'Cova Astir Marina' για ιταλιάνικο μπονβιβερισμό στη Βουλιαγμένη

H πιο κομψή pasticceria του πλανήτη πιάνει αθηναϊκό πόστο και ανοίγει τις πόρτες της την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

cova astir marina 2

Πίσω στο 1817, ο Ναπολιτάνος Antonio Cova δημιουργούσε στο Μιλάνο ένα από τα πιο ιστορικά γευστικά ινστιτούτα της Ιταλίας, το "Caffe del Giardino" δίπλα στο Teatro alla Scala. Η pasticceria του έκανε αμέσως σουξέ και με την πάροδο των δεκαετιών κέρδιζε ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, χάρη στους κομψούς χώρους, τα χαρακτηριστικά γλυκίσματα, τις ιδιαίτερες προτάσεις για πρωινά, γεύματα και απεριτίφ καθώς και το χιτ που ακούει στο όνομα παραδοσιακό panettone. Παράλληλα, το brand (πια) "Cova" καθιερωνόταν (και) για το μοναδικό στυλ και την κομψότητά του. 

Ο κοσμοπολίτικος τόπος συνάντησης για τους πατριώτες της επανάστασης της Risorgimento, που φιλοξενούσε την αφρόκρεμα της μιλανέζικης κοινωνίας εξελίχθηκε, μεγάλωσε και ωρίμασε σαν ιδέα, με αποτέλεσμα αρκετά χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το 1993, να ξεκινήσει διεθνή καριέρα. Αρχικά, με επέκταση στην Ασία -ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά του στο Χονγκ Κονγκ- και στη συνέχεια προσεγγίζοντας νέους προορισμούς, όπως τη Σανγκάη, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, για να φτάσει σήμερα να μετρά 32 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Και εγένετο "Cova Astir Marina"

Η Αθήνα και ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της έρχονται να προστεθούν στα παραπάνω, με το "Cova Astir Marina", στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Με σεβασμό στην ιστορία του brand, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αριστοκρατικό σαλόνι, το ολοκαίνουργιο σποτ φιλοδοξεί να γίνει ένας νέος αγαπημένος προορισμός, όπου όλα είναι μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας: Μυρωδιά από φρεσκοζυμωμένα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivi, συν την αρχοντική του διακόσμηση που θα σε ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, ίσως και στο πρώτο ιστορικό καφέ "Cova", στο Μιλάνο το 1817. 

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 8

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 1

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 11

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 2

Όλα τα γλυκά για τα οποία το "Cova" είναι διάσημο παγκοσμίως, διατίθενται σε ένα εντυπωσιακό "window comptoir", μια αριστοκρατική βιτρίνα στην είσοδο της pasticceria, που μαγνητίζει αμέσως το βλέμμα.   

Απολαμβάνεις την εμπειρία πρωινού γεύματος σε μιλανέζικο στυλ, την ίδια στιγμή που το "Cova Astir Marina" σε περιμένει και για μεσημεριανό δίπλα στη θάλασσα. Η αθηναϊκή pasticceria όμως δεν περιορίζεται εκεί και σε υποδέχεται Παρασκευή και Σάββατο για fine dining με ιταλικές επιρροές, υπογραμμίζοντας την υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού που πρεσβεύει.  

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 3

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 6

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 5

Cova Astir Marina στη Βουλιαγμένη 7


Info

Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης 
Τηλ. 214 4448250
Ανοιχτά Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή: 11:00 – 20:00, Παρασκευή & Σάββατο: 11:00 – 23:30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.