
To "Il Trovatore", στο Παλαιό Φάληρο, έγινε αμέσως ένα μεγάλο ιταλιάνικο hit, ποντάροντας σε γνήσιες γεύσεις της μπότας. Έμπνευση για τη δημιουργία του στάθηκε η ζωή του Andrea Bocelli. Η βελούδινη φωνή του Ιταλού ερμηνευτή και το πάθος του για τη ζωή, στάθηκε αφορμή έμπνευσης για την οικογένεια Βουλγαράκη και αιτία δημιουργίας του επόμενου εστιατορίου του Ομίλου, με τον δικό τους "Τροβαδούρο" να υπηρετεί πιστά τη γαστρονομική κουλτούρα της γείτονος χώρας, περιλαμβάνοντας μάλιστα στην κάρτα της ετικέτες κρασιών από τον αμπελώνα της ίδιας της οικογένειας Bocelli.
Όμως στο "Il Trovatore" δεν περιορίζονται εκεί και δε σταματούν στιγμή να δημιουργούν προϋποθέσεις για να αναδείξουν τα δυνατά σημεία και το εύρος της συγκεκριμένης γευστικής φιλοσοφίας.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (21.00) ο Τάσος Κεφαλάς υποδέχεται στην κουζίνα του 5 εκλεκτούς προσκεκλημένους για να... κάνουν τα δικά τους. Δημήτρης Μακρυνιώτης, Χρήστος Λάππας, Ηλίας Σκουλάς, Αδάμος Δότσιος και Σταμάτης Σκανιακός αναλαμβάνουν τη γευστική επιμέλεια της βραδιάς.
Κάθε ένας από τους προαναφερθέντες γευσιπλάστες θα αναλάβει να παρουσιάσει τη δική του ερμηνεία πάνω σε ιταλικές σπεσιαλιτέ. Πιο συγκεκριμένα:
Ο Χρήστος Λάππας θα παρουσιάσει μία τάρτα μανιταριών με βοδινό κιμά, τρούφα, γκοργκοντζόλα και micro greens καθώς και ένα καρπάτσιο φρέσκιας γαρίδας με αλάτι maldon, μοσχολέμονο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ο Τάσος Κεφαλάς θα σερβίρει μία σαλάτα panzanella με πολύχρωμα ντοματίνια, πιπεριά, κρεμμύδι και φρυγανισμένο ψωμί.
Ο Σταμάτης Σκανιακός θα παίξει με χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα, γαρίδες, καραβίδες μαγειρεμένες σε σάλτσα μπισκ με γαρίδες ταρτάρ και μπρικ σολομού.
Ο Ηλίας Σκουλάς θα νοστιμίσει περαιτέρω τα πράγματα με τοσκανέζικο τηγανητό κοτόπουλο, τραγανά μυρωδικά και πολέντα με τρούφα.
Ο Αδάμος Δότσιος θα μαγειρέψει μοσχαράκι γάλακτος γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια, παρμεζάνα, προσούτο και σάλτσα porcini.
Τέλος, ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης θα υπογράψει το γλυκό φινάλε με μπαμπά σε σιρόπι από μαύρο ρούμι, εσπεριδοειδή με πατισερί πορτοκαλιού και παγωτό κανέλα.
Τα πιάτα θα πλαισιωθούν με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες κρασιού από την εταιρεία Deals.

Info
Κρατήσεις στο τηλ. 210 9370238
Τιμή: €60/ άτομο
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.