Ένα από τα πιο sui generis εστιατόρια της βόρειας Ελλάδας σερβίρει για μια βραδιά στην Αθήνα

Προτελευταία πράξη για το Symposio at Ark, που την Πέμπτη 29 Μαΐου καλωσορίζει τον «Ναουμίδη», απευθείας από την Βεγορίτιδα.

Ναουμίδης

Συμποσίου συνέχεια στα νότια προάστια και ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γλυφαδιώτικης ριβιέρας. Μετά το τηνιακό "Ήταν ένα μικρό καράβι" και τον Αντώνη Ψάλτη, το Symposio at Ark αφήνει τα νησιά και ταξιδεύει σε μία από τις πιο ιδιαίτερες και πλούσιες γαστρονομικά περιοχές της χώρας. Έτσι, την Πέμπτη 29 Μαΐου, ο οικοδεσπότης Γιάννης Μπαξεβάνης ανοίγει την κουζίνα του "Ark" και υποδέχεται τον Άγγελο Ναουμίδη και το εστιατόριο "Ναουμίδης".

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου και στον Άγιο Παντελεήμονα, το έξοχο εστιατόριο ξεδιπλώνει τη σαν-balkanique-εκδοχή-βορειοϊταλικού-palazzo βεράντα του πάνω από τη λίμνη Βεγορίτιδα και τη γαρνίρει με την υπέροχη θέα στο τοπίο.

Ναουμίδης 1

Η κουζίνα του όμως κινείται με σαφήνεια στο φάσμα της τοπικής παράδοσης, υπό το πιο ξεκάθαρο από ποτέ βλέμμα του Άγγελου Ναουμίδη, μεγάλου αδερφού μιας οικογένειας με υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διατήρηση κι εξέλιξη της γαστρονομικής δυναμικής της περιοχής.

Ναουμίδης 2

Τα καλούδια της επιδραστικής οικογενειακής βιοτεχνίας (παρασκευάσματα πιπεριάς Φλωρίνης) και του αγροκτήματος, τα λιμνίσια deli, οι θησαυροί του βουνού και το πλήθος των τοπικών συνταγών μπλεντάρονται σε ένα γοητευτικό σύνολο, που φέρνει στο πιάτο ατόφια τη γεύση της περιοχής μέσα από προτάσεις όπως η πέστροφα σοτέ σε βούτυρο με ξηρούς καρπούς, η γιουβετσάδα με χειροποίητο κριθαράκι και αστακοκαραβίδα ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με παραδοσιακά πέτουρα.

Ναουμίδης 3

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

To Μενού / 29 Μάϊου 2025
  • Ορεκτικά: Μπρουσκέτα χωριάτικης πίτας με πέστο βιολογικής πιπεριάς Ναουμίδη και τσιγαρίδα μάγουλου μαύρου χοίρου Φλώρινας / Ντολμαδάκια από βιολογικό αμπελώνα Ξινόμαυρου Αμυνταίου με κέδρο και κατσικίσια ψητή φέτα Μινόπουλου / Ριζότο με μανιτάρι του Καίσαρα και φρέσκια μαύρη τρούφα Καϊμακτσαλάν
  • Κυρίως: Κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας με αβγά λευκού σολομού (κορήγονος) ή Βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης ψητή σε ταλιάτα με αχνιστά βασιλομανίταρα
  • Επιδόρπιο: Ρεβανί με αβγά από το πιπερόκτημα με κατσικίσιο παγωτό

Info

Κόστος: €55/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.