Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής για κορυφαίο ψάρι και ολόφρεσκα θαλασσινά

Οι θαλασσοφαγικές πινέζες που πρέπει να προστεθούν αυτή την περίοδο στον ευ τρώγειν αθηναϊκό σου χάρτη.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Το πρωτοκλασάτο ψάρι των ελληνικών θαλασσών καθώς και τα αντίστοιχης ποιοτικής εμβέλειας θαλασσινά θα έλεγε κάποιος πως ήταν ανέκαθεν attached στο γαστρονομικό DNA μας. Διόλου τυχαία, η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της νόστιμης ψαρόσουπας, του μυρωδάτου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων, καταλήγει συνήθως σε κάποιο εστιατόριο, που πλέει σε πελάγη νοστιμιάς.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Ακριβώς τέτοια μπορούν να είναι μέρη παραδοσιακά δίπλα ή κοντά στο κύμα, ψαροταβέρνες και twisted μεζεδοπωλεία, old school ρεστοράν αλλά και κλασάτα σποτ, σε γειτονιές-φαβορί ή σε πιο outsider περιοχές της πόλης, σε εξοχές βορείων και νοτίων προαστίων.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Με κοινή συνιστώσα όμως την αγάπη για τους θησαυρούς του αφρού και του βυθού, τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και την άψογη αξιοποίηση αυτών, σε κλασικές αλλά και out of the box συνταγές.

Δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
23/06/2025

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.