Πώς καταφέρνει ο Cinapos να γεμίζει κάθε βράδυ;

Στο μεζεδοπωλείο – σουξέ του Θησείου κάθε βράδυ είναι σαββατόβραδο, με παρέες όλων των ειδών να συρρέουν για να δοκιμάσουν τους μεζέδες του masterchef Πάνου Ιωαννίδη. Διαβάστε την κριτική μας!

Cinapos 18

Τρίτη βράδυ κι ανηφορίζοντας τον ερημικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών χαζεύουμε εστιάτορες στην πόρτα άδειων μαγαζιών να μας γλυκοκοιτούν, κι αναπολούμε τις (όχι πολύ μακρινές) εποχές που, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή σ’ αυτήν την άλλοτε ultra δημοφιλή γωνιά της Αθήνας, που χρειαζόταν μέχρι και να σπρώξεις για να διαβείς. Οι πιάτσες αλλάξει πολύ από τότε, κι απόψε η ησυχία που απλώνεται σ’ όλη τη γειτονιά είναι σχεδόν αγριευτική.

Ο Πάνος Ιωαννίδης στο Cinapos

Σ’ όλη τη γειτονιά είπαμε; Λάθος. Υπάρχει ένα σημείο εδώ, για το οποίο κάθε βράδυ είναι Σαββατόβραδο: το Cinapos, το μεζεδοπωλείο – σουξέ του Θησείου, είναι κι απόψε κατάμεστο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί: ο χώρος, ολοκληρωτικά ανανεωμένος, είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθε, οι δε γεύσεις εντελώς συντονισμένες με το πιο κραταιό trend της εποχής. Εδώ, ο Πάνος Ιωαννίδης (του τηλεοπτικού Masterchef) αφήνει στην άκρη τα αγαπημένα του ιταλικά και επιμελείται μια ξένοιαστη ελληνική κουζίνα, με αναφορές στην πολίτικη καταγωγή των γιαγιάδων του, σε μενού που περιλαμβάνει classics του ελληνικού μεζέ όπως ο μαρινάτος γαύρος, τα τηγανητά κεφτεδάκια και τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγά, και την ομάδα να αξίζει εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο φέρνει βόλτα ένα μεζεδοπωλείο σε μέγεθος μητρόπολης.

Ίδιον του μεζέ, βέβαια, είναι το ταμπεραμέντο. Οι εντάσεις, τα γκάζια, οι οξύτητες, οι κάψες, όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τραβήξουν το τσίπουρο ή το κρασί, που θα σε κάνουν να ζητήσεις "μάστορα, άλλη μία απ’ αυτό". Και, αλήθεια, πόσο ταμπεραμέντο μπορείς να χωρέσεις σε έναν μεζέ, όταν πρέπει να κρατήσεις κοντά 200 καρέκλες γεμάτες κάθε βράδυ;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας για το εστιατόριο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.