To Pizza Tros είναι ό,τι λέει το όνομά του

Νέα αυθεντική ιταλική πίτσα στον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας.

πιζζα

Το Pizza Tros βρίσκεται σε ένα μικρό -αλλά όχι τόσο μυστικό πια- στενάκι στην Μαρίνα Ζέας, όμως δεν θα μπορούσε να κρυφτεί ακόμα και να ήθελε. Οι κόκκινοι τοίχοι που το περιβάλουν, ο κόσμος, η μουσική αλλά κυρίως η μυρωδιά της πίτσας δεν μπορούν παρά να σου τραβήξουν την προσοχή και έτσι η νέα άφιξη στον Πειραιά έχει ήδη μετατραπεί σε στέκι και για βραδινή έξοδο.

pizza1

Η μυστική συνταγή για την επιτυχία της συγκεκριμένης πιτσαρίας μάλλον βρίσκεται στο ζυμάρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από αυθεντικά ιταλικά άλευρα, ωριμάζει για 48 ώρες και στην συνέχεια ψήνεται στους 400 βαθμούς για το πιο crispy αποτέλεσμα.

Διαβάστε Επίσης

Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση, με ‘διαμαντάκια’ του μενού την Pizza Pistachio (με μοτσαρέλα, μορταδέλα, μπουράτα, ελαιόλαδο και πέστο φιστικιού), την Pizza Siciliana (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, σαλάμι spianata, nduja, ξερό κρεμμύδι και τυρί stracchino) αλλά και την Pizza Greca (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, πιπεριά Φλωρίνης, ελιές Καλαμών, ξερό κρεμμύδι, ημίλιαστη τομάτα, ξύγαλο Σητείας και ρίγανη) η οποία συνδυάζει την ελληνική με την ιταλική κουλτούρα και σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

pizza

Μην τυφλωθείς από την πίτσα και παραλείψεις τα κανελόνια φούρνου, είτε Bolognese είτε με σπανάκι, κρέμα και παρμεζάνα, και φυσικά ένα ιταλικό δείπνο δεν θα μπορούσε τελειώσει χωρίς ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Διαβάστε Επίσης

Σου προτείνουμε να επιλέξεις τα cannoli με κρέμα pistachio, φιστίκι Αιγίνης και ζάχαρη άχνη αλλά και το τιραμισού (φυσικά).

pizza
Ένα ακόμα ευχάριστο στοιχείο του Pizzatros που το ολοκληρώνει σαν εμπειρία και το καθιστά "must” του Πειραιά είναι τα street parties που συχνά διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του. Εκεί μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου πίτσα, ένα signature cocktail όπως το lemonade limoncello spritz (με λικέρ λεμόνι, λεμόνι φρέσκο, αφρώδη οίνο και δυόσμο) ενώ υποδέχεσαι την άνοιξη με ανεβαστική μουσική.


Info:
Λιμάνι Μαρίνας Ζέας
2110080355
instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.