Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με υπέροχες ιδέες επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο © Λεωνίδας Τούμπανος

Καλεσμένος του επιτυχημένου θεσμού Symposio at Ark αυτή τη φορά ήταν ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που μετέφερε κάτι από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του εστιατορίου "Broadway" της Κω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

Οι επισκέπτες του "Ark" είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νόστιμα τεκταινόμενα σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Αιγαίου, δοκιμάζοντας κάποιες τις κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού αλλά και μερικές μοντέρνες ιδέες. 

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον άνετο χώρο στην πόλη της Κω, έτσι και στη μαγειρική έδρα του Γιάννη Μπαξεβάνη, ο σεφ Παπακωνσταντίνου δημιούργησε πιάτα που απέπνεαν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Highlights της βραδιάς δύο πιάτα που αντιπροσωπεύουν πλήρως το "Broadway" και ξεχωρίζουν για όλους τους σωστούς λόγους - δίχως αυτό να σημαίνει πως όλα όσα προσγειώθηκαν στα τραπέζια δεν είχαν κάτι να πουν. 

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το πρώτο πιάτο ήταν ασφαλώς η χαρακτηριστική πια κώτικη ντοματοσαλάτα ή αλλιώς μια από τις καλύτερες του είδους: Μια σαλάτα που μοιαζει να έχει το καλοκαίρι μέσα της, καθώς το εσωτερικό της ντομάτας έχει ψιλοκομμένο ντοματάκι, φράουλες και καρπούζι από την Κω τα οποία φτιάχνουν ωραίο σύνολο υφών μαζί με καραμελωμένο τοπικό κρασοτύρι, ενώ γύρω τους πέφτει νερό ντομάτας που καλμάρει τις εντάσεις ωσάν διαυγές κονσομέ.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το έτερο πιάτο που σκόρπισε συγκινήσεις ήταν τα γιουβαρλάκια. Στην εν λόγω περίσταση περιχύθηκαν με ένα εικονικό αυγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο, φανερώνοντας έτσι πως ο σεφ αγαπά να καρυκεύει συχνά πυκνά τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr

Η βραδιά έκλεισε με κρέμα ελληνικού καφέ, παγωτό θυμάρι, πραλίνα φουντουκιού και στρέζελ σουσάμι, σε ένα αν μη τι άλλο διαφορετικό φινάλε. 

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Επόμενη άφιξη στο Symposio at Ark, το εξαιρετικό εστιατόριο της Θάσου The Lost Sheep με σεφ τον Γιάννη Μαρινόπουλο, στις 20 Μαρτίου.


Info

Κόστος: €55/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.