να θεωρείται από πολλούς ένας από τους "θεούς της γεύσης" (όπως τον χαρακτήρισε το περιοδικό Time, το 2013), το Noma δε χρειάζεται συστάσεις. Από το 2003 που άνοιξε τις πόρτες του, το εστιατόριο έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από την έννοια του tasting menu – τόσο που η κράτηση εκεί θεωρείται "αποστολή για εκλεκτούς".

Και τώρα, ο Redzepi ετοιμάζεται να μεταφέρει τη μαγεία του Noma στην Πόλη των Αγγέλων. Σε ένα ατμοσφαιρικό βίντεο που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουλίου στο Instagram και στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου, ο ίδιος και η ομάδα του θέτουν το ερώτημα: "What is LA?”, ενώ η κάμερα περιηγείται σε εικόνες από τον Ειρηνικό, πολύχρωμα λουλούδια και ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το Noma έρχεται "για να μαγειρέψει, να δημιουργήσει, να ανακαλύψει τι είναι εφικτό".

"Δουλεύουμε πάνω στο project του Λος Άντζελες εδώ και καιρό", αποκάλυψε ο Redzepi στους Los Angeles Times. "Στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια αναζητούμε την ιδανική τοποθεσία στην Αμερική. Όλοι μου έλεγαν 'πρέπει να πας στη Νέα Υόρκη'. Όμως όταν ταξίδεψα με την οικογένειά μου στο Λος Άντζελες, ερωτεύτηκα αυτή την πόλη. Ναι, πραγματικά την ερωτεύτηκα".

Παρότι το 2023 ο Redzepi ανακοίνωσε ότι το Noma θα κλείσει μελλοντικά, χαρακτηρίζοντας το μοντέλο του "μη βιώσιμο", το εστιατόριο συνεχίζει δυναμικά. Η περιοδεία του σε πόλεις-σταθμούς όπως το Τουλούμ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Κιότο, αποδεικνύει πως η εμπειρία Noma δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα.

Η επιλογή του Λος Άντζελες, μιας πόλης που πλέον φιλοξενεί δύο εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin, δεν είναι τυχαία. Είναι το νέο hot spot της αμερικανικής γαστρονομικής σκηνής. Οι λεπτομέρειες για το residency του Noma παραμένουν προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό (ούτε η τοποθεσία έχει ανακοινωθεί), αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τυχεροί foodies του L.A. θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το περίφημο Nordic μενού του Noma – με κόστος που ξεπερνά τα $400 (χωρίς τα ποτά, φυσικά).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.