To Pizza Tros είναι ό,τι λέει το όνομά του

Νέα αυθεντική ιταλική πίτσα στον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας.

πιζζα

Το Pizza Tros βρίσκεται σε ένα μικρό -αλλά όχι τόσο μυστικό πια- στενάκι στην Μαρίνα Ζέας, όμως δεν θα μπορούσε να κρυφτεί ακόμα και να ήθελε. Οι κόκκινοι τοίχοι που το περιβάλουν, ο κόσμος, η μουσική αλλά κυρίως η μυρωδιά της πίτσας δεν μπορούν παρά να σου τραβήξουν την προσοχή και έτσι η νέα άφιξη στον Πειραιά έχει ήδη μετατραπεί σε στέκι και για βραδινή έξοδο.

pizza1

Η μυστική συνταγή για την επιτυχία της συγκεκριμένης πιτσαρίας μάλλον βρίσκεται στο ζυμάρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από αυθεντικά ιταλικά άλευρα, ωριμάζει για 48 ώρες και στην συνέχεια ψήνεται στους 400 βαθμούς για το πιο crispy αποτέλεσμα.

Διαβάστε Επίσης

Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση, με ‘διαμαντάκια’ του μενού την Pizza Pistachio (με μοτσαρέλα, μορταδέλα, μπουράτα, ελαιόλαδο και πέστο φιστικιού), την Pizza Siciliana (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, σαλάμι spianata, nduja, ξερό κρεμμύδι και τυρί stracchino) αλλά και την Pizza Greca (με σάλτσα τομάτας San Marzano, μοτσαρέλα, πιπεριά Φλωρίνης, ελιές Καλαμών, ξερό κρεμμύδι, ημίλιαστη τομάτα, ξύγαλο Σητείας και ρίγανη) η οποία συνδυάζει την ελληνική με την ιταλική κουλτούρα και σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

pizza

Μην τυφλωθείς από την πίτσα και παραλείψεις τα κανελόνια φούρνου, είτε Bolognese είτε με σπανάκι, κρέμα και παρμεζάνα, και φυσικά ένα ιταλικό δείπνο δεν θα μπορούσε τελειώσει χωρίς ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Διαβάστε Επίσης

Σου προτείνουμε να επιλέξεις τα cannoli με κρέμα pistachio, φιστίκι Αιγίνης και ζάχαρη άχνη αλλά και το τιραμισού (φυσικά).

pizza
Ένα ακόμα ευχάριστο στοιχείο του Pizzatros που το ολοκληρώνει σαν εμπειρία και το καθιστά "must” του Πειραιά είναι τα street parties που συχνά διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του. Εκεί μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου πίτσα, ένα signature cocktail όπως το lemonade limoncello spritz (με λικέρ λεμόνι, λεμόνι φρέσκο, αφρώδη οίνο και δυόσμο) ενώ υποδέχεσαι την άνοιξη με ανεβαστική μουσική.


Info:
Λιμάνι Μαρίνας Ζέας
2110080355
instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/09/2025

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.