Το "Pharaoh" μαγειρεύει τη Μάνη

Ο Μανώλης Παπουτσάκης και η Σταυριανή Ζερβακάκου σε μία ξεχωριστή μαγειρική σύμπραξη, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

Το 'Pharaoh' μαγειρεύει τη Μάνη

Μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα γευστική σύμπραξη θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025 το "Pharaoh" και ο Μανώλης Παπουτσάκης μαζί με την "Aspasia" της Σταυριανής Ζερβακάκου

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του τρέχοντος μήνα, ο σεφ Παπουτσάκης -βαθύς γνώστης και λάτρης των άγριων χόρτων και βοτάνων- θα ακολουθήσει τη Μανιάτισσα γευσιπλάστρια στα λημέρια της, στα μέρη που η τελευταία αντλεί έμπνευση για τα πιάτα της αλλά και διατηρεί το δικό της εστιατόριο, "Aspasia". 

Η Σταυριανή Ζερβακάκου στο εστιατόριο Ασπασία

Μανώλης Παπουτσάκης

Θα περιπλανηθούν στα άγρια τοπία και στα πετρόχτιστα μονοπάτια της Μάνης, θα αναζητήσουν χόρτα που φυτρώνουν εκεί όπου οι ρίζες σμίγουν με την πέτρα και το αλάτι, θα συλλέξουν αγριόπρασα και χράμπες στο Κάστρο, θα βρουν μελικιόνια στο Σταυρί και τα χωράφια του Ψίου, θα ξεθάψουν άγριες κρεμμύδες στην Κηπούλα. 

Το εστιατόριο Aspasia στη Μάνη

Θα γεμίσουν τα καλάθια τους με πολυρίζια, ξινολάπαθα, ραδίκια και άγρια καλέντουλα και θα φτάσουν έως την  Κυπάρισσο για να βρουν κέρδαμα, το χόρτο της θάλασσας που ξεπηδά από τα βράχια και στον κάμπο του Κούνου για σπαραγγουνιές.

Όλα αυτά τα προαναφερθέντα εξαίρετα υλικά, θα μεταμορφωθούν υπό την φροντίδα της Σταυριανής και του Μανώλη σε πιάτα που αποθεώνουν την ελληνική γη και τους θησαυρούς της, ερμηνευόμενα υπό τη μαγειρική μέριμνα των δύο θαυμάσιων σεφ. 

Στο "Pharaoh" (Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin για το 2024, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα, πιο δημοφιλές εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από τα Tasty Awards x Esquire 2024), τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, από τις 18.00.


Info

Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.pharaoh.gr

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.