Το "Pharaoh" μαγειρεύει τη Μάνη

Ο Μανώλης Παπουτσάκης και η Σταυριανή Ζερβακάκου σε μία ξεχωριστή μαγειρική σύμπραξη, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

Το 'Pharaoh' μαγειρεύει τη Μάνη

Μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα γευστική σύμπραξη θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025 το "Pharaoh" και ο Μανώλης Παπουτσάκης μαζί με την "Aspasia" της Σταυριανής Ζερβακάκου

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του τρέχοντος μήνα, ο σεφ Παπουτσάκης -βαθύς γνώστης και λάτρης των άγριων χόρτων και βοτάνων- θα ακολουθήσει τη Μανιάτισσα γευσιπλάστρια στα λημέρια της, στα μέρη που η τελευταία αντλεί έμπνευση για τα πιάτα της αλλά και διατηρεί το δικό της εστιατόριο, "Aspasia". 

Η Σταυριανή Ζερβακάκου στο εστιατόριο Ασπασία

Μανώλης Παπουτσάκης

Θα περιπλανηθούν στα άγρια τοπία και στα πετρόχτιστα μονοπάτια της Μάνης, θα αναζητήσουν χόρτα που φυτρώνουν εκεί όπου οι ρίζες σμίγουν με την πέτρα και το αλάτι, θα συλλέξουν αγριόπρασα και χράμπες στο Κάστρο, θα βρουν μελικιόνια στο Σταυρί και τα χωράφια του Ψίου, θα ξεθάψουν άγριες κρεμμύδες στην Κηπούλα. 

Το εστιατόριο Aspasia στη Μάνη

Θα γεμίσουν τα καλάθια τους με πολυρίζια, ξινολάπαθα, ραδίκια και άγρια καλέντουλα και θα φτάσουν έως την  Κυπάρισσο για να βρουν κέρδαμα, το χόρτο της θάλασσας που ξεπηδά από τα βράχια και στον κάμπο του Κούνου για σπαραγγουνιές.

Όλα αυτά τα προαναφερθέντα εξαίρετα υλικά, θα μεταμορφωθούν υπό την φροντίδα της Σταυριανής και του Μανώλη σε πιάτα που αποθεώνουν την ελληνική γη και τους θησαυρούς της, ερμηνευόμενα υπό τη μαγειρική μέριμνα των δύο θαυμάσιων σεφ. 

Στο "Pharaoh" (Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin για το 2024, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα, πιο δημοφιλές εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από τα Tasty Awards x Esquire 2024), τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, από τις 18.00.


Info

Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.pharaoh.gr

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.