Μία άχαστη Italian Job στο Il Trovatore

Έξι σεφ, ένα βράδυ και μία ιταλιάνικη δουλειά στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου.

Μία άχαστη Italian Job στο Il Trovatore

To "Il Trovatore", στο Παλαιό Φάληρο, έγινε αμέσως ένα μεγάλο ιταλιάνικο hit, ποντάροντας σε γνήσιες γεύσεις της μπότας. Έμπνευση για τη δημιουργία του στάθηκε η ζωή του Andrea Bocelli. Η βελούδινη φωνή του Ιταλού ερμηνευτή και το πάθος του για τη ζωή, στάθηκε αφορμή έμπνευσης για την οικογένεια Βουλγαράκη και αιτία δημιουργίας του επόμενου εστιατορίου του Ομίλου, με τον δικό τους "Τροβαδούρο" να υπηρετεί πιστά τη γαστρονομική κουλτούρα της γείτονος χώρας, περιλαμβάνοντας μάλιστα στην κάρτα της ετικέτες κρασιών από τον αμπελώνα της ίδιας της οικογένειας Bocelli.

Όμως στο "Il Trovatore" δεν περιορίζονται εκεί και δε σταματούν στιγμή να δημιουργούν προϋποθέσεις για να αναδείξουν τα δυνατά σημεία και το εύρος της συγκεκριμένης γευστικής φιλοσοφίας. 

Il Trovatore

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (21.00) ο Τάσος Κεφαλάς υποδέχεται στην κουζίνα του 5 εκλεκτούς προσκεκλημένους για να... κάνουν τα δικά τους. Δημήτρης Μακρυνιώτης, Χρήστος Λάππας, Ηλίας Σκουλάς, Αδάμος Δότσιος και Σταμάτης Σκανιακός αναλαμβάνουν τη γευστική επιμέλεια της βραδιάς. 

Κάθε ένας από τους προαναφερθέντες γευσιπλάστες θα αναλάβει να παρουσιάσει τη δική του ερμηνεία πάνω σε ιταλικές σπεσιαλιτέ. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Χρήστος Λάππας θα παρουσιάσει μία τάρτα μανιταριών με βοδινό κιμά, τρούφα, γκοργκοντζόλα και micro greens καθώς και ένα καρπάτσιο φρέσκιας γαρίδας με αλάτι maldon, μοσχολέμονο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ο Τάσος Κεφαλάς θα σερβίρει μία σαλάτα panzanella με πολύχρωμα ντοματίνια, πιπεριά, κρεμμύδι και φρυγανισμένο ψωμί.

Ο Σταμάτης Σκανιακός θα παίξει με χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα, γαρίδες, καραβίδες μαγειρεμένες σε σάλτσα μπισκ με γαρίδες ταρτάρ και μπρικ σολομού.

Ο Ηλίας Σκουλάς θα νοστιμίσει περαιτέρω τα πράγματα με τοσκανέζικο τηγανητό κοτόπουλο, τραγανά μυρωδικά και πολέντα με τρούφα.

Ο Αδάμος Δότσιος θα μαγειρέψει μοσχαράκι γάλακτος γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια, παρμεζάνα, προσούτο και σάλτσα porcini.

Τέλος, ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης θα υπογράψει το γλυκό φινάλε με μπαμπά σε σιρόπι από μαύρο ρούμι, εσπεριδοειδή με πατισερί πορτοκαλιού και παγωτό κανέλα.

Τα πιάτα θα πλαισιωθούν με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες κρασιού από την εταιρεία Deals.

Στο Il Trovatore για μία... Italian Job


Info

Κρατήσεις στο τηλ. 210 9370238

Τιμή: €60/ άτομο
 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.