Το "NiDo" έχει ζωηρή τη φωλιά του

Μία πρώτη ματιά στο νέο gastrobar του Νίκου Θωμά και μικρό αδερφάκι του "Simul", που μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι.

NiDo Κολωνάκι_Ο Νίκος Θωμάς και ο Βαγγέλης Μπαλτζάκης

To "NiDo" ήταν ένα project που τριγυρνούσε για πολύ καιρό στο μυαλό του Νίκου Θωμά. Mαζί με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, τον Τριαντάφυλλο Λούζη, τον Γιώργο Γασπαρινάτο και με τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας του "Simul" έκαναν πραγματικότητα τη 'φωλιά' (όπως μεταφράζεται από τα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού) γεύσης που είχαν οραματιστεί και άνοιξε εδώ και λίγες ώρες επισήμως τις πόρτες της στο Κολωνάκι, την οδό Λεβέντη και τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το "Izakaya". 

Good vibes, funky bites

Αυτά ακριβώς υπόσχεται λοιπόν το "NiDo", που φωλιάζει σε έναν χώρο (ο Στράτος Χιωτέλης υπογράφει αρχιτεκτονικά) οικείο, ελαφρώς κλιμακωτό, στιβαρό και παράλληλα σέξι, με pop λεπτομέρειες, funky επιρροές και industrial χαρακτήρα, καθώς και ατμόσφαιρα κάτι παραπάνω από ζωντανή - πρόκειται για ένα high volume spot.

NiDo Κολωνάκι 3

NiDo Κολωνάκι 1

Το μπαρ αμέσως μετά το "έμπα" και η ανοιχτή κουζίνα που δίνει τον καλόγουστα γευστικό ρυθμό στο βάθος του μακρόστενου εσωτερικού μεριμνούν ώστε να αντιληφθείς αμέσως το concept του gastrobar που υπηρετείται εδώ, πολύ πριν το κάνουν οι γεύσεις και τα ποτά του "NiDo". Στην ουσία πρόκειται για ένα υβριδικό μαγαζί με αναλογία f&b στο 50%-50%, που ποντάρει πολύ στα μικρά πιάτα (μεζέδες, tapas ή bites, πες τα όπως θέλεις). 

NiDo Κολωνάκι 2

Η κάρτα των ποτών, όπως και εκείνη των κρασιών φέρει την επιμέλεια του Τριαντάφυλλου Λούζη, που έχει δώσει έξοχα δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια στο "Simul". Στην πρώτη δεσπόζουν -εκτός από τα signatures- καλοφτιαγμένες και πιστές στο 100% συνταγές που ήταν δημοφιλείς στα 90s, από εκείνες που εύκολα θα αποκαλούσαμε παρεξηγημένες όπως το Porn Star Martini ή το Tequila Sunrise. Η χρήση premium spirits εντός αυτών φροντίζει για την αποκατάσταση της φήμης τους. Στο οινικό κομμάτι, συναντάμε προς το παρόν 100+ ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα (20 σε ποτήρι και προσεχώς θα αυξάνονται), με μία μικρή κλίση στον πρώτο και συμπάθεια σε κρασιά ήπιας οινοποίησης. 

Στην προαναφερθείσα open κουζίνα, ο Νίκος Θωμάς θα κάνει τακτικές εμφανίσεις εβδομαδιαίως αλλά εντός αυτής θα βρίσκεται πάντοτε ο επί χρόνια υπολοχαγός του Μάνου Σαρρή στο "Simul", Βαγγέλης Μπαλτζάκης. Τι τρως εδώ λοιπόν;

NiDo Κολωνάκι 4

NiDo Κολωνάκι 5

NiDo Κολωνάκι 6

Στρείδια με ενδιαφέρουσες φιοριτούρες (πολύ καλή η εκδοχή με μπερ μπλαν με κίμτσι και σουσάμι), ωμά όπως το πληθωρικά γεμάτο ταρτάρ μοσχαριού με μαγιονέζα bonito, καραμελωμένο κρεμμύδι και σκόνη πορτσίνι, τις τηγανητές πατάτες που σίγουρα θα κατέτασσα στην best-of αθηναϊκή λίστα της κατηγορίας τους (αγκαζέ με μαγιονέζα τρούφας και fermented κέτσαπ), yakitori-style σουβλάκια σε ιντριγκαδόρικος εκδοχές (όπως το combo μυδιών-σαλιγκαριού ή το vegetarian friendly με κουνουπίδι και βινεγκρέτ από wasabi και kombu), μία λαχταριστή πανσέτα που σερβίρεται με κέτσαπ ανανά και πίκλα ρέβα αλλά και πιο μερακλίδικες προτάσεις σαν τη μοσχαρίσια γλώσσα με τις περιβόητες καυτερές πιπεριές Pardon.

NiDo Κολωνάκι 7

Έχοντας μιλήσει αρκετές φορές με τον Νίκο Θωμά, καταλήγω στην αίσθηση πως έφτιαξε ένα μέρος που είναι πολύ κοντά τόσο στον πιο άνετο μαγειρικό του χαρακτήρα όσο και στο όνειρό που είχε μικρός - να γίνει ροκ σταρ. Με μία πρώτη, γρήγορη ματιά και μερικές εξίσου αστραπιαίες μπουκιές και γουλιές, μπορώ να πως έχει ενδιαφέρον το "NiDo". Και ένταση, με την καλή πάντοτε έννοια, όπως και ζωηράδα. 


Info

Λεβέντη 5, Κολωνάκι
Τηλ. 210 7250226
Δευτ. – Σάβ. 18.00 – 00.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.