Παράδοση, εκσυγχρονισμός, Γαλλία και Ιταλία σε συνάντηση κορυφής τη 2η μέρα του Gastronomy Lab

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, ξεκίνησε δυναμικά. Τι θα δούμε τη δεύτερη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" καθημερινά στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκίνησε δυναμικά. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης (11 π.μ-12 μ.μ), γνωστός για την ενδελεχή του έρευνα στη ροδίτικη κουζίνα, θα παρουσιάσει τον τρόπο εκσυγχρονισμού της, χωρίς όμως να χάνει την παραδοσιακή της ταυτότητα. Τη σκυτάλη παίρνει ο pastry chef Luc Debove (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), (Meilleur Ouvrier de France, World championship Ice Cream, Executive Pastry Chef at École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie – ENSP), με μια παρουσίαση που θα εστιάσει σε γλυκά χωρίς γλουτένη, ενώ στη συνέχεια (1.30 μ.μ-2 μ.μ), το εστιατόριο "Μαραθιά", στην Τήνο, ένα από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του. Την αρχή έκανε σήμερα, το "Peskesi" στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Διαβάστε Επίσης

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" (2.15 μ.μ.-3.15 μ.μ) αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την τιμητική της θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πίτσας, που, μαζί με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ). Το πρόγραμμα κλείνει με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ) σε μια ενδιαφέρουσα απόδοση της αγιορείτικης κουζίνας, που με άνεση μπορεί να δηλώσει παρούσα στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.