Μία άχαστη Italian Job στο Il Trovatore

Έξι σεφ, ένα βράδυ και μία ιταλιάνικη δουλειά στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου.

Μία άχαστη Italian Job στο Il Trovatore

To "Il Trovatore", στο Παλαιό Φάληρο, έγινε αμέσως ένα μεγάλο ιταλιάνικο hit, ποντάροντας σε γνήσιες γεύσεις της μπότας. Έμπνευση για τη δημιουργία του στάθηκε η ζωή του Andrea Bocelli. Η βελούδινη φωνή του Ιταλού ερμηνευτή και το πάθος του για τη ζωή, στάθηκε αφορμή έμπνευσης για την οικογένεια Βουλγαράκη και αιτία δημιουργίας του επόμενου εστιατορίου του Ομίλου, με τον δικό τους "Τροβαδούρο" να υπηρετεί πιστά τη γαστρονομική κουλτούρα της γείτονος χώρας, περιλαμβάνοντας μάλιστα στην κάρτα της ετικέτες κρασιών από τον αμπελώνα της ίδιας της οικογένειας Bocelli.

Όμως στο "Il Trovatore" δεν περιορίζονται εκεί και δε σταματούν στιγμή να δημιουργούν προϋποθέσεις για να αναδείξουν τα δυνατά σημεία και το εύρος της συγκεκριμένης γευστικής φιλοσοφίας. 

Il Trovatore

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (21.00) ο Τάσος Κεφαλάς υποδέχεται στην κουζίνα του 5 εκλεκτούς προσκεκλημένους για να... κάνουν τα δικά τους. Δημήτρης Μακρυνιώτης, Χρήστος Λάππας, Ηλίας Σκουλάς, Αδάμος Δότσιος και Σταμάτης Σκανιακός αναλαμβάνουν τη γευστική επιμέλεια της βραδιάς. 

Κάθε ένας από τους προαναφερθέντες γευσιπλάστες θα αναλάβει να παρουσιάσει τη δική του ερμηνεία πάνω σε ιταλικές σπεσιαλιτέ. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Χρήστος Λάππας θα παρουσιάσει μία τάρτα μανιταριών με βοδινό κιμά, τρούφα, γκοργκοντζόλα και micro greens καθώς και ένα καρπάτσιο φρέσκιας γαρίδας με αλάτι maldon, μοσχολέμονο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ο Τάσος Κεφαλάς θα σερβίρει μία σαλάτα panzanella με πολύχρωμα ντοματίνια, πιπεριά, κρεμμύδι και φρυγανισμένο ψωμί.

Ο Σταμάτης Σκανιακός θα παίξει με χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα, γαρίδες, καραβίδες μαγειρεμένες σε σάλτσα μπισκ με γαρίδες ταρτάρ και μπρικ σολομού.

Ο Ηλίας Σκουλάς θα νοστιμίσει περαιτέρω τα πράγματα με τοσκανέζικο τηγανητό κοτόπουλο, τραγανά μυρωδικά και πολέντα με τρούφα.

Ο Αδάμος Δότσιος θα μαγειρέψει μοσχαράκι γάλακτος γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια, παρμεζάνα, προσούτο και σάλτσα porcini.

Τέλος, ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης θα υπογράψει το γλυκό φινάλε με μπαμπά σε σιρόπι από μαύρο ρούμι, εσπεριδοειδή με πατισερί πορτοκαλιού και παγωτό κανέλα.

Τα πιάτα θα πλαισιωθούν με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες κρασιού από την εταιρεία Deals.

Στο Il Trovatore για μία... Italian Job


Info

Κρατήσεις στο τηλ. 210 9370238

Τιμή: €60/ άτομο
 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.