"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

'Ήταν ένα μικρό καράβι' και δένει στη Γλυφάδα

Μετά τον Γιώργο Σαμοΐλη και την "Cantina" της Σίφνου, τη σκυτάλη στο Symposio at Ark παραλαμβάνει το νησί της Τήνου και το εστιατόριο "Ήταν ένα Μικρό Καράβι", την Πέμπτη 8 Μαΐου. Στη σημαντική γευστική σκηνή της πανέμορφης και ιδιαίτερης Κυκλάδας –ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, όπου τα εστιατόριά της πρωταγωνιστούν και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το "αθηνόραμα"– το "'Ήταν ένα μικρό καράβι" (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2025) αποτελεί ένα από τα places to be, ή πιο ορθά, από τα places to eat.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Το παλιό θερινό σινεμά έχει μετατραπεί σε μια καταπράσινη, δροσερή εσωτερική αυλή, που αγκαλιάζεται από μια επιβλητική κληματαριά∙ στην άκρη της, το παλιό χαμάμ έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και λειτουργεί ως κάβα για γευσιγνωσίες.

Ήταν ένα Μικρό Καράβι 3

Ήταν ένα Μικρό Καράβι 1

Ήταν ένα Μικρό Καράβι 4

Σε αυτό το κομψό θεατρικό σκηνικό, ο Αντώνης Ψάλτης εμπνέεται από την τηνιακή παράδοση και τα τοπικά υλικά και μαγειρεύει νόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Ξεχωρίζουν η δυναμική τάρτα με ντομάτα και κοπανιστή, ο εξαιρετικός μπακαλιάρος με τηνιακά ρεβίθια φούρνου, ο ξινός τραχανάς σαν γεμιστά, το γευστικότατο μοσχαράκι γιουβέτσι και οπωσδήποτε ρυζόγαλο σαν ριζότο και σοκολατένιο κέικ. Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεγμένη λίστα κρασιών και το ευγενικό σέρβις.

Ήταν ένα μικρό καράβι

Το Μενού / 8 Μαΐου 2025

Καλωσόρισμα: Λούζα και γλίνα με αγελαδινό βούτυρο, λεμόνι και ρίγανη

Ορεκτικά: Γαύρος μαρινάτος και μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πετιμέζι / Άγριες αγκινάρες με πουρέ από φασόλια και καρότο και τραγανή πατάτα

Κυρίως πιάτο: Ψάρι φιλέτο ψητό με σέσκουλα και μικρόσπερμα άνυδρα ρεβίθια Τήνου ή Μοσχάρι κοκκινιστό με τραχανά, φρέσκο δυόσμο και κατσικίσιο τηνιακό τυρί

Επιδόρπιο: Κρέμα με πέτρωμα (ανάλατο τηνιακό τυρί), πορτοκάλι αρωματισμένο με μαστίχα και τραγανό φύλλο.


Info

Κόστος: €50/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.