Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής για κορυφαίο ψάρι και ολόφρεσκα θαλασσινά

Οι θαλασσοφαγικές πινέζες που πρέπει να προστεθούν αυτή την περίοδο στον ευ τρώγειν αθηναϊκό σου χάρτη.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Το πρωτοκλασάτο ψάρι των ελληνικών θαλασσών καθώς και τα αντίστοιχης ποιοτικής εμβέλειας θαλασσινά θα έλεγε κάποιος πως ήταν ανέκαθεν attached στο γαστρονομικό DNA μας. Διόλου τυχαία, η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της νόστιμης ψαρόσουπας, του μυρωδάτου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων, καταλήγει συνήθως σε κάποιο εστιατόριο, που πλέει σε πελάγη νοστιμιάς.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Ακριβώς τέτοια μπορούν να είναι μέρη παραδοσιακά δίπλα ή κοντά στο κύμα, ψαροταβέρνες και twisted μεζεδοπωλεία, old school ρεστοράν αλλά και κλασάτα σποτ, σε γειτονιές-φαβορί ή σε πιο outsider περιοχές της πόλης, σε εξοχές βορείων και νοτίων προαστίων.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Με κοινή συνιστώσα όμως την αγάπη για τους θησαυρούς του αφρού και του βυθού, τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και την άψογη αξιοποίηση αυτών, σε κλασικές αλλά και out of the box συνταγές.

Δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.