Foodon Academy: Όταν το πάθος για τη μαγειρική αλλάζει ζωές

Η πορεία του Άχμαντ από τη Foodon Academy μέχρι την κουζίνα του "Ovio Athens", όπως σημειώνει ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, αναδεικνύει τη δύναμη της ακαδημίας να μεταμορφώνει ζωές μέσω της μαγειρικής.

Αργύρης Ζαννιάς Food On συνέντευξη 3

Η Foodon Academy έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και προσωπικής ενδυνάμωσης, και η δήλωση του σεφ Πάνου Ιωαννίδη για τον μαθητή του, Άχμαντ, το επιβεβαιώνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο. Ο Άχμαντ, ένας νέος με πάθος για τη μαγειρική, ξεκίνησε την πορεία του μέσα από την ακαδημία της Foodon, η οποία όχι μόνο του έδωσε την απαραίτητη γνώση και τα εργαλεία για να εξελιχθεί ως επαγγελματίας, αλλά του άνοιξε και την πόρτα σε νέες επαγγελματικές δυνατότητες. Σήμερα, εργάζεται στο εστιατόριο "Ovio", επιβεβαιώνοντας την αποστολή της Foodon να εμπνέει, να ενδυναμώνει και να παρέχει μια σταθερή βάση για επαγγελματική ανάπτυξη.

Η δήλωση του Ιωαννίδη είναι ενδεικτική της αλλαγής που μπορεί να προσφέρει η Foodon στη ζωή των ατόμων που αναζητούν ευκαιρίες και στηρίζονται στη γνώση για να τις αξιοποιήσουν: "Ο Αχμάτ ξεκίνησε με πάθος για τη μαγειρική στη Foodon Academy, και σήμερα μαγειρεύει στο Ovio. Ως σεφ, είναι υπέροχο να βλέπω μαθητές να εξελίσσονται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Αυτή είναι η δύναμη της Foodon: να δίνει ευκαιρίες και να δημιουργεί επαγγελματίες".

Αυτός ο τρόπος υποστήριξης είναι που κάνει τη Foodon ξεχωριστή, καθώς δεν αρκείται στο να εκπαιδεύσει νέους μάγειρες, αλλά τους προσφέρει τη δυνατότητα να κατακτήσουν την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.