"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

terpnon1

Μόλις λίγους μήνες έχει που έβαλε τις γάστρες του στη φωτιά το ολοκαίνουργιο μαγειρείο "Τερπνōν" στο Ηράκλειο. Το δημιούργησε ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Μπερκάκης που γνωρίσαμε ως chef de cuisine στο χρυσοσκουφάτο εστιατόριο "Alali" της Σαντορίνης, υπό την επιμέλεια του Άνταμ Κοντοβά, οπότε ο όρος new age μαγειρείο είναι μάλλον ορθότερος για να το περιγράψει κανείς. Χώρος πλασμένος με κομψότητα και ζεστασιά από τον interior designer Αντώνη Ορφανουδάκη, ορισμένα τραπέζια έξω και μέσα ένας μεγάλος μακρόστενος πάγκος με ψηλά καθίσματα, σαν άλλο chef’s table μπροστά στις βιτρίνες με τις 6-7 γάστρες που έχουν κάθε μέρα και διαφορετικό περιεχόμενο.

terpnon2
Γιώργος Μπερκάκης

Από χοιρινό πρασοσέλινο και μοσχαράκι στιφάδο μέχρι, Κρήτη γαρ, αρνί τσιγαριαστό, χοχλιούς με ξινόχοντρο και συκώτι σαβόρε, όλα μαγειρεμένα παραδοσιακά, με ανάλαφρο όμως τρόπο και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά του τόπου. Πίσω τους στη μεγάλη ανοικτή κουζίνα, στριφογυρίζουν καθημερινά 3-4 μερακλίδικες σούβλες (μοσχάρι, πορκέτα, κοτόπουλο, κοντοσούβλι) και παραδίπλα θα βρείτε μια καλή ποικιλία σε υγιεινές σαλάτες και ορεκτικά για να συμπληρώσετε την παραγγελία σας.

terpnon3

Για τα ψωμιά και τα γλυκά τους συνεργάζονται με τον ταλαντούχο κρητικό pastry chef Θέμο Ρήγα και όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με επιλεγμένα κρασιά από τον τοπικό αμπελώνα, εμφιαλωμένα αποστάγματα και κρητικές μπίρες.

Λεωφ. Κνωσού 227, Ηράκλειο, 2810323260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.