Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με υπέροχες ιδέες επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο © Λεωνίδας Τούμπανος

Καλεσμένος του επιτυχημένου θεσμού Symposio at Ark αυτή τη φορά ήταν ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που μετέφερε κάτι από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του εστιατορίου "Broadway" της Κω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

Οι επισκέπτες του "Ark" είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νόστιμα τεκταινόμενα σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Αιγαίου, δοκιμάζοντας κάποιες τις κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού αλλά και μερικές μοντέρνες ιδέες. 

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον άνετο χώρο στην πόλη της Κω, έτσι και στη μαγειρική έδρα του Γιάννη Μπαξεβάνη, ο σεφ Παπακωνσταντίνου δημιούργησε πιάτα που απέπνεαν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Highlights της βραδιάς δύο πιάτα που αντιπροσωπεύουν πλήρως το "Broadway" και ξεχωρίζουν για όλους τους σωστούς λόγους - δίχως αυτό να σημαίνει πως όλα όσα προσγειώθηκαν στα τραπέζια δεν είχαν κάτι να πουν. 

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το πρώτο πιάτο ήταν ασφαλώς η χαρακτηριστική πια κώτικη ντοματοσαλάτα ή αλλιώς μια από τις καλύτερες του είδους: Μια σαλάτα που μοιαζει να έχει το καλοκαίρι μέσα της, καθώς το εσωτερικό της ντομάτας έχει ψιλοκομμένο ντοματάκι, φράουλες και καρπούζι από την Κω τα οποία φτιάχνουν ωραίο σύνολο υφών μαζί με καραμελωμένο τοπικό κρασοτύρι, ενώ γύρω τους πέφτει νερό ντομάτας που καλμάρει τις εντάσεις ωσάν διαυγές κονσομέ.

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το έτερο πιάτο που σκόρπισε συγκινήσεις ήταν τα γιουβαρλάκια. Στην εν λόγω περίσταση περιχύθηκαν με ένα εικονικό αυγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο, φανερώνοντας έτσι πως ο σεφ αγαπά να καρυκεύει συχνά πυκνά τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr

Η βραδιά έκλεισε με κρέμα ελληνικού καφέ, παγωτό θυμάρι, πραλίνα φουντουκιού και στρέζελ σουσάμι, σε ένα αν μη τι άλλο διαφορετικό φινάλε. 

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Επόμενη άφιξη στο Symposio at Ark, το εξαιρετικό εστιατόριο της Θάσου The Lost Sheep με σεφ τον Γιάννη Μαρινόπουλο, στις 20 Μαρτίου.


Info

Κόστος: €55/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.