
Μόλις λίγους μήνες έχει που έβαλε τις γάστρες του στη φωτιά το ολοκαίνουργιο μαγειρείο "Τερπνōν" στο Ηράκλειο. Το δημιούργησε ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Μπερκάκης που γνωρίσαμε ως chef de cuisine στο χρυσοσκουφάτο εστιατόριο "Alali" της Σαντορίνης, υπό την επιμέλεια του Άνταμ Κοντοβά, οπότε ο όρος new age μαγειρείο είναι μάλλον ορθότερος για να το περιγράψει κανείς. Χώρος πλασμένος με κομψότητα και ζεστασιά από τον interior designer Αντώνη Ορφανουδάκη, ορισμένα τραπέζια έξω και μέσα ένας μεγάλος μακρόστενος πάγκος με ψηλά καθίσματα, σαν άλλο chef’s table μπροστά στις βιτρίνες με τις 6-7 γάστρες που έχουν κάθε μέρα και διαφορετικό περιεχόμενο.

Από χοιρινό πρασοσέλινο και μοσχαράκι στιφάδο μέχρι, Κρήτη γαρ, αρνί τσιγαριαστό, χοχλιούς με ξινόχοντρο και συκώτι σαβόρε, όλα μαγειρεμένα παραδοσιακά, με ανάλαφρο όμως τρόπο και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά του τόπου. Πίσω τους στη μεγάλη ανοικτή κουζίνα, στριφογυρίζουν καθημερινά 3-4 μερακλίδικες σούβλες (μοσχάρι, πορκέτα, κοτόπουλο, κοντοσούβλι) και παραδίπλα θα βρείτε μια καλή ποικιλία σε υγιεινές σαλάτες και ορεκτικά για να συμπληρώσετε την παραγγελία σας.

Για τα ψωμιά και τα γλυκά τους συνεργάζονται με τον ταλαντούχο κρητικό pastry chef Θέμο Ρήγα και όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με επιλεγμένα κρασιά από τον τοπικό αμπελώνα, εμφιαλωμένα αποστάγματα και κρητικές μπίρες.
Λεωφ. Κνωσού 227, Ηράκλειο, 2810323260