Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

To fine dining της Θάσου πιάνει Γλυφάδα

Μέσα στους υπέροχους κήπους του ξενοδοχείου "A for Art" και στο εστιατόριο "Lost Sheep", ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος προτείνει μια εντυπωσιακή μοντέρνα κουζίνα που βρίσκεται σε σύνδεση με τις γευστικές ρίζες της Θάσου, τις πολύ καλές πρώτες ύλες και τις μοντέρνες τεχνικές. Τα εξηγεί εμπράκτως στις 20 Μαρτίου και στο επόμενο επεισόδιο του Symposio at Ark.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Συνεχίζοντας για ακόμη μία χρονιά να σκορπά μοναδικές γευστικές εμπειρίες, το Symposio at Ark προχωρά με ξεχωριστές βραδιές για τα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, φέρνοντας στη γευστική αγκαλιά του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και στο δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και έξω από τα σύνορά της. Απώτερος σκοπός, αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

To fine dining της Θάσου πιάνει Γλυφάδα 4

Έως και τις 12 Ιουνίου, κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του "Ark". Με διαμορφωμένα για την περίσταση μενού, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας τους και σε ειδικές τιμές, θα μυήσουν τους καλεσμένους στη γευστική τους κοσμοθεωρία.

To fine dining της Θάσου πιάνει Γλυφάδα 3

Πλέον, έχοντας πια μπει για τα καλά στον Μάρτιο, είναι η σειρά του "Lost Sheep" και του ξεχωριστού γευσιπλάστη Γιάννη Μαρινόπουλου για μια ξεχωριστή βόλτα από το Ark (20/3). Σε μια κομψή αυλή-κήπο με έργα τέχνης και με φόντο την αρχοντική πρόσοψη του "A for Art Hotel", το "Lost Sheep" προσφέρεται ιδανικά για ένα στιλάτο αλλά χαλαρό fine dining στο μάλλον απρόσμενο location του λιμανιού της Θάσου. Ξύλινη πέργκολα, μια πανύψηλη κουκουναριά και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί ολοκληρώνουν το σκηνικό.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Η μοντέρνα κουζίνα του σεφ Γιάννη Μαρινόπουλου εμπνέεται από ελληνικές συνταγές σε σύγχρονη απόδοση με προσωπικό στιλ και αναπάντεχες προσθήκες υλικών, όπως οι καψαλισμένες καραβίδες στα παραδοσιακά ντολμαδάκια του ή η σάλτσα σαμπάνιας και το χαβιάρι oscietra που πλαισιώνουν το "μακεδονικό καλκάνι".

To fine dining της Θάσου πιάνει Γλυφάδα 1

To fine dining της Θάσου πιάνει Γλυφάδα 2

Στα συν της κουζίνας, η χρήση υλικών και κυρίως φρέσκων ψαριών από τη Θάσο. Προσεγμένο σέρβις και επαρκής λίστα κρασιών.

Το Μενού

Καλωσόρισμα με πανακότα φινόκιο και αφρό μοσχολέμονου

Βασιλικός ψαροζωμός "Κακαβιά" αρωματισμένος με κρόκο Κοζάνης και πατέ γαρίδας

Λαβράκι πουαλέ/ πράσο, μαϊντανός, λεμόνι Kosho, beurre blanc, αβγά βασιλικής ρέγγας

ή

Μπούτι φραγκόκοτας SV/ γεμιστό με μουσελίν μανιταριών, τραγανό rillete με σπετσερικό, πουρές κίτρινης κολοκύθας, τσάτνεϊ μύρτιλο, φιστίκι Αιγίνης

Σορμπέ Μοχίτο

Φουντούκι & Σοκολάτα σε υφές


Info

Κόστος: €55/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.