
Λίγες εβδομάδες ζωής μετρά στη Δάφνη το πρώτο εστιατόριο της Αθήνας που υπηρετεί τη ζακυνθινή κουζίνα. Ο Διονυσάκης συστήνεται ως παραδοσιακό μαγειρείο, βαπτίζεται από το πιο κοινό όνομα στο Φιόρο του Λεβάντε και είναι 'παιδί' των Νικόλα και Διονύση Κόκκαλη.
Οι προαναφερθέντες "γεννήθηκαν" μέσα στα εστιατόρια των γονιών τους στη Ζάκυνθο - τα εν λόγω μέρη σέρβιραν ιταλική και μεσογειακή κουζίνα, με επιρροές από την ενετοκρατούμενη περίοδο του νησιού. Κατά την πρώτη τους εστιατορική απόπειρα στην Αθήνα, τα δύο αδέλφια άνοιξαν το Big Nick σαν ανάγκη να εξωτερικεύσουν την αγάπη τους για τα burgers και να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει η πόλη.


Τελευταία ωστόσο ένιωσαν την ανάγκη να βρουν ένα μέρος που θα στέγαζε τη νοσταλγική κουζίνα του νησιού τους. Το εντόπισαν στο παλιό δημοτικό σχολείο, απέναντι από τη Γυμναστική Ακαδημία και μετά από μπόλικο σχεδιασμό και προσωπική δουλειά, γεννήθηκε ο Διονυσάκης.



"Σκεφτήκαμε ένα μαγειρείο όπως θα έπρεπε να είναι, με έμφαση στις τεχνικές της Ζακύνθου σαν τη μαγειρική χωρίς νερό, το σκορδοστούμπι (πατημένα σκόρδα με ξύδι), το παχύ αυγολέμονο που σχεδόν κόβεται με μαχαιροπίρουνο" αναφέρουν σχετικά τα δύο αδέλφια-δημιουργοί του Διονυσάκη.

Σε έναν άνετο και καλόβολο χώρο όπου κυριαρχεί το μπορντό του Ιονίου και οι γήινες αποχρώσεις, θα βρεις πιάτα και προϊόντα που έρχονται από τη Ζάκυνθο και δύσκολα τα συναντάς αλλού στην Αθήνα, όπως, λαδοτύρι Ζακύνθου, γραβιέρα, πρέντζα (είδος μαλακού τυριού, κοντινό στη φέτα), γλυκό φρυγανιά, σιροπιαστό με λεμόνι και κανέλα.
Στα κλασικά πιάτα θα συναντήσεις τις πόλπετες (μεγάλοι κεφτέδες κοκκινιστοί με ντόπιο τυρί, και γιομάτοι, όπως λένε και στη Ζάκυνθο για την πλούσια γεύση), αυγά σάρτσα (με ντομάτα, σκόρδο και λαδοτύρι), μπουτρίδια (μπριάμ), σκορδαλιά βαρία, μπροκολίνες (δηλαδή μπρόκολα με λεμόνι στο ζουμί που το κάνει κόκκινο), ραγού μοσχάρι με μακαρόνια, σεσκλα (σέσκουλα) γιαχνί με κρεμμύδια, και σάρτσα, δηλαδή κρέας μοσχάρι, αργομαγειρεμένο μπρεζέ με κομματάκια λαδοτύρι, ξύδι και μακαρόνια.




Όλα τα παραπάνω, συνοδεύονται με ψωμί αργής ωρίμανσης παραγωγής τους, πυκνό και τραγανό.
Info
Εθνικής Αντιστάσεως 50, Δάφνη
Τηλ. 210 9713037
Ανοιχτά Δευτ. - Σαβ. 11.00 - 18.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.