
Μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα γευστική σύμπραξη θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025 το "Pharaoh" και ο Μανώλης Παπουτσάκης μαζί με την "Aspasia" της Σταυριανής Ζερβακάκου.
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του τρέχοντος μήνα, ο σεφ Παπουτσάκης -βαθύς γνώστης και λάτρης των άγριων χόρτων και βοτάνων- θα ακολουθήσει τη Μανιάτισσα γευσιπλάστρια στα λημέρια της, στα μέρη που η τελευταία αντλεί έμπνευση για τα πιάτα της αλλά και διατηρεί το δικό της εστιατόριο, "Aspasia".


Θα περιπλανηθούν στα άγρια τοπία και στα πετρόχτιστα μονοπάτια της Μάνης, θα αναζητήσουν χόρτα που φυτρώνουν εκεί όπου οι ρίζες σμίγουν με την πέτρα και το αλάτι, θα συλλέξουν αγριόπρασα και χράμπες στο Κάστρο, θα βρουν μελικιόνια στο Σταυρί και τα χωράφια του Ψίου, θα ξεθάψουν άγριες κρεμμύδες στην Κηπούλα.

Θα γεμίσουν τα καλάθια τους με πολυρίζια, ξινολάπαθα, ραδίκια και άγρια καλέντουλα και θα φτάσουν έως την Κυπάρισσο για να βρουν κέρδαμα, το χόρτο της θάλασσας που ξεπηδά από τα βράχια και στον κάμπο του Κούνου για σπαραγγουνιές.
Όλα αυτά τα προαναφερθέντα εξαίρετα υλικά, θα μεταμορφωθούν υπό την φροντίδα της Σταυριανής και του Μανώλη σε πιάτα που αποθεώνουν την ελληνική γη και τους θησαυρούς της, ερμηνευόμενα υπό τη μαγειρική μέριμνα των δύο θαυμάσιων σεφ.
Στο "Pharaoh" (Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin για το 2024, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα, πιο δημοφιλές εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από τα Tasty Awards x Esquire 2024), τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, από τις 18.00.
Info
Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.pharaoh.gr
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.