Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με "Alfredo's Grand Dining"

Το φετινό Symposio at Ark μάς υποδέχεται σε εννιά ιδιαίτερες γαστρονομικές βραδιές, μεταφέροντας το ανφάν γκατέ των εστιατορίων της ελληνικής γεύσης που βρίσκονται εκτός των αθηναϊκών συνόρων στην αστική ριβιέρα.

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με 'Alfredo's Grand Dining'

Για ακόμη μία χρονιά, το Symposio at Ark έρχεται να καταθέσει τα δικά του two cents στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, φέρνοντας στη γευστική αγκαλιά του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και έξω από τα σύνορά της. Απώτερος σκοπός, αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. 

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 12 Ιουνίου, κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του "Ark". Με διαμορφωμένα για την περίσταση μενού σε ειδικές τιμές, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας τους, θα μυήσουν τους καλεσμένους στη γευστική τους κοσμοθεωρία. 

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Σε αυτό το διάστημα θα λάβουν χώρα εννιά διαφορετικά events με πρωταγωνιστές ισάριθμα εστιατόρια απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούργιες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου όπου βρίσκεται το guest εστιατόριο και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου μαζί με το γαστρονομικό του ύφος.

Διαβάστε Επίσης

Η έναρξη των γαστρονομικών εργασιών του φετινού συμποσίου γίνεται με το "Alfredo's Grand Dining". Το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino Thessaloniki, με background ρουλέτες και τραπέζια Black Jack, αποπνέει κλασική πολυτέλεια, με το σέρβις του να ακολουθεί τελετουργικό ρυθμό fine dining.

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μπαρουτοκαπνισμένος σεφ Απόστολος Αλτάνης καταθέτει τη γαστρονομική του οπτική, τόσο μέσα από αλά καρτ προτάσεις όσο και με ένα μενού γευσιγνωσίας, με πιάτα σύγχρονης αντίληψης με μπόλικες αναφορές σε διεθνείς, κλασικές σπεσιαλιτέ.

Symposio at Ark: Συμποσίου έναρξις με

Όλα τα προαναφερθέντα επιβεβαιώνονται από προτάσεις σαν το vitello tonnato με προσούτο τόνου, μοσχαρίσια copa και αφρό από αβγοτάραχο ή το rib eye με φίνο μιλφέιγ πατάτας και γαρίδες πασπαλισμένες με χαβιάρι.

Το μενού

Alfredo’s Grand Dining menu, 31 Ιανουαρίου

Καλωσόρισμα
Ρότολο καβουριού, με μήλο, κρέμα γουασάμπι, αβγοτάραχο και αβοκάντο

Ορεκτικά
Προσούτο τόνου, μοσχαρίσιo καρπάτσιο, αφρός ταραμά, πίκλες
Νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι και σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι

Κυρίως
Χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού
ή
Κανελόνι με μοσχαρίσια μάγουλα, άγρια μανιτάρια και σος κέδρου

Επιδόρπιο
Υφές σοκολάτας με κρεμέ τζιβάρα, ζελέ καραΐμπ και πέρλες φουντουκιού

Κόστος: €85/άτομο


Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. 

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.