Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Η σεφ Μάρσια Τάχα Μοχάμεντ © Marsia Taha Mohamed

Για την σεφ Marsia Taha Mohamed, το να προστατεύει τη βιοποικιλότητας της χώρας της, της Βολιβίας, είναι μια καθοριστική αποστολή όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή της. Ζώντας σε ένα μέρος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, νιώθε ιδιαίτερη ευθύνη στο να υποστηρίξει και να αναδείξει την παραγωγή, τη γη και τις κοινότητες που κατοικούν και εργάζονται σε αυτήν. 

Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει περίφημα, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε με το Latin America’s Best Female Chef Award 2024 από τον έγκριτο θεσμό των The World's 50 Best Restaurants.

H Marsia Taha Mohamed γεννήθηκε στη Βουλγαρία, από Παλαιστίνιο πατέρα και Βολιβιανή μητέρα αλλά μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής της δεύτερης. Το 2021, αναδείχθηκε ως η Latin America’s Rising Star Female Chef, για να προσθέσει πρόσφατα και την προαναφερθείσα κατάκτηση στο βιογραφικό της. 

Έχοντας 'τρέξει' από το 2013 ως επικεφαλής την κουζίνα του περίφημου "Gustu" στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, η Taha αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για μία νέα πρόκληση. Έτσι, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το "Arami" -και πάλι στη Λα Παζ- που θα είναι το πρώτο προσωπικό της εστιατόριο.

Θα είναι ένα γαστρονομικό σημείο που θα επικεντρώνεται στον Αμαζόνιο (που σημειωτέον, καλύπτει το 60% της χώρας) και θα αναδεικνύει μέσα από τα πιάτα αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του την τεράστια ποικιλομορφία της Βολιβίας. Η σεφ συνεργάζεται για αυτό ήδη εδώ και καιρό με τοπικές κοινωνίες, πραγματοποιώντας τεράστιο όγκο έρευνας για συστατικά, προϊόντα και τεχνικές.

Το "Arami" θα ανοίξει στην ανερχόμενη γειτονιά Achumani, στα νότια προάστια της Λα Παζ και θα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού σπιτιού. Το dining room και η κουζίνα θα βρίσκονται στο ισόγειο, υπηρετώντας το κόνσεπτ του casual fine-dining, με τον πρώτο όροφο να είναι αφιερωμένος στο κρασί και τις 5 διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.