Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Η σεφ Μάρσια Τάχα Μοχάμεντ © Marsia Taha Mohamed

Για την σεφ Marsia Taha Mohamed, το να προστατεύει τη βιοποικιλότητας της χώρας της, της Βολιβίας, είναι μια καθοριστική αποστολή όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή της. Ζώντας σε ένα μέρος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, νιώθε ιδιαίτερη ευθύνη στο να υποστηρίξει και να αναδείξει την παραγωγή, τη γη και τις κοινότητες που κατοικούν και εργάζονται σε αυτήν. 

Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει περίφημα, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε με το Latin America’s Best Female Chef Award 2024 από τον έγκριτο θεσμό των The World's 50 Best Restaurants.

H Marsia Taha Mohamed γεννήθηκε στη Βουλγαρία, από Παλαιστίνιο πατέρα και Βολιβιανή μητέρα αλλά μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής της δεύτερης. Το 2021, αναδείχθηκε ως η Latin America’s Rising Star Female Chef, για να προσθέσει πρόσφατα και την προαναφερθείσα κατάκτηση στο βιογραφικό της. 

Έχοντας 'τρέξει' από το 2013 ως επικεφαλής την κουζίνα του περίφημου "Gustu" στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, η Taha αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για μία νέα πρόκληση. Έτσι, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το "Arami" -και πάλι στη Λα Παζ- που θα είναι το πρώτο προσωπικό της εστιατόριο.

Θα είναι ένα γαστρονομικό σημείο που θα επικεντρώνεται στον Αμαζόνιο (που σημειωτέον, καλύπτει το 60% της χώρας) και θα αναδεικνύει μέσα από τα πιάτα αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του την τεράστια ποικιλομορφία της Βολιβίας. Η σεφ συνεργάζεται για αυτό ήδη εδώ και καιρό με τοπικές κοινωνίες, πραγματοποιώντας τεράστιο όγκο έρευνας για συστατικά, προϊόντα και τεχνικές.

Το "Arami" θα ανοίξει στην ανερχόμενη γειτονιά Achumani, στα νότια προάστια της Λα Παζ και θα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού σπιτιού. Το dining room και η κουζίνα θα βρίσκονται στο ισόγειο, υπηρετώντας το κόνσεπτ του casual fine-dining, με τον πρώτο όροφο να είναι αφιερωμένος στο κρασί και τις 5 διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2025

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.