
Είναι κοινώς αποδεκτό πως η καλύτερη, νοστιμότερη και πιο αυθεντική πίτσα που μπορείς να δοκιμάσεις βρίσκεται σε κάποιo ιταλικό σποτ. Παρόλο όμως που οι Ιταλοί κρατάνε τον τίτλο του "εφευρέτη" της πίτσας και σειρά στην παράδοση έχουν οι Νεοϋορκέζοι, μία άλλη πόλη που φημίζεται για τις προτάσεις της στο απόλυτο comfort food - είναι το Τόκιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Time Out, στο top 3 της λίστας με τις καλύτερες πιτσαρίες του κόσμου μπορεί κανείς να εντοπίσει το Pizza Marumo στο Τόκιο, με την υπογραφή του σεφ Yuki Motokura.
Το Marumo κατάφερε να βρίσκεται στην τρίτη θέση σχετικής λίστας, έχοντας "νικηθεί" μόνο από την Pizzeria da Attilio στην Νάπολη και την Scarr's Pizza στην Νέα Υόρκη (σε πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα), αφού οι travel και food editors του Time Out ταξίδεψαν τον κόσμο και δοκίμασαν όλες τις πίτσες ξανά και ξανά για να εκφέρουν εμπεριστατωμένη άποψη. Ίσως τελικά και να υπάρχει το dream job.
To Marumo λοιπόν βρίσκεται στην περιοχή Ebisu του Τόκιο και προσφέρει ένα cozy περιβάλλον για τον επισκέπτη, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο στη διακόσμηση ή τον τρόπο εξυπηρέτησης. Ο απόλυτος σταρ είναι άλλωστε η πίτσα.
Ο Yuki Motokura φημίζεται για το πλούσιο μαγειρικό background του και οι δημιουργίες αντανακλούν τις γνώσεις του: έτσι στο Marumo θα βρεις μία σειρά από εξαιρετικά πρωτότυπες γεύσεις πίτσας που δύσκολο να έχεις συναντήσει αλλού. Μερικά παραδείγματα είναι η PJ (με cream cheese, chili, καπνιστή μοτσαρέλα, αχιβάδες και λεμόνι), η Uno Brothers (με κρέμα από ραπανάκι, αυγοτάραχο και φύκι) και το best seller Japanese Umami Pizza, που συνδυάζει την ιταλική με την ιαπωνική κουλτούρα για μία γευστική "έκρηξη" με κρέμα από μανιτάρια shiitake, μοτσαρέλα, πεκορίνο, σκουμπρί, νιφάδες παλαμίδας, φύκι kombu, κρεμμυδάκια, σουσάμι και σόγια.
Για τους "φοβητσιάρηδες" υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές όπως η margherita και η marinara.
Το μείγμα μαγιάς του σεφ Motokura χωρίζεται σε δόσεις των 0,1 γρ για να ταιριάζει στη θερμοκρασία και την υγρασία της ημέρας και το αλεύρι, το νερό και το αλάτι προσαρμόζονται επίσης με ακρίβεια. Στη συνέχεια η ζύμη ωριμάζει σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 24 ώρες, διαδικασία που εγγυάται μία μαστιχωτή και τραγανή υφή, που ταυτόχρονα παραμένει ελαφριά και σε προκαλεί να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς στο μενού.