To Pizza Tros είναι ό,τι λέει το όνομά του

Νέα αυθεντική ιταλική πίτσα στον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας.

πιζζα

Το Pizza Tros βρίσκεται σε ένα μικρό -αλλά όχι τόσο μυστικό πια- στενάκι στην Μαρίνα Ζέας, όμως δεν θα μπορούσε να κρυφτεί ακόμα και να ήθελε. Οι κόκκινοι τοίχοι που το περιβάλουν, ο κόσμος, η μουσική αλλά κυρίως η μυρωδιά της πίτσας δεν μπορούν παρά να σου τραβήξουν την προσοχή και έτσι η νέα άφιξη στον Πειραιά έχει ήδη μετατραπεί σε στέκι και για βραδινή έξοδο.

pizza1

Η μυστική συνταγή για την επιτυχία της συγκεκριμένης πιτσαρίας μάλλον βρίσκεται στο ζυμάρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από αυθεντικά ιταλικά άλευρα, ωριμάζει για 48 ώρες και στην συνέχεια ψήνεται στους 400 βαθμούς για το πιο crispy αποτέλεσμα.

Διαβάστε Επίσης

Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση, με ‘διαμαντάκια’ του μενού την Pizza Pistachio (με μοτσαρέλα, μορταδέλα, μπουράτα, ελαιόλαδο και πέστο φιστικιού), την Pizza Siciliana (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, σαλάμι spianata, nduja, ξερό κρεμμύδι και τυρί stracchino) αλλά και την Pizza Greca (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, πιπεριά Φλωρίνης, ελιές Καλαμών, ξερό κρεμμύδι, ημίλιαστη τομάτα, ξύγαλο Σητείας και ρίγανη) η οποία συνδυάζει την ελληνική με την ιταλική κουλτούρα και σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

pizza

Μην τυφλωθείς από την πίτσα και παραλείψεις τα κανελόνια φούρνου, είτε Bolognese είτε με σπανάκι, κρέμα και παρμεζάνα, και φυσικά ένα ιταλικό δείπνο δεν θα μπορούσε τελειώσει χωρίς ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Διαβάστε Επίσης

Σου προτείνουμε να επιλέξεις τα cannoli με κρέμα pistachio, φιστίκι Αιγίνης και ζάχαρη άχνη αλλά και το τιραμισού (φυσικά).

pizza
Ένα ακόμα ευχάριστο στοιχείο του Pizzatros που το ολοκληρώνει σαν εμπειρία και το καθιστά "must” του Πειραιά είναι τα street parties που συχνά διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του. Εκεί μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου πίτσα, ένα signature cocktail όπως το lemonade limoncello spritz (με λικέρ λεμόνι, λεμόνι φρέσκο, αφρώδη οίνο και δυόσμο) ενώ υποδέχεσαι την άνοιξη με ανεβαστική μουσική.


Info:
Λιμάνι Μαρίνας Ζέας
2110080355
instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.