"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

terpnon1

Μόλις λίγους μήνες έχει που έβαλε τις γάστρες του στη φωτιά το ολοκαίνουργιο μαγειρείο "Τερπνōν" στο Ηράκλειο. Το δημιούργησε ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Μπερκάκης που γνωρίσαμε ως chef de cuisine στο χρυσοσκουφάτο εστιατόριο "Alali" της Σαντορίνης, υπό την επιμέλεια του Άνταμ Κοντοβά, οπότε ο όρος new age μαγειρείο είναι μάλλον ορθότερος για να το περιγράψει κανείς. Χώρος πλασμένος με κομψότητα και ζεστασιά από τον interior designer Αντώνη Ορφανουδάκη, ορισμένα τραπέζια έξω και μέσα ένας μεγάλος μακρόστενος πάγκος με ψηλά καθίσματα, σαν άλλο chef’s table μπροστά στις βιτρίνες με τις 6-7 γάστρες που έχουν κάθε μέρα και διαφορετικό περιεχόμενο.

terpnon2
Γιώργος Μπερκάκης

Από χοιρινό πρασοσέλινο και μοσχαράκι στιφάδο μέχρι, Κρήτη γαρ, αρνί τσιγαριαστό, χοχλιούς με ξινόχοντρο και συκώτι σαβόρε, όλα μαγειρεμένα παραδοσιακά, με ανάλαφρο όμως τρόπο και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά του τόπου. Πίσω τους στη μεγάλη ανοικτή κουζίνα, στριφογυρίζουν καθημερινά 3-4 μερακλίδικες σούβλες (μοσχάρι, πορκέτα, κοτόπουλο, κοντοσούβλι) και παραδίπλα θα βρείτε μια καλή ποικιλία σε υγιεινές σαλάτες και ορεκτικά για να συμπληρώσετε την παραγγελία σας.

terpnon3

Για τα ψωμιά και τα γλυκά τους συνεργάζονται με τον ταλαντούχο κρητικό pastry chef Θέμο Ρήγα και όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με επιλεγμένα κρασιά από τον τοπικό αμπελώνα, εμφιαλωμένα αποστάγματα και κρητικές μπίρες.

Λεωφ. Κνωσού 227, Ηράκλειο, 2810323260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.