"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

'Ήταν ένα μικρό καράβι' και δένει στη Γλυφάδα

Μετά τον Γιώργο Σαμοΐλη και την "Cantina" της Σίφνου, τη σκυτάλη στο Symposio at Ark παραλαμβάνει το νησί της Τήνου και το εστιατόριο "Ήταν ένα Μικρό Καράβι", την Πέμπτη 8 Μαΐου. Στη σημαντική γευστική σκηνή της πανέμορφης και ιδιαίτερης Κυκλάδας –ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, όπου τα εστιατόριά της πρωταγωνιστούν και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το "αθηνόραμα"– το "'Ήταν ένα μικρό καράβι" (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2025) αποτελεί ένα από τα places to be, ή πιο ορθά, από τα places to eat.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Το παλιό θερινό σινεμά έχει μετατραπεί σε μια καταπράσινη, δροσερή εσωτερική αυλή, που αγκαλιάζεται από μια επιβλητική κληματαριά∙ στην άκρη της, το παλιό χαμάμ έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και λειτουργεί ως κάβα για γευσιγνωσίες.

Ήταν ένα Μικρό Καράβι 3

Ήταν ένα Μικρό Καράβι 1

Ήταν ένα Μικρό Καράβι 4

Σε αυτό το κομψό θεατρικό σκηνικό, ο Αντώνης Ψάλτης εμπνέεται από την τηνιακή παράδοση και τα τοπικά υλικά και μαγειρεύει νόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Ξεχωρίζουν η δυναμική τάρτα με ντομάτα και κοπανιστή, ο εξαιρετικός μπακαλιάρος με τηνιακά ρεβίθια φούρνου, ο ξινός τραχανάς σαν γεμιστά, το γευστικότατο μοσχαράκι γιουβέτσι και οπωσδήποτε ρυζόγαλο σαν ριζότο και σοκολατένιο κέικ. Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεγμένη λίστα κρασιών και το ευγενικό σέρβις.

Ήταν ένα μικρό καράβι

Το Μενού / 8 Μαΐου 2025

Καλωσόρισμα: Λούζα και γλίνα με αγελαδινό βούτυρο, λεμόνι και ρίγανη

Ορεκτικά: Γαύρος μαρινάτος και μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πετιμέζι / Άγριες αγκινάρες με πουρέ από φασόλια και καρότο και τραγανή πατάτα

Κυρίως πιάτο: Ψάρι φιλέτο ψητό με σέσκουλα και μικρόσπερμα άνυδρα ρεβίθια Τήνου ή Μοσχάρι κοκκινιστό με τραχανά, φρέσκο δυόσμο και κατσικίσιο τηνιακό τυρί

Επιδόρπιο: Κρέμα με πέτρωμα (ανάλατο τηνιακό τυρί), πορτοκάλι αρωματισμένο με μαστίχα και τραγανό φύλλο.


Info

Κόστος: €50/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.