
Το ότι η Αθήνα σφύζει από μέρη για καλό παγωτό είναι γεγονός. Πληθώρα γεύσεων και ειδών σε περιμένει σε κάθε σοκάκι και γειτονιά (είτε μένεις στο κέντρο είτε κάπου ‘off Broadway’) και μπορείς να ικανοποιήσεις άνετα την οποιαδήποτε γλυκιά λιγούρα σου, ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Βέβαια η παραπάνω πραγματικότητα ίσως δεν ισχύει για όσους ακολουθούν ένα vegan lifestyle, καθώς πολλά από τα αγαπημένα μας ice cream spots δεν έχουν ακόμα εντρυφήσει στις vegan γεύσεις πέρα από το κλασικό σορμπέ. Παρακάτω θα βρεις 3 στάσεις για πιο ‘ψαγμένο’ vegan παγωτό και ελπίζουμε μέχρι του χρόνου η λίστα να έχει μεγαλώσει.
Plan(e)t Ice Cream
H Plan(e)t Foods, η πρώτη ελληνική εταιρία που κυκλοφόρησε vegan παγωτό στο λιανεμπόριο, πλέον διαθέτει και φυσικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης με τρομερά νόστιμες επιλογές. Παγωτό με βάση ένα ρόφημα από ελληνική βρόμη, το οποίο δίνει μία ελαφριά υφή και εξαιρετικά κρεμώδη, ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλότερο σε λιπαρά και φυσικά 100% vegan. Δοκίμασε σίγουρα τα best sellers triple chocolate και holy bueno και δώσε την προσοχή σου και στο strawberry cheesecake χωρίς ζάχαρη.
Ερμού 86, Αθήνα
Sugar Killer
Η ιδέα δύο αθλητών που επιθυμούσαν να συνδυάσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής με την απόλαυση έγινε πραγματικότητα με το Sugar Killer στον Πειραιά και γνώρισε τόσο άμεση και μεγάλη επιτυχία που σύντομα εξαπλώθηκε σε Κουκάκι και Σύνταγμα. Το παγωτό του Sugar Killer δεν έχει καθόλου ζάχαρη ή γλουτένη, είναι βασισμένο σε 100% φυτικά προϊόντα, όπως το γάλα σόγιας, και συνεπώς κατάλληλο για vegans και για όσους προσπαθούν να μειώσουν το καθημερινό sugar intake τους χωρίς να μιζεριάσουν. Οι γεύσεις είναι πραγματικά πάμπολλες και αυξάνονται συνεχώς. Ξεχωρίζουμε παρόλα αυτά το pistachio για την βουτυρένια υφή, το cinnamon biscuit και το κανταΐφι.
Περικλέους 33, Σύνταγμα
Γεωρ. Ολυμπίου 21, Κουκάκι
Λουκά Ράλλη 143, Πειραιάς
Ice Queen Gelato
Ένα ακόμα must για τους vegan (και μη) γλυκατζήδες της Αθήνας είναι το Ice Queen. Ίσως το προσπεράσεις αδιάφορα, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης (ακριβώς απέναντι από την Ακρόπολη), όμως οφείλεις να διορθώσεις το λάθος σου σύντομα. Εδώ θα βρεις γεύσεις όπως espresso, nutella και dark σοκολάτα, αλλά και πιο φρουτένιες επιλογές όπως την καρύδα (που μάλιστα αποτελεί best seller). Και σαν μπόνους, το Ice Queen σερβίρει επίσης vegan γλυκά όπως βάφλες, καφέδες με φυτικά γάλατα, ακόμα και vegan σάντουιτς.
Μακρυγιάννη 9, Ακρόπολη
Vegan επιλογές σε αγαπημένα ice cream spots
Δωδώνη
Έχοντας κυκλοφορήσει πάνω από 200 γεύσεις από το 1967 έως σήμερα, η Δωδώνη συνεχίζει να καινοτομεί, παράγοντας το πιο νόστιμο παγωτό φτιαγμένο από πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Την προηγούμενη χρονιά έκαναν το ντεμπούτο τους δύο νέες vegan friendly γεύσεις, φτιαγμένες με ρόφημα βρόμης με 50% λιγότερα λιπαρά και φυτικές ίνες: έτσι μπορείς να απολαύσεις Vegan Βανίλια Μαδαγασκάρης και Vegan Mocha, ενώ σίγουρα αξίζει και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας και οι πιο φρουτένιες μπάλες.
Μαραμπού
Στο ταξιδιάρικο παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος. Όσοι έχετε δοκιμάσει το παγωτό του "Μαραμπού" έχετε σίγουρα υποψιαστεί ότι μια ξεχωριστή ιστορία και κυρίως ξεχωριστοί άνθρωποι κρύβονται από πίσω από τη φυσική νοστιμιά, τα εκλεκτά υλικά και τους ψαγμένους εποχικούς συνδυασμούς. Οι γεύσεις αλλάζουν και ο καθένας μας έχει τα δικά του αγαπημένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε να δοκιμάζουμε και ό,τι νέο και εποχικό. Θα βρεις πάντα ευφάνταστες και νοστιμότατες vegan επιλογές όπως για παράδειγμα το λαχταριστό peanut butter and honey σορμπέ.
Αρχελάου 17, Αθήνα
2107247037
Kayak
Εδώ και τρεις δεκαετίες, η Kayak, η ελληνική εταιρεία premium παγωτών και γλυκών, προσφέρει τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας εκλεκτές πρώτες ύλες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αξίζει να δοκιμάσεις την κρεμώδη vegan βανίλια Μαδαγασκάρης, την vegan σοκολάτα αλλά και το σορμπέ κασίς (γαλλικό φραγκοστάφυλλο), το οποίο εισάγεται σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά από ειδικές καλλιέργειες της Γαλλίας.