Στη βόρεια Κέρκυρα, για ένα από τα νοστιμότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Oι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης και Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Restia Culinary Soirees, που επιστρέφει και αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας.

Restia Culinary Soirees

Το Restia υποδέχεται τη φετινή σεζόν με την επιστροφή των "Restia’s Culinary Soirees, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά της απλότητας”, της γαστρονομικής πρωτοβουλίας που ξεχώρισε από την πρώτη της χρονιά. Με την υπογραφή του Executive Chef Μίλτου Αρμένη και τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων σεφ από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, το ξενοδοχείο φιλοξενεί τρεις ξεχωριστές βραδιές που αναδεικνύουν τη δύναμη της απλότητας, της τοπικότητας και της δημιουργικότητας.

Σε μια τοποθεσία που συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία με την κομψότητα της σύγχρονης πολυτέλειας, το Restia προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, ευεξίας και γαστρονομίας, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο του Αλμυρού και το Ιόνιο Πέλαγος.

Restia Culinary Soirees 1

Το φετινό Restia Culinary Soirees δίνει έμφαση στη νοστιμιά της απλότητας, μια προσέγγιση που τιμά την πρώτη ύλη, τις τοπικές γεύσεις και τις καθαρές τεχνικές χωρίς επιτήδευση.
Το εστιατόριο Pietra αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αυθεντικής γεύσης. Το μενού βασίζεται σε ελληνικά και μεσογειακά υλικά με έντονες κερκυραϊκές επιρροές.

Restia Culinary Soirees 3

Πιάτα όπως το μοσχάρι ταρτάρ "σαν παστιτσάδο", το ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, το μπιανκο με φιλέτο ψαριού και κερκυραϊκή σάλτσα λεμονιού και το αρνίσιο ραγού με νιόκι πατάτας και κρέμα γραβιέρας συνδυάζονται με γλυκά όπως ναμελάκα σοκολάτας με κουμ κουάτ και τάρτα βρώμης με κρέμα αμυγδάλου, προσφέροντας μια εμπειρία με βάθος, χαρακτήρα και αυθεντικότητα.

Στο πλαίσιο των φετινών soirees, το εστιατόριο Pietra φιλοξενεί τρεις βραδιές με τους:
  • 17 Ιουνίου Χάρης Νικολούζος (Jerár) & Περικλής Κοσκινάς (Cookoovaya), με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σουπιά στα κάρβουνα με σάλτσα μπουρδέτο, γόπα σαβόρο με ντολμαδάκι σχάρας, παστιτσάδα κοτόπουλου με νιόκους, και πάστα φρόλλα κουμ κουάτ.
  • 23 ΙουλίουΜανώλης Παπουτσάκης (Pharaoh, Χαρούπι, 10 Τραπέζια) & Μιχάλης Χάσικος (Hasika)
  • 21 ΑυγούστουΓιάννης Μπαξεβάνης (ARK) & Γρηγόρης Χέλμης (Μεζέν)

Μενού αποκλειστικά σχεδιασμένα για κάθε βραδιά, εμπνευσμένα από τις αξίες της ουσιαστικής μαγειρικής και συνοδεία εκλεκτών κρασιών, συνθέτουν ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων.

Κάθε βραδιά συνοδεύεται από live μουσική, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σκηνικό που ενισχύει τη γαστρονομική εμπειρία και προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού.
 

Restia Culinary Soirees 5

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.