Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα 15 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την κουζίνα της χώρας, πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις Χρυσού Σκούφου με άρωμα ελληνικό.

Ches

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Κι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσουμε τα σπουδαία εκείνα εστιατόρια που, απ’ τη μια μεριά της Ελλάδας ως την άλλη, τιμούν την κουζίνα της χώρας μας, ανεβάζοντας τις ελληνικές γεύσεις σε τόσο κορυφαίο γαστρονομικό επίπεδο, ώστε να αποσπούν όχι μόνο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, αλλά και Top Notch, ή ακόμη και Χρυσό Σκούφο.

Διαβάστε Επίσης

Anama / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Anama

Το "Άναμα” του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου απλώνει τραπέζια στην προκυμαία του γραφικού πεζόδρομου της Γιάλοβας, ενώ το πέτρινο οίκημα διατηρεί τον χαρακτήρα του παλιού οινοποιείου σταφίδας. Γνωστός για την εντελώς προσωπική κουζίνα του, ο Καραμολέγκος δίνει βάση στην εκλεκτή ελληνική πρώτη ύλη σε φευγάτους όσο και αριστοτεχνικούς συνδυασμούς, και δημιουργεί πιάτα με βαθιά νοστιμιά. Οι signature μαρουλοντολμάδες με γαρίδα και καραβίδα σε σάλτσα σαφράν, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενώ το μενού, που μπορεί να περιλαμβάνει από ριζότο αχινού ή μακαρονάδα με φρέσκο καβούρι και βούτυρο λεμονιού, μέχρι picanha αρνιού με τραχανά μαγειρεμένο σε νερό ντομάτας, αλλάζει συχνά και εμπλουτίζεται με πιάτα ημέρας. Η εξαιρετική τάρτα Tatin με σύκα και παγωτό από φύλλα συκιάς κλείνει ιδανικά τη βραδιά, προσεγμένο το σέρβις και πολύ καλή η λίστα κρασιών.

Μενού - €50

Kαλωσόρισμα • Ταρτάρ ψάρι με λάιμ, τσίλι, αγγούρι, ρεπανάκι, yuzu kosho • Γαριδοουρές σχάρας με  πέστο πελτέ ντομάτας, κάσιους και τζίντζερ • Καλαμάρι σχάρας μαριναρισμένο σε βασιλικό, λέμονγκρας, πάπρικα, κόλιανδρο, με χούμους τζίντζερ • Μανιτάρια σχάρας μαριναρισμένα σε πελτέ ντομάτας, λέμονγκρας, τζίντζερ, τσίλι με γιαούρτι τρούφας • Φιλέτο ψάρι σχάρας με βινεγκρέτ κίτρου και βραστά λαχανικά • Αρνί μαριναρισμένο σε μαροκινό πελτέ ντομάτας με κριθαράκι σε νερό ντομάτας • Tarte tatin με σύκα, παγωτό από φύλλα συκιάς

Bubo / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Bubo Fine Dining Restaurant

Έχει το προνόμιο να βλέπει καθημερινά ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Χαλκιδικής να συμβαίνει ακριβώς μπροστά του. Κεντρικό εστιατόριο του Ekies All Senses Resort, το Bubo βρίσκεται λίγα μέτρα από την αμμουδιά της Βουρβουρούς, σε ένα κομψά boho περιβάλλον με διάσπαρτα στο χώρο χαρακτηριστικά δείγματα σύγχρονου design. Εδώ, ο βραβευμένος chef Δημήτρης Παμπόρης παρουσιάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από τη δική του, πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ματιά, με πιάτα που φανερώνουν δημιουργικότητα και άψογη γνώση μαγειρικών τεχνικών, όπως το μοσχάρι ταρτάρ "Σμυρναίικο", ή το λαβράκι με κρούστα από προζυμένιο ψωμί. Σημειώστε ότι στο Ekies All Senses Resort τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη: Παρατηρήστε τις στολές των παιδιών του service ή κάντε μια βόλτα από τις τουαλέτες του εστιατορίου και θα το διαπιστώσετε.

Μενού - €60

Καλωσόρισμα (Σουτζουκάκι σμυρναίικο ταρτάρ με τραγανή πατάτα και γιαούρτι / Ταρταλέτα αγιορείτικης μελιτσάνας με αφράτη φέτα Ελάσσονας / Γαύρος μαρινάτος με αϊβάρ σε φύλλο brie) • Ταρτάρ από ψάρι ημέρας με φρέσκο αγγούρι, γρανίτα chili, χυμό τομάτα – καρπούζι • Ψητή σελινόριζα με αφράτη σαμπαγιόν, ξινόμηλο και φουντούκια, chutney σταφίδα – κάπαρη, jus σελινόριζα • Λαβράκι στα κάρβουνα, με πουρέ φασολάδα, σέλινο, σάλτσα ψαρόσουπα, ταραμά • Μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, με "νιόκι" ανθότυρου, μανιτάρια βολίτες, αρσενικό Νάξου και τρούφα Χαλκιδικής • Pre-  dessert (σουμάδα / πιπερόριζα / ανανάς) • Τάρτα σοκολάτας με καφέ & καραμέλα (σοκολάτα caramelia, μπισκότο κακάο – τόνγκα, παγωτό καφέ) • Mignardises (Σοκολάτα, βασιλικός, ελιά Χαλκιδικής / Γαλατόπιτα, μαστίχα, λεμόνι)

Ches / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Ches

Στην ωραιότερη παραλία της Ίου στον κόλπο Παππά, το εστιατόριο Ches δημιουργεί σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αποτελώντας "έκπληξη" για τους επισκέπτες του νησιού. Η βεράντα του, σε "art νεορουστικ" ύφος δίνει την αίσθηση μιας φωλιάς μέσα σε βράχο που "ίπταται" πάνω από την παραλία, έχοντας απέναντί της το κάδρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με τις 37 πολυτελείς σουίτες, τους φοίνικες και τις ελιές. Το concept του μενού, δημιουργημένο από τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη και εκτελεσμένο στην εντέλεια από τον resident chef Σπύρο Τζίλη, είναι έξυπνο, πρωτότυπο και φρέσκο. Ο Τσιοτίνης παρουσιάζει με εξαιρετική δημιουργική προσέγγιση πιάτα εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες ανασυνθέτοντας παραδοσιακές συνταγές τις οποίες εκσυγχρονίζει με τόλμη, κομψότητα και άψογη τεχνική.

Μενού - €80

Χταπόδι στα κάρβουνα: εικονικό χταπόδι από φάβα στιφάδο με λάδι κάρβουνο • Sablé ντομάτας με μαρινάτη σαρδέλα, ταραμά, και τηγανιτό αθερινάκι • Στραπατσάδα: αφράτη ομελέτα με κολοκύθι, βασιλικό, καπνιστό τυρί και λούντζα • Φιλέτο φρέσκου Μπακαλιάρου με χόρτα στα κάρβουνα, πουρέ από μαυρομάτικα φασόλια και ελαφριά σκορδαλιά από κολοκυθόσπορο • Τζιώτικο Μπαϊλντί: Λαδερό με Μελιτζάνες και πατάτες • Μακαρόνια ταραχτά • Αμοργιανό Πατατάτο με καπνιστό αρνάκι, πελτέ ντομάτας και δεντρολίβανο • Ραφιόλια: Τηγανητά πιτάκια μελόπιτας, με μέλι, κανελοζάχαρη και σουσάμι • Σοκολάτα, χαρούπι και ελληνικός καφές

Grandma’s / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

εστιατόριο Grandma's στο ξενοδοχείο Liostasi στην Ίο

Στην ωραιότερη βεράντα της Ίου, αυτήν του ξενοδοχείου "Liostasi", το εστιατόριο Grandma’s δημιουργεί σύγχρονη ελληνική κουζίνα σε ένα "art" περιβάλλον ήσυχης πολυτέλειας. Η βεράντα με το μοντέρνο αιγαιοπελαγίτικο design, δημιουργία του γνωστού σκηνοθέτη Αντώνη Καλογρίδη, χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή πισίνα με το φωτισμένο γράφημα που την κυκλώνει, καταγράφοντας τους πρώτους στίχους της Ιλιάδας στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η κουζίνα σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, εκτελείται από τον chef de cuisine Αλκιβιάδη Παπαδόπουλο με πιάτα σαγηνευτικής φινέτσας.

Μενού - €70

Κρύα σούπα: Ψητά καλοκαιρινά λαχανικά, νιώτικο κατσικίσιο τυρί, δυόσμος • Λαβράκι: Μαριναρισμένο λαβράκι, αυγοτάραχo, λεμόνι, μαύρο αλάτι • Σπαγγέτι Aglio e olio, αχινός, σπιρουλίνα • Μπακαλιάρος σοτέ, σάλτσα από κακαβιά πετρόψαρου • Μοσχαρίσιο μάγουλο, μανιτάρι, σταρένιος τραχανάς, νιώτικη γραβιέρα • Φιλέτο από αρνάκι, κρέμα από σιφνέικη ρεβυθάδα • Μπακλαβάς: Mousse και πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης, παγωτό βανίλια

Kooc Secrets / Top Notch & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Kooc Secrets

Γοητευτική μοντέρνα ελληνικότητα ακτινοβολεί η κουζίνα που παρουσιάζει ο βραβευμένος με πολλούς Χρυσούς Σκούφους σεφ Γιάννης Παρίκος στην καρδιά του Navarino Dunes στην "Costa Navarino". Η υψηλή τεχνική συναντά τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και τις γεύσεις της περιοχής προσφέροντας απολαυστικά στιγμιότυπα.

Μενού - €70

Καβούρι σε τραγανό brioche με μήλο, σέλερι, asian mayo, γαλάκτωμα βασιλικού και tobiko • Καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με κρέμα Kυανού, vinaigrette τρούφας, μέλι και φουντούκια •  Xτένια ψητά με κρέμα παστινάκι και αρωματικό βούτυρο με σύγκλινο Μάνης • Τραγανό ποσέ αυγό με ραγού άγριων μανιταριών Ταϋγέτου, κρέμα πατάτας, τρούφα και γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου • Φιλέτο λαυράκι a la polita με κρέμα αγκινάρας, καρότο, μύδια, και ζωμό μάραθου • Αρνί σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες με baba ganoush, κροκέτα με confit τομάτα και βασιλικό και ψητό μαρούλι και πίκλα σιναπιού • Μπακλαβάς με παρφέ φιστίκι Αιγίνης, παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο και σιρόπι τριαντάφυλλο

Μαραθιά / Top Notch & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Μαραθιά

Ο φιλόξενος χώρος της Μαραθιάς αποπνέει classy θερινή οικειότητα και αποτελεί προορισμό, με εποχικότητα, τοπικότητα και home made παρασκευές να συναντιούνται σε μια κουζίνα που παντρεύει νοστιμιά και σύγχρονες τάσεις. Ο patron Μαρίνος Σουράνης έχει εξελίξει την τεχνική των ψαριών ξηρής ωρίμασης όσο λίγοι στη χώρα, με highlight αλλαντικά όπως το παστράμι και ο παστουρμάς τόνου, ενώ τα πιάτα ημέρας είναι σημαντικό κομμάτι του μενού. Στην υποδοχή, ο Ευριπίδης Αποστολίδης προτείνει το σωστό pairing από μια πολύ καλή λίστα κρασιών και φροντίζει το τραπέζι σας μέχρι το επιδόρπιο.

Μενού - €70

Μαραθιά – Cargo : 3 Κοπές αλλαντικών ψαριού • Tοματίνια με τόνο ωρίμανσης, λούπινα, αβγοτάραχο και ζωμό τομάτας • Tαρτάρ μαγιάτικο ωρίμασης, "αυγολέμονο" αγκινάρας, λάδι αμπελόφυλλου • Μαγιάτικο ωρίμασης στους 45⁰ C, πράσο, καρδιά μαρουλιού, σάλτσα ψαριού με καμένη σελινόριζα, μύδια αχνιστά • Κρέμα λεμονιού, μαρέγκα, παγωτό από φρέσκο γάλα, relish εσπεριδοειδών και ζαχαρωμένη βιολέτα
*δυνατότητα wine pairing 4 ποτηριών με επιπλέον €30

Melia Fine Dining / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Melia

Απλωμένα σε ντεκ με μέτωπο τη θάλασσα, τα τραπέζια του Melia αιωρούνται επάνω στο νερό, ενώ στην προέκταση ο σκεπαστός χώρος είναι πιο προφυλαγμένος και το σκηνικό εξίσου καθηλωτικό. Η κουζίνα του βραβευμένου chef Νίκου Ισπυρούδη και του head chef Βασίλη Κρανιά μεταφράζει τη ζακυνθινή παράδοση σε σύγχρονα πιάτα, διατηρώντας τη γευστική ρίζα τους. Στο μπαρμπούνι σαβόρο η σταφίδα γίνεται κρέμα και το δεντρολίβανο crumble, στη γλώσσα τα χόρτα, η αγκινάρα και η λεμονάτη beurre blanc παραπέμπουν στο φρικασέ, το παστίτσιο με ζακυνθινό κουνέλι, κρέμα από λαδοτύρι και σάλτσα στιφάδου είναι συνεπές στο όνομά του. Πλούσια κάβα, επαγγελματικό wine pairing και σέρβις επιπέδου συμπληρώνουν το fine dining εστιατόριο του Lesante Blue.

Μενού - €80

Καλωσόρισμα ("Γιουβαρλάκι" από πελαγίσιο λαβράκι ταρτάρ, τραγανό ρύζι με άνηθο, λαχανικά εποχής, πουρές λεμόνι, αφυδατωμένο αυγό / Ζακυθινή πίτα με νεροκρέμμυδο, πρέτζα, άνηθο / Ζακυθινή φριτούρα με ταρτάρ μοσχαριού ξηράς ωρίμανσης, φρέσκια τρούφα, πουρέ κόκκινης πιπεριάς) • Ψωμί: προζυμένιο με κόκκινο κρασί, ζακυθινό τυρί, βιολογικό ελαιόλαδο, ταραμάς, αφράλα • Σκορδοστούπι: μελιτζάνα, κρέμα καμένου κρεμμυδιού, πίκλες μελιτζάνας, σάλτσα σκόρδου, αυγό ορτυκιού, αφρός πατάτας, τραγανό brioche • Χταποδόπιτα: Ραγού χταποδιού, κρέμα αρμπαρόριζα • Σαβόρο: μπαρμπούνι, καραβίδα, crumble δενδρολίβανου, κρέμα σταφίδας, κανελόνι με καπνιστό χέλι, σος σαβόρο • Μπακαλιάρος μπιάνκο, πατάτα, μαύρο σκόρδο, μαϊντανός, κρέμα από καπνιστά μύδια, σος λεμονιού • Σοφιγάδο: Μοσχαρίσια μάγουλα, ταρτάκι με μαρμελάδα μήλο – μπέικον, κρεμμύδι, μαύρη τρούφα, σάλτσα ντομάτας με πετιμέζι • Κρέμα γιαουρτιού με άγριες φράουλες και σορμπέ φράουλα – Aperol • Ζακυθινή Φρυγανιά βρόμης με σιρόπι λεμονιού, μους λεμόνι, τζελ κεράσι, σορμπέ αρμπαρόριζας με αγριοκέρασα • Mignardises

Noble Gourmet / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Noble Gourmet Restaurant Ρόδος

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κομψή ατμόσφαιρα και όμορφα στρωμένα τραπέζια, με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην άνετη βεράντα. Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, πειραματίζονται με βάση τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού και οδηγούν το εστιατόριο σταθερά σε νέα γευστικά ύψη. Το σύγχρονο ροδίτικο "ιδίωμα" που δημιουργούν, ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερα μενού γευσιγνωσίας τα οποία θυμίζουν σε αρκετές στιγμές τους θεατρική και καλλιτεχνική περφόρμανς.

Μενού - €70

Πουγκί (άγρια χόρτα, ρίζες, μάραθος, μπαρμπαρέσικο πιπεράκι) • Καμηλάκι (γαρίδες, αυγολέμονο, μυρικά) • Σαλμος (ψάρι ημέρας, χόρτα, πατάτα, ταραμάς, περγαμόντο) • Κροζούμι (μπακαλιάρος, κρεμμύδι, σκόρδο, νεράντζι, γάρος, πετσιά) • Σουπιόριζο (σουπιά, παλαιωμένο ρύζι, μελάνι σουπιάς, πορτοκάλι, γαριδάκι λινδιακό) • Πισπίλι (ροδάκινο, φέτα, ελιά, ροδίτικη κάπαρη) •Καπαμάς (αρνί, μελιτζάνα, πλιγούρι, μυρώνια) • Μακριά Μυρωδιά (κύμινο, αγγούρι, λευκή σοκολάτα, γιαούρτι)

Petra Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Petra Restaurant

Με τα τραπέζια του απλωμένα γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου "Canaves Oia Suites" και πανοραμική θέα στην Καλντέρα, το εστιατόριο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής γεύσης διά χειρός του βραβευμένου executive chef του ομίλου Τάσου Στεφάτου. Ο σεφ Σπύρος Κασελούρης εκτελεί το μενού με συνέπεια και πολύ καλή τεχνική, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν πολύ ενδιαφέροντα επιδόρπια με ελληνικό χρώμα και καλοδιαλεγμένα κρασιά.

Μενού - €100

Amuse Bouche • Σαντορινιά σαλάτα: Τοματίνια, Χλωροτύρι, Σορμπέ από άγριες φράουλες • Καλαμάρι: Φιστίκι Σαντορίνης, Σαλικόρνια • Χαρουπόψωμο • Μοσχάρι: Short Ribs • Πίκλα άγριου σπαραγγιού, παστινάκι • Pre Dessert • Soumada: Υφές αμύγδαλου και βερίκοκου, Μυρωδικά, Παγωτό βερίκοκο – δενδρολίβανο

Prosilio / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Prosilio Ζάκυνθος

O ολάνθιστος, σχεδόν κρυμμένος κήπος του "Prosilio" στην καρδιά της Ζακύνθου φιλοξενεί το πιο τολμηρό, δημιουργικό εστιατόριο της πόλης, με τη γειτνίασή του με τη μαρίνα να τροφοδοτεί τη σάλα με κοσμοπολίτικο κοινό. Στην κουζίνα, η σεφ Κρίστυ Καραγεώργου, απόφοιτος της μεγάλης του Γιάννη Μπαξεβάνη "σχολής", αναδομεί τη γευστική παράδοση των Επτανήσων και της Ελλάδας με ευρηματικότητα και εμπεδωμένη ελληνικότητα, αποδίδοντας το συνταγολόγιο της περιοχής με προσωπική ματιά. Πιάτα όπως τα ραβιόλι από σουπιά, γεμιστά με τσιγαρέλια και συνοδεία γαρίδας Κοιλάδος με αλιάδα, ή η κροκέτα κόκορα με πουρέ σπετσερικού κι αφρό από ζακυθινό τυρί της τάβλας αναδεικνύουν τις επιλεγμένες πρώτες ύλες του νησιού, ενώ η ιδιαίτερη φροντίδα του συνιδιοκτήτη Γιώργου Καμπίτση για το κρασί, με έμφαση στον ζακυνθινό αμπελώνα, δίνει μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία, που εμπλουτίζεται όχι μόνο από το εξαιρετικό σέρβις, αλλά και από τα φινετσάτα cocktails.

Μενού - €50

Προζυμένιο ψωμί • Πολπέτες τση νόνας: ταρτάρ φιλέτο μοσχάρι, πατάτες rosti, ξινή κρέμα, gel τομάτας • Σούγο: μελιτζάνες σκορδοστούμπι, κρέμα καλαμπόκι, τηγανητά αυγά, brioche ελαιόλαδου • Αυγολέμονο: κοτόπουλο ποσέ, ριζότο γογγύλι, αυγά καπνιστής ρέγκας, μαύρο λεμόνι • Ποικιλία ζακυνθινών γλυκών: φρυγανιά, γκλαούνα, φυτούρα, εφτάζυμο, μαντολάτο
*στην τιμή περιλαμβάνεται wine pairing 4 σταδίων

Salonika Restaurant & Bar / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Salonika Restaurant Θεσσαλονίκη

Στο γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" η κομψή ατμόσφαιρα και ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού συναντούν την χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Πλέον, ο πολυβραβευμένος σεφ προτείνει επίσης ένα ξεχωριστό μενού γευσιγνωσίας με δημιουργικό σύγχρονο πρόσημο, κάνοντας ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο στους επισκέπτες του.

Μενού - €60

Παλαμίδα με πίκλες από αγγούρι • Σούπα γαρίδες με κρουτόν γλυκού σκόρδου • Λαβράκι με σάλτσα ρατατούιγ • Σπιτικό ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και τρούφα • Μοσχαρίσια ουρά με σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας, καρότα με κύμινο και σουσάμι • Αρμενοβίλ (για 2 άτομα)

Selene / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Selene Katikies Santorini

Το θρυλικό εστιατόριο της Σαντορίνης "Selene" αναβιώνει μέσα στη μοναδική ατμόσφαιρα του παλιού καθολικού μοναστηριού των Φηρών από τον όμιλο Katikies και τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο σπουδαίος σεφ προτείνει μια ξεχωριστή ελληνική μοντέρνα κουζίνα με έμφαση στα υλικά της Σαντορίνης, που ξεδιπλώνεται είτε αλά καρτ είτε μέσα από ένα μενού γευσιγνωσίας στην υπέροχη περίκλειστη αυλή με τις τοξωτές καμάρες και τους φοίνικες. Πολύ καλό σέρβις, ιδιαίτερη μέριμνα για το κρασί από εξειδικευμένο οινοχόο και σπέσιαλ επιδόρπια διά χειρός του ταλαντούχου pastry chef Γιάννη Κίκιρα.

Μενού - €140

Τοπία της Eλαφρόπετρας (καπνιστό χέλι, τραγανή βάφλα, φάβα, κάπαρη, γύρη) •Σπανακοτυρόπιτα 2022 • Caso Pensato (μαγιάτικο, παντζάρι, ραπανάκι, ξύδι framboise) • Από τη Μάνη στη Σαντορίνη, με Αγάπη (κόκκινη γαρίδα Μάνης, νούμπουλο, καρότο, κουφοξυλιά) • Αρνί Γάλακτος (αγκινάρα Τήνου, ρεβίθια, φασκόμηλο) • Κατσούνι (κρέμα λεμονιού, εστραγκόν) • Σαντορινιό Φιστίκι (κεράσι κονφί, κρέμα φιστικιού, κάρδαμο) • Mignardises

Tomata / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Tomata

Μία ολόλευκη, φωτεινή βεράντα στο κέντρο της μαρίνας του Sani Resort. Ανάμεσα στην ασίγαστη περατζάδα και με θέα τα σκάφη, η Tomata επιβεβαιώνει την καινοτομική προσέγγιση του Χρύσανθου Καραμολέγκου σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ο βραβευμένος chef παντρεύει πολυτελή και ταπεινά υλικά, απλώνει τα όρια της ελληνικότητας και τη συνδυάζει με γεύσεις και αρώματα από ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, με τον resident chef Δήμο Καραδήμο να υλοποιεί.

Μενού - €80

Κεμπάπ γαρίδα – λαβράκι, τσίλι, λεμόνι, ταχίνι • Φιλέτο μοσχαρίσιο, λεμονόχορτο, σόγια, σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι, ή Ριζότο καβούρι, τοματίνια, λάιμ • Γαλακτομπούρεκο: Φύλλο κρούστας, χουρμάδες, ροδόνερο

Varoulko Santorini / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Varoulko Santorini

Πάνω στα γκρεμνά της Καλντέρας στο Ημεροβίγλι, σε απόσταση αναπνοής από τον βράχο του Σκάρου, το Varoulko Santorini απλώνει τα τραπέζια του στο κομψό σκηνικό της πισίνας του Grace Hotel, για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου ξεδιπλώνεται με φινέτσα και δημιουργικότητα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά των υλικών. Ο ικανός σεφ του εστιατορίου Ηλίας Τσικρίκης εκτελεί τα πιάτα με άψογη τεχνική, έχοντας σαν βάση επιλεγμένες πρώτες ύλες. Εξαιρετική η wine list και το pairing.

Μενού - €140

Καλωσόρισμα του Σεφ • Ceviche φαγκρί, ποσέ αχλάδι σε μπύρα, κουμκουάτ και σαφράν (Χαβιάρι Oscietra +30€, 5gr) • Τραγανή τσιπούρα, κρέμα αρακά και μαρμελάδες ντομάτα και καρότο • Σορμπέ • Αρνί, ψητές γλυκές πιπεριές και καπνιστή μελιτζάνα • Επιδόρπιο • Mignardises

Varoulko Seaside / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Varoulko Santorini

Σημείο-σταθμός της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου και ικανότατους πλοιάρχους στο πλευρό του, τους Κομνηνό Μουφλουζέλη και Θοδωρή Μωυσίδη. Πιάτα-ωδές στη ντόπια θαλασσογραφία, με μοντέρνα αισθητική και πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη. Η διαχρονικότητά του επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Μενού - €92

Καλωσόρισμα (Μελιτζανάκι γλασαρισμένο με χαρούπι, ξινομυζήθρα, χουρμάς, λακέρδα, δυόσμος) • Ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, νερό καρπούζι, σορμπέ νεκταρίνι • Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό τομάτας • Παστίτσιο με κιμά γαρίδας, ψητές γαρίδες, τομάτα κονφί, μπροκολίνια • Φέτα ψάρι σφυρίδα, κρέμα καπνιστής πανσέτας, μελάνι σουπιάς, πατάτα ντοφινουάζ, πιπεριές, παντζάρι • Ροδάκινο: Μους λουίζας, κομποτέ ροδάκινο, βατόμουρο, μουστάρδα, παγωτό αμύγδαλο

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.