O Λονδρέζος Νίκος Μολυβιάτης 4 hands στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Νίκο Μολυβιάτη που κάνει καριέρα στο Λονδίνο, σ ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Μαλιχίν.

Νίκος Μολυβιάτης Ex Machina

Μετά το πρώτο 4 hands με προσκεκλημένους Έλληνες "Θαυματοποιοιούς" σεφ που κάνουν δυνατή καριέρα στο εξωτερικό, τo "Ex Machina" του Άνταμ Κοντοβά συνεχίζει τα γαστρονομικά του pop up προσκαλώντας την Πέμπτη 13 Ιουνίου τον ταλαντούχο Νίκο Μολυβιάτη. Ο Νίκος έγινε γνωστός όταν το 2018 το ταϊλανδέζικο "Kiln", του οποίου ήταν επικεφαλής, ψηφίστηκε ως το καλύτερο εστιατόριο της Μεγάλης Βρετανίας  στο "Restaurant Magazine" που οργανώνει και τα World’s 50 Best Restaurants. Πρόσφατα  συνεργάστηκε με τον David Carter του μοδάτου "Manteca" για τα AGORA και OMÁ μαγειρεύοντας και ψήνοντας ελληνικά φαγητά  με ψησταριές και σούβλες, γάστρες και τσουκάλια  σε ξυλόφουρνο.

Άνταμ Κοντοβάς, Νίκος Μολυβιάτης

Μαζί με τον Κοντοβά θα δημιουργήσει ένα μενού 9 σταδίων (65€) που θα συνοδεύονται από τα ιδιοσυγκρασιακά κρητικά κρασιά της Ηλιάνας Μαλιχίν από παλιούς, ξεχασμένους ορεινούς αμπελώνες, σε υψόμετρα 600 έως 900 μέτρα κοντά στα χωριά Μέλαμπες, Φουρφουρά και Βάτο, με αυτόριζους, προφυλλοξηρικούς αμπελώνες πάνω σε απότομες πεζούλες, που κόβουν την ανάσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.