Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Ronin στο Κολωνάκι

Αυτό εδώ πρέπει να είναι πλέον το πιο καλά φυλασσόμενο εστιατόριο της Ελλάδας. Βράδυ Δευτέρας το επισκεπτόμαστε και για αρκετά τετράγωνα μέχρι να φτάσουμε ως τη νέα τοποθεσία του στα (ακόμη πιο) ψηλά του Λυκαβηττού, μετράμε αρκετά φυλάκια και ομάδες αστυνομικών ακροβολισμένους στην ορεινή γειτονιά του.

Ο λόγος για το Ronin, το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής, που έχει αλλάξει πόστο για το καλοκαίρι, σκαρφαλώνοντας στην ταράτσα του "The Duke Boutique Suites” και προσθέτοντας έτσι, εκτός από αεράτη δροσιά στην εστιατορική του εμπειρία, και ρομαντικό σκηνικό, με τον ολόφωτο Άη Γιώργη από πάνω του, σε απόσταση αδραξιάς, που λέει ο λόγος.

Ronin x The Duke Boutique Suites: Για ιαπωνικό στην ταράτσα 1

Ο λόγος όλης αυτής της αυξημένης ασφάλειας, πάντως, η γειτνίασή του με την πρωθυπουργική κατοικία, κι όχι βέβαια η εγγύτητά του στο τοπόσημο της αθηναϊκής κορυφογραμμής, αλλά ούτε και το κοσμικό crowd που συγκεντρώνεται στα ιαπωνικής λιτότητας τραπέζια του "Ronin".

Σίγουρα δεν φυλάσσεται, επίσης, για την προστασία κάποιου επτασφράγιστου γαστρονομικού μυστικού, αφού ο λόγος που το "Ronin" έχει, στα περίπου δύο χρόνια λειτουργίας του, εδραιωθεί ως σταθερός προορισμός για τους λάτρεις της ιαπωνοφαγίας στην Αθήνα, είναι γνωστός κι απλός: η προϊστορία του εμπνευστή του, Μανώλη Κωνιωτάκη στο είδος, αλλά και η αφοσίωσή του στην ποιοτική πρώτη ύλη και τη σωστή διαχείρισή της.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Ronin στο Κολωνάκι 14

Η σύνδεση του Κωνιωτάκη με την ιαπωνική κουζίνα κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, τότε που με το αρχικό "Freud Oriental" (λίγα τετράγωνα πιο κάτω, εκεί που τώρα βρίσκουμε το "Kiku") μάθαινε στο Κολωνάκι τη γοητεία του μινιμαλιστικού sushi. Η εμπειρία από εκείνη την εποχή, 25 χρόνια πίσω, οδηγεί και την πρόταση του "Ronin" σήμερα, ενώ μαζί με τις καλές πρακτικές, τη δεμένη ομάδα, και τον έμπειρο σεφ Vitharana Chandana, στο "Ronin" έχουν έρθει και μερικά πιάτα από τις εποχές εκείνες.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική για το Ronin εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.