To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienda με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Cinco de Mayo © Λεωνίδας Τούμπανος

Σταθερή αξία στις γευστικές τάσεις τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, η μεξικάνικη κουζίνα, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και οι αφίξεις στον ethnic χάρτη της πρωτεύουσας το επιβεβαιώνουν. Το "Cinco de Mayo", που άνοιξαν πριν από τρεις μόλις εβδομάδες οι Δημήτρης Κίμωνας, Ανδρέας Γόγολος και ο Τάσος Δημητριάδης στην πολυσύχναστη Δεκελείας, πατά στην πολύχρωμη παλέτα της πόλης του Μεξικού με καμβά την πικάντικη γευστική της προσωπικότητα και διακριτικές πινελιέςαπότην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. 

Cinco de Mayo 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος, που επιμελήθηκε η διακοσμήτρια Μαριάννα Τσαγλή, είναι αλέγκρος, με τοίχους σε έντονο πορτοκαλί, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα με κυρίαρχα χρώματα το πετρόλ και το κόκκινο, ψάθινα κρεμαστά φωτιστικά που θυμίζουν εξοχική κατοικία και έναν μεγάλο καναπέ με πολύχρωμα μοτίβα, που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες σε ατμόσφαιρα "to know us better". Η μεγάλη ξύλινη μπάρα βαμμένη σε βαθύ κόκκινο, με ψάθινες λεπτομέρειες στη βάση είναι ωραίο πόστο για φαγητό όπως και το δεύτερο επίπεδο, με ατού την ανοιχτή κουζίνα και τη θέα της περαντζάδας. Η ατμόσφαιρα ζεστή κι ευχάριστη, με ωραίες "σπιτικές" λεπτομέρειες όπως το κεντητό που κρέμεται στον τοίχο στο βάθος αλλά και πιο μοντέρνες, όπως η neon ταμπέλα με το όνομα του μαγαζιού, να κάνουν τη διαφορά. Στα τραπέζια του δε, συναντάς από σεφ που περνούν ξεκούραστα το ρεπό τους με την οικογένεια, μέχρι παρέες νέων που έρχονται για να γιορτάσουν κάποια ξεχωριστή στιγμή ή απλά, να περάσουν καλά.

Διαβάστε Επίσης

Cinco de Mayo 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού που επιμελείται ο σεφ Θανάσης Τριχιάς, είναι περιεκτικό, με ενδιαφέρουσες επιλογές σε tacos, burritos, nachos, quesadillas, chimichangas, fajitas και μερικά κυρίως με πρωταγωνιστή το κρέας, που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος. Υπάρχουν ωστόσο και vegetarian προτάσεις ενώ είναι ευέλικτοι στην μετατροπή κάποιων πιάτων σε vegan ή vegetarian όπου βέβαια είναι εφικτό. Στα συν το ότι οι πίτες και τα nachos είναι χειροποίητα, όπως επίσης και το ότι όσα δοκίμασα στο σύνολό τους διατηρούσαν τις γευστικές ισορροπίες και το πικάντικο στοιχείο σε ήπια επίπεδα. Από nachos, τα "carne y queso" με chili con carne, mix τυριών, sour cream και γουακαμόλε είναι νόστιμο ξεκίνημα αλλά δύσκολο να φαγωθούν με το χέρι αφού περιχύνονται με τις σάλτσες ενώ από tacos, απολαυστικά τα "birria queso" με σιγομαγειρεμένο χοιρινό συνοδευόμενα από ελαφρύ κονσομέ που "σπάει" την ελαφριά αψάδα τους. Τα "tacos con camarones" όμως με γαρίδα tempura, αρωματική μαγιονέζα, ραντίτσιο και αβοκάντο θα είχαν περισσότερο ενδιαφέρον χωρίς το ραντίτσιο αφού η πικράδα του κάλυπτε όλες τις γεύσεις. Η "chimichanga de carne", τηγανισμένη τορτίγια με μοσχαρίσια φιλετάκια και πολύχρωμες πιπεριές, είναι χορταστική όπως και η πληθωρική "Carnita de  puerco", από τα burritos, με χοιρινό, pico de gallo και mix τυριών. Από κυρίως, τα μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια με χειροποίητη σάλτσα BBQ και κυδωνάτες πατάτες με τραγανή κρούστα, "τραβάνε" κοκτέιλ όπως το "La Brujita" που συνδυάζει το καπνιστό άρωμα του Mezcal με τεκίλα, λικέρ μαστίχα, λάιμ και grapefruit. Κρατήστε λίγο χώρο για τα churros με σάλτσα σοκολάτα και καραμέλα.

(+) Οι γενναιόδωρες μερίδες, οι εντάσεις και η ισορροπημένη αψάδα στα πιάτα 
(-) Το σερβίρισμα της "Carnita de Puerco", που είναι νόστιμη μεν, δύσκολη στο κόψιμο δε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.