To Pizza Tros είναι ό,τι λέει το όνομά του

Νέα αυθεντική ιταλική πίτσα στον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας.

πιζζα

Το Pizza Tros βρίσκεται σε ένα μικρό -αλλά όχι τόσο μυστικό πια- στενάκι στην Μαρίνα Ζέας, όμως δεν θα μπορούσε να κρυφτεί ακόμα και να ήθελε. Οι κόκκινοι τοίχοι που το περιβάλουν, ο κόσμος, η μουσική αλλά κυρίως η μυρωδιά της πίτσας δεν μπορούν παρά να σου τραβήξουν την προσοχή και έτσι η νέα άφιξη στον Πειραιά έχει ήδη μετατραπεί σε στέκι και για βραδινή έξοδο.

pizza1

Η μυστική συνταγή για την επιτυχία της συγκεκριμένης πιτσαρίας μάλλον βρίσκεται στο ζυμάρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από αυθεντικά ιταλικά άλευρα, ωριμάζει για 48 ώρες και στην συνέχεια ψήνεται στους 400 βαθμούς για το πιο crispy αποτέλεσμα.

Διαβάστε Επίσης

Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση, με ‘διαμαντάκια’ του μενού την Pizza Pistachio (με μοτσαρέλα, μορταδέλα, μπουράτα, ελαιόλαδο και πέστο φιστικιού), την Pizza Siciliana (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, σαλάμι spianata, nduja, ξερό κρεμμύδι και τυρί stracchino) αλλά και την Pizza Greca (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, πιπεριά Φλωρίνης, ελιές Καλαμών, ξερό κρεμμύδι, ημίλιαστη τομάτα, ξύγαλο Σητείας και ρίγανη) η οποία συνδυάζει την ελληνική με την ιταλική κουλτούρα και σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

pizza

Μην τυφλωθείς από την πίτσα και παραλείψεις τα κανελόνια φούρνου, είτε Bolognese είτε με σπανάκι, κρέμα και παρμεζάνα, και φυσικά ένα ιταλικό δείπνο δεν θα μπορούσε τελειώσει χωρίς ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Διαβάστε Επίσης

Σου προτείνουμε να επιλέξεις τα cannoli με κρέμα pistachio, φιστίκι Αιγίνης και ζάχαρη άχνη αλλά και το τιραμισού (φυσικά).

pizza
Ένα ακόμα ευχάριστο στοιχείο του Pizzatros που το ολοκληρώνει σαν εμπειρία και το καθιστά "must” του Πειραιά είναι τα street parties που συχνά διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του. Εκεί μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου πίτσα, ένα signature cocktail όπως το lemonade limoncello spritz (με λικέρ λεμόνι, λεμόνι φρέσκο, αφρώδη οίνο και δυόσμο) ενώ υποδέχεσαι την άνοιξη με ανεβαστική μουσική.


Info:
Λιμάνι Μαρίνας Ζέας
2110080355
instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.