"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

terpnon1

Μόλις λίγους μήνες έχει που έβαλε τις γάστρες του στη φωτιά το ολοκαίνουργιο μαγειρείο "Τερπνōν" στο Ηράκλειο. Το δημιούργησε ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Μπερκάκης που γνωρίσαμε ως chef de cuisine στο χρυσοσκουφάτο εστιατόριο "Alali" της Σαντορίνης, υπό την επιμέλεια του Άνταμ Κοντοβά, οπότε ο όρος new age μαγειρείο είναι μάλλον ορθότερος για να το περιγράψει κανείς. Χώρος πλασμένος με κομψότητα και ζεστασιά από τον interior designer Αντώνη Ορφανουδάκη, ορισμένα τραπέζια έξω και μέσα ένας μεγάλος μακρόστενος πάγκος με ψηλά καθίσματα, σαν άλλο chef’s table μπροστά στις βιτρίνες με τις 6-7 γάστρες που έχουν κάθε μέρα και διαφορετικό περιεχόμενο.

terpnon2
Γιώργος Μπερκάκης

Από χοιρινό πρασοσέλινο και μοσχαράκι στιφάδο μέχρι, Κρήτη γαρ, αρνί τσιγαριαστό, χοχλιούς με ξινόχοντρο και συκώτι σαβόρε, όλα μαγειρεμένα παραδοσιακά, με ανάλαφρο όμως τρόπο και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά του τόπου. Πίσω τους στη μεγάλη ανοικτή κουζίνα, στριφογυρίζουν καθημερινά 3-4 μερακλίδικες σούβλες (μοσχάρι, πορκέτα, κοτόπουλο, κοντοσούβλι) και παραδίπλα θα βρείτε μια καλή ποικιλία σε υγιεινές σαλάτες και ορεκτικά για να συμπληρώσετε την παραγγελία σας.

terpnon3

Για τα ψωμιά και τα γλυκά τους συνεργάζονται με τον ταλαντούχο κρητικό pastry chef Θέμο Ρήγα και όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με επιλεγμένα κρασιά από τον τοπικό αμπελώνα, εμφιαλωμένα αποστάγματα και κρητικές μπίρες.

Λεωφ. Κνωσού 227, Ηράκλειο, 2810323260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.