Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του «Kouros Village Hotel» κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 5

"Φέτος κατεβαίνουμε στο νησί από νωρίς, θα ετοιμάσουμε σπουδαία πράγματα", μου έλεγε γεμάτος ενθουσιασμό ο Θανάσης Βασίλαινας σε πρόσφατη κουβέντα μας, ποιος να φανταζόταν όμως την εξέλιξη που είχε στα σκαριά: η φελινική αυλή όπου τον γνωρίσαμε, δύο βήματα από το κεντρικό στενό της Χώρας, από φέτος παύει να είναι η καλοκαιρινή έδρα της νησιώτικης εκδοχής του ιστορικού εστιατορίου, αφού από αυτό το καλοκαίρι ο "Βασίλαινας Blue" μετακομίζει στη βεράντα του ξενοδοχείου "Kouros Village Hotel".

βασιλαινας
Μεγάλα σχέδια για το φετινό καλοκαίρι στην Αντίπαρο έχει ο Θανάσης Βασίλαινας

Φωλιασμένο στην άκρη της προμενάδας της Αντιπάρου και με θέα στην κόλπο της παραλίας Καλούδια, το "Kouros Village Hotel" θα χαρίσει στο "Βασίλαινας Blue" τη θαλασσινή βίστα που του αξίζει, με το εστιατόριο να μπαίνει στην τρίτη καλοκαιρινή σεζόν του φρεσκαρισμένο σε χώρο και ανανεωμένο σε ιδέες. Τα ηνία της κουζίνας θα κρατά ο Βασίλης Παπαδόπουλος, αναλαμβάνοντας τόσο το ξεδίπλωμα της head to tail φιλοσοφίας που γνωρίσαμε το φετινό χειμώνα στην αθηναϊκή έδρα του εστιατορίου, όσο και την υλοποίηση signature γεύσεων του "Βασίλαινα" μαζί με φρέσκες καλοκαιρινές ιδέες.

ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
Νέο project στα σκαριά για τη φελινική αυλή δύο βήματα από το κεντρικό στενό

Σχέδια όμως υπάρχουν και για την αυλή που αφήνει πίσω του το εστιατόριο: ο Θανάσης Βασίλαινας σχεδιάζει εκεί την επαναφορά παλιού συνεργάτη από τις ιστορικές πειραιώτικες εποχές του εστιατορίου, σε μια συνεργασία που, αν ευοδωθεί, θα συζητηθεί πολύ. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις, που θα δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση στο νόστιμο εναλλακτικό νησί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.