Στη βόρεια Κέρκυρα, για ένα από τα νοστιμότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Oι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης και Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Restia Culinary Soirees, που επιστρέφει και αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας.

Restia Culinary Soirees

Το Restia υποδέχεται τη φετινή σεζόν με την επιστροφή των "Restia’s Culinary Soirees, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά της απλότητας”, της γαστρονομικής πρωτοβουλίας που ξεχώρισε από την πρώτη της χρονιά. Με την υπογραφή του Executive Chef Μίλτου Αρμένη και τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων σεφ από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, το ξενοδοχείο φιλοξενεί τρεις ξεχωριστές βραδιές που αναδεικνύουν τη δύναμη της απλότητας, της τοπικότητας και της δημιουργικότητας.

Σε μια τοποθεσία που συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία με την κομψότητα της σύγχρονης πολυτέλειας, το Restia προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, ευεξίας και γαστρονομίας, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο του Αλμυρού και το Ιόνιο Πέλαγος.

Restia Culinary Soirees 1

Το φετινό Restia Culinary Soirees δίνει έμφαση στη νοστιμιά της απλότητας, μια προσέγγιση που τιμά την πρώτη ύλη, τις τοπικές γεύσεις και τις καθαρές τεχνικές χωρίς επιτήδευση.
Το εστιατόριο Pietra αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αυθεντικής γεύσης. Το μενού βασίζεται σε ελληνικά και μεσογειακά υλικά με έντονες κερκυραϊκές επιρροές.

Restia Culinary Soirees 3

Πιάτα όπως το μοσχάρι ταρτάρ "σαν παστιτσάδο", το ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, το μπιανκο με φιλέτο ψαριού και κερκυραϊκή σάλτσα λεμονιού και το αρνίσιο ραγού με νιόκι πατάτας και κρέμα γραβιέρας συνδυάζονται με γλυκά όπως ναμελάκα σοκολάτας με κουμ κουάτ και τάρτα βρώμης με κρέμα αμυγδάλου, προσφέροντας μια εμπειρία με βάθος, χαρακτήρα και αυθεντικότητα.

Στο πλαίσιο των φετινών soirees, το εστιατόριο Pietra φιλοξενεί τρεις βραδιές με τους:
  • 17 Ιουνίου Χάρης Νικολούζος (Jerár) & Περικλής Κοσκινάς (Cookoovaya), με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σουπιά στα κάρβουνα με σάλτσα μπουρδέτο, γόπα σαβόρο με ντολμαδάκι σχάρας, παστιτσάδα κοτόπουλου με νιόκους, και πάστα φρόλλα κουμ κουάτ.
  • 23 ΙουλίουΜανώλης Παπουτσάκης (Pharaoh, Χαρούπι, 10 Τραπέζια) & Μιχάλης Χάσικος (Hasika)
  • 21 ΑυγούστουΓιάννης Μπαξεβάνης (ARK) & Γρηγόρης Χέλμης (Μεζέν)

Μενού αποκλειστικά σχεδιασμένα για κάθε βραδιά, εμπνευσμένα από τις αξίες της ουσιαστικής μαγειρικής και συνοδεία εκλεκτών κρασιών, συνθέτουν ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων.

Κάθε βραδιά συνοδεύεται από live μουσική, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σκηνικό που ενισχύει τη γαστρονομική εμπειρία και προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού.
 

Restia Culinary Soirees 5

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.