H καλύτερη πίτσα του κόσμου ίσως να μην βρίσκεται στην Ιταλία

Πού θα βρεις την πιο νόστιμη πίτσα στον κόσμο με τις πιο εκρηκτικές και πρωτότυπες γεύσεις

pizza

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η καλύτερη, νοστιμότερη και πιο αυθεντική πίτσα που μπορείς να δοκιμάσεις βρίσκεται σε κάποιo ιταλικό σποτ. Παρόλο όμως που οι Ιταλοί κρατάνε τον τίτλο του "εφευρέτη" της πίτσας και σειρά στην παράδοση έχουν οι Νεοϋορκέζοι, μία άλλη πόλη που φημίζεται για τις προτάσεις της στο απόλυτο comfort food - είναι το Τόκιο. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Time Out, στο top 3 της λίστας με τις καλύτερες πιτσαρίες του κόσμου μπορεί κανείς να εντοπίσει το Pizza Marumo στο Τόκιο, με την υπογραφή του σεφ Yuki Motokura.

Το Marumo κατάφερε να βρίσκεται στην τρίτη θέση σχετικής λίστας, έχοντας "νικηθεί" μόνο από την Pizzeria da Attilio στην Νάπολη και την Scarr's Pizza στην Νέα Υόρκη (σε πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα), αφού οι travel και food editors του Time Out ταξίδεψαν τον κόσμο και δοκίμασαν όλες τις πίτσες ξανά και ξανά για να εκφέρουν εμπεριστατωμένη άποψη. Ίσως τελικά και να υπάρχει το dream job.


To Marumo λοιπόν βρίσκεται στην περιοχή Ebisu του Τόκιο και προσφέρει ένα cozy περιβάλλον για τον επισκέπτη, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο στη διακόσμηση ή τον τρόπο εξυπηρέτησης. Ο απόλυτος σταρ είναι άλλωστε η πίτσα.

Ο Yuki Motokura φημίζεται για το πλούσιο μαγειρικό background του και οι δημιουργίες αντανακλούν τις γνώσεις του: έτσι στο Marumo θα βρεις μία σειρά από εξαιρετικά πρωτότυπες γεύσεις πίτσας που δύσκολο να έχεις συναντήσει αλλού. Μερικά παραδείγματα είναι η PJ (με cream cheese, chili, καπνιστή μοτσαρέλα, αχιβάδες και λεμόνι), η Uno Brothers (με κρέμα από ραπανάκι, αυγοτάραχο και φύκι) και το best seller Japanese Umami Pizza, που συνδυάζει την ιταλική με την ιαπωνική κουλτούρα για μία γευστική "έκρηξη" με κρέμα από μανιτάρια shiitake, μοτσαρέλα, πεκορίνο, σκουμπρί, νιφάδες παλαμίδας, φύκι kombu, κρεμμυδάκια, σουσάμι και σόγια.

Για τους "φοβητσιάρηδες" υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές όπως η margherita και η marinara.

Διαβάστε Επίσης

Το μείγμα μαγιάς του σεφ Motokura χωρίζεται σε δόσεις των 0,1 γρ για να ταιριάζει στη θερμοκρασία και την υγρασία της ημέρας και το αλεύρι, το νερό και το αλάτι προσαρμόζονται επίσης με ακρίβεια. Στη συνέχεια η ζύμη ωριμάζει σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 24 ώρες, διαδικασία που εγγυάται μία μαστιχωτή και τραγανή υφή, που ταυτόχρονα παραμένει ελαφριά και σε προκαλεί να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς στο μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.