Γιώργος Παπαδόπουλος και Jeff Tan συστήνουν τη γαστρονομική φιλοσοφία της "ανεπιτήδευτης απλότητας" στο Λονδίνο

Μια ενδιαφέρουσα μαγειρική σύμπραξη Ελλάδας και Ασίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο «Noble Palace» στο Λονδίνο.

Λονδίνο

Ο Έλληνας consultant chef Γιώργος Παπαδόπουλος, που έχει επιμεληθεί γαστρονομικά concept σε γνωστά resorts ανά την Ελλάδα, και ο Μαλαισιανός Jeff Tan, επίσης consultant chef, που για κάποια χρόνια τέλεσε και επικεφαλής κουζίνας του αστεράτου "Hakassan" στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα, ένωσαν τις μαγειρικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας στο "Noble Palace" στο Λονδίνο, για μια βραδιά, ένα ενδιαφέρον μενού, αμάλγαμα ελληνικής και ασιατικής κουζίνας, με τον τίτλο "η φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης απλότητας".

Λονδίνο σεφ

Λονδίνο

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο σεφ Παπαδόπουλος στο "α", ήταν να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός μαγειρικός διάλογος, με την προοπτική να αποτελέσει αφετηρία αντίστοιχων μαγειρικών εκδηλώσεων εν είδει "συμποσίου", όπου η ελληνική γαστρονομική κουλτούρα θα συστήνεται σε ένα ευρύτερο κοινό σε δυνατές συμπράξεις χωρίς σύνορα. Στο μενού ελληνικές πρώτες ύλες όπως κρίταμο, μαύρη τρούφα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γλυκό του κουταλιού ελιά από τη Χαλκιδική, ρύζι Καρολίνα από τις Σέρρες, αμπελόφυλλα από την Καβάλα, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και κρασιά από τη Δράμα συνάντησαν υλικά από την Ασία σε ραφινάτα πιάτα ενός μενού 8 σταδίων εμπνευσμένα από τις γευστικές αναφορές και τη φιλοσοφία των δύο σεφ σε μια δημιουργική συνάντηση. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τα πιάτα του σεφ Παπαδόπουλου σερβιρίστηκαν σε custom - made κεραμικά σκεύη που ο ίδιος δημιουργεί σε αποκλειστική συνεργασία με εργαστήρι κεραμεικής. Τέτοιου τύπου συνεργασίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οπότε μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.