Γιώργος Παπαδόπουλος και Jeff Tan συστήνουν τη γαστρονομική φιλοσοφία της "ανεπιτήδευτης απλότητας" στο Λονδίνο

Μια ενδιαφέρουσα μαγειρική σύμπραξη Ελλάδας και Ασίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο «Noble Palace» στο Λονδίνο.

Λονδίνο

Ο Έλληνας consultant chef Γιώργος Παπαδόπουλος, που έχει επιμεληθεί γαστρονομικά concept σε γνωστά resorts ανά την Ελλάδα, και ο Μαλαισιανός Jeff Tan, επίσης consultant chef, που για κάποια χρόνια τέλεσε και επικεφαλής κουζίνας του αστεράτου "Hakassan" στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα, ένωσαν τις μαγειρικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας στο "Noble Palace" στο Λονδίνο, για μια βραδιά, ένα ενδιαφέρον μενού, αμάλγαμα ελληνικής και ασιατικής κουζίνας, με τον τίτλο "η φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης απλότητας".

Λονδίνο σεφ

Λονδίνο

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο σεφ Παπαδόπουλος στο "α", ήταν να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός μαγειρικός διάλογος, με την προοπτική να αποτελέσει αφετηρία αντίστοιχων μαγειρικών εκδηλώσεων εν είδει "συμποσίου", όπου η ελληνική γαστρονομική κουλτούρα θα συστήνεται σε ένα ευρύτερο κοινό σε δυνατές συμπράξεις χωρίς σύνορα. Στο μενού ελληνικές πρώτες ύλες όπως κρίταμο, μαύρη τρούφα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γλυκό του κουταλιού ελιά από τη Χαλκιδική, ρύζι Καρολίνα από τις Σέρρες, αμπελόφυλλα από την Καβάλα, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και κρασιά από τη Δράμα συνάντησαν υλικά από την Ασία σε ραφινάτα πιάτα ενός μενού 8 σταδίων εμπνευσμένα από τις γευστικές αναφορές και τη φιλοσοφία των δύο σεφ σε μια δημιουργική συνάντηση. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τα πιάτα του σεφ Παπαδόπουλου σερβιρίστηκαν σε custom - made κεραμικά σκεύη που ο ίδιος δημιουργεί σε αποκλειστική συνεργασία με εργαστήρι κεραμεικής. Τέτοιου τύπου συνεργασίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οπότε μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2025

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;