Μία νέα γαστρονομική εμπειρία από το "Soil" στο Αλεποχώρι

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο και ο Τάσος Μαντής ανοίγουν τον κήπο τους στο κοινό.

Soil στο Αλεποχώρι: Ο Τάσος Μαντής και ο μαστρο-Μπάμπης

Ο Τάσος Μαντής είναι ένας από τους πρώτους σεφ στην Ελλάδα που εφάρμοσαν την farm to table φιλοσοφία τους στα υψηλότερα κλιμάκια της γεύσης. Σε μια διαδικασία που εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Soil" ανοίγει την πόρτα της  έμπνευσής του και υποδέχεται τους φίλους του στον κήπο του στο Αλεποχώρι για να ζήσουν μία ολιστική γαστρονομική εμπειρία. 

Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, με την υπογραφή του σεφ Μαντή, παρουσιάζεται σε όλο της το φάσμα μέσα από το "Alepochori Experience”, εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο και με Green Michelin Star εστιατόριο

Αλεποχώρι: Πηγή έμπνευσης η γη

Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του "Soil" σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη farm to table προσέγγισή του. Το "Alepochori Experience” ξεκινά από το σπίτι του "Soil" στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον μαστρο-Μπάμπη. 

Soil στο Αλεποχώρι 3

Εκεί μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες. Μαζί με τον σεφ και την εξειδικευμένη ομάδα του "Soil", θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει βότανα τα οποία στη συνέχεια θα δοκιμάσει σε πιάτα, ανακαλύπτοντας την αξία και τα οφέλη της εποχικής καλλιέργειας, αλλά και τον πλούτο και την κληρονομιά της ελληνικής γης. 

Soil στο Αλεποχώρι 5

Aπό τη γη στο πιάτο 

Το "Alepochori Experience” ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Παγκρατίου, στο chef's table μέσα από την ανοιχτή κουζίνα και την άμεση επικοινωνία με τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας. Όλα όσα συλλέχθηκαν νωρίτερα στον κήπο στο Αλεποχώρι αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας με τον σεφ Τάσο Μαντή να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία.

Soil στο Αλεποχώρι 6

Μια φιλοσοφία που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής. Τα επιλεγμένα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα συντροφεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Soil στο Αλεποχώρι 1

Soil στο Αλεποχώρι 2

Με σεβασμό και αγάπη για την πρώτη ύλη, το γαστρονομικό ταξίδι του "Alepochori Experience” μεταφέρει το γήινο πνεύμα του εστιατορίου με κύριο παρονομαστή τη βιωσιμότητα και από τον Ιούνιο προσκαλεί τους φίλους του "Soil" να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό κόσμο του για να ζήσουν μία μοναδική και ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.