Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με "Alfredo's Grand Dining"

Το φετινό Symposio at Ark μάς υποδέχεται σε εννιά ιδιαίτερες γαστρονομικές βραδιές, μεταφέροντας το ανφάν γκατέ των εστιατορίων της ελληνικής γεύσης που βρίσκονται εκτός των αθηναϊκών συνόρων στην αστική ριβιέρα.

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με 'Alfredo's Grand Dining'

Για ακόμη μία χρονιά, το Symposio at Ark έρχεται να καταθέσει τα δικά του two cents στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, φέρνοντας στη γευστική αγκαλιά του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και έξω από τα σύνορά της. Απώτερος σκοπός, αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. 

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 12 Ιουνίου, κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του "Ark". Με διαμορφωμένα για την περίσταση μενού σε ειδικές τιμές, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας τους, θα μυήσουν τους καλεσμένους στη γευστική τους κοσμοθεωρία. 

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Σε αυτό το διάστημα θα λάβουν χώρα εννιά διαφορετικά events με πρωταγωνιστές ισάριθμα εστιατόρια απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούργιες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου όπου βρίσκεται το guest εστιατόριο και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου μαζί με το γαστρονομικό του ύφος.

Διαβάστε Επίσης

Η έναρξη των γαστρονομικών εργασιών του φετινού συμποσίου γίνεται με το "Alfredo's Grand Dining". Το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino Thessaloniki, με background ρουλέτες και τραπέζια Black Jack, αποπνέει κλασική πολυτέλεια, με το σέρβις του να ακολουθεί τελετουργικό ρυθμό fine dining.

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μπαρουτοκαπνισμένος σεφ Απόστολος Αλτάνης καταθέτει τη γαστρονομική του οπτική, τόσο μέσα από αλά καρτ προτάσεις όσο και με ένα μενού γευσιγνωσίας, με πιάτα σύγχρονης αντίληψης με μπόλικες αναφορές σε διεθνείς, κλασικές σπεσιαλιτέ.

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Όλα τα προαναφερθέντα επιβεβαιώνονται από προτάσεις σαν το vitello tonnato με προσούτο τόνου, μοσχαρίσια copa και αφρό από αβγοτάραχο ή το rib eye με φίνο μιλφέιγ πατάτας και γαρίδες πασπαλισμένες με χαβιάρι.

Το μενού

Alfredo’s Grand Dining menu, 31 Ιανουαρίου

Καλωσόρισμα
Ρότολο καβουριού, με μήλο, κρέμα γουασάμπι, αβγοτάραχο και αβοκάντο

Ορεκτικά
Προσούτο τόνου, μοσχαρίσιo καρπάτσιο, αφρός ταραμά, πίκλες
Νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι και σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι

Κυρίως
Χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού
ή
Κανελόνι με μοσχαρίσια μάγουλα, άγρια μανιτάρια και σος κέδρου

Επιδόρπιο
Υφές σοκολάτας με κρεμέ τζιβάρα, ζελέ καραΐμπ και πέρλες φουντουκιού

Κόστος: €85/άτομο


Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. 

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.