
Για ακόμη μία χρονιά, το Symposio at Ark έρχεται να καταθέσει τα δικά του two cents στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, φέρνοντας στη γευστική αγκαλιά του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας σημαντικά εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και έξω από τα σύνορά της. Απώτερος σκοπός, αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες με πρόσημο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 12 Ιουνίου, κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του "Ark". Με διαμορφωμένα για την περίσταση μενού σε ειδικές τιμές, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας τους, θα μυήσουν τους καλεσμένους στη γευστική τους κοσμοθεωρία.

Σε αυτό το διάστημα θα λάβουν χώρα εννιά διαφορετικά events με πρωταγωνιστές ισάριθμα εστιατόρια απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούργιες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου όπου βρίσκεται το guest εστιατόριο και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου μαζί με το γαστρονομικό του ύφος.
Η έναρξη των γαστρονομικών εργασιών του φετινού συμποσίου γίνεται με το "Alfredo's Grand Dining". Το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino Thessaloniki, με background ρουλέτες και τραπέζια Black Jack, αποπνέει κλασική πολυτέλεια, με το σέρβις του να ακολουθεί τελετουργικό ρυθμό fine dining.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο μπαρουτοκαπνισμένος σεφ Απόστολος Αλτάνης καταθέτει τη γαστρονομική του οπτική, τόσο μέσα από αλά καρτ προτάσεις όσο και με ένα μενού γευσιγνωσίας, με πιάτα σύγχρονης αντίληψης με μπόλικες αναφορές σε διεθνείς, κλασικές σπεσιαλιτέ.

Όλα τα προαναφερθέντα επιβεβαιώνονται από προτάσεις σαν το vitello tonnato με προσούτο τόνου, μοσχαρίσια copa και αφρό από αβγοτάραχο ή το rib eye με φίνο μιλφέιγ πατάτας και γαρίδες πασπαλισμένες με χαβιάρι.
Το μενού
Alfredo’s Grand Dining menu, 31 Ιανουαρίου
Καλωσόρισμα
Ρότολο καβουριού, με μήλο, κρέμα γουασάμπι, αβγοτάραχο και αβοκάντο
Ορεκτικά
Προσούτο τόνου, μοσχαρίσιo καρπάτσιο, αφρός ταραμά, πίκλες
Νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι και σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι
Κυρίως
Χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού
ή
Κανελόνι με μοσχαρίσια μάγουλα, άγρια μανιτάρια και σος κέδρου
Επιδόρπιο
Υφές σοκολάτας με κρεμέ τζιβάρα, ζελέ καραΐμπ και πέρλες φουντουκιού
Κόστος: €85/άτομο
Info
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882.
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.