Δυνατό γαστρονομικό χάπενινγκ στο "Olea" στη Ζάκυνθο

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, από τους πιο δημιουργικούς σεφ της γεννιάς του, προσκαλεί στο νησί τον 2άστερο Pieter Riedijk που διαπρέπει στην "Courchevel", να μαγειρέψουν μαζί ένα σπέσιαλ μενού.

Olea

Αυτή την Κυριακή 30 Ιουλίου, στην ανερχόμενη γαστρονομικά Ζάκυνθο θα γίνει ένα δυνατό 4hands γαστρονομικό χάπενινγκ. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, από τους πιο δημιουργικούς σεφ της γεννιάς του, που επιμελείται την κουζίνα του πολύ καλού εστιατορίου "Flow" στο boho boutique hotel "Olea", προσκαλεί στο νησί τον 2άστερο Pieter Riedijk που διαπρέπει στην "Courchevel", να μαγειρέψουν μαζί ένα σπέσιαλ μενού.

Olea

Ο ταλαντούχος Riedijk, μανιώδης τροφοσυλλέκτης στη φύση, μαγειρεύει με υψηλή τεχνική στο "Le Montgomerie" μια ραφινάτη κουζίνα με πολύ πρωτότυπους γευστικούς συνδιασμούς. Το πολύ ξεχωριστό μενού των δύο σεφ θα περιλαμβάνει μετά τα amuse - bouche: καραβίδα με σαφράν και κατιφέ ∙ καλαμάρι με άγριο σκόρδο, μαρούλι και σάλτσα Χ.Ο. ελιάς ∙ αστακό με καρότο, γκρέιπφρουτ και μελισσόχορτο ∙ φραγκόκοτα με αγκινάρα, λουίζα και μύρτιλο ∙ αμύγδαλα με ανθους πορτοκαλιάς και πεπόνι ∙ σοκολάτα guanaja με ελαιόλαδο, και για το τέλος μικρές γλυκές λιχουδιές.

Olea

Το μενού των 8 σταδίων κοστίζει 160 ευρώ, και αν είσαστε ή σκοπέυετε να πάτε Ζάκυνθο μην το χάσετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.