Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο1

Έχω δοκιμάσει πολλά περίεργα fusion διατρέχοντας τον πλανήτη, αλλά συνδυασμό Αιγύπτου με Ασία και Ελλάδα ομολογώ ότι δεν έχω συναντήσει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το καλοκαίρι πέρασαν τυχαία έξω από την "Kobra" οι Ahmed Ganzoury και Kareem Nabil (δημιουργοι του GNK Group που ειδικεύεται στην εστίαση, τη διασκέδαση και την φιλοξενία) και κάθισαν να φάνε. Ενθουσιάστηκαν από την out of the box κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά και ζήτησαν να γνωρίσουν τον σεφ. Όταν μάλιστα έμαθαν ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, τακίμιασαν και του πρότειναν συνεργασία. Το "Buoy" θα ανοίξει προς τα μέσα Νοεμβρίου, σερβίροντας κατά το αιγυπτιακό συνήθειο breakfast και dinner και ο Κοντοβάς  θα έχει την επιμέλεια της κουζίνας. "Φτιάχνεται ένας πολύ όμορφος χώρος σε desert boho έλεγκαν στυλ, και με εξιτάρει που επιστρέφω στη γενέτειρά μου", μου λέει ο Άνταμ.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο

Του ζητώ να μας δώσει μερικά παραδείγματα των γεύσεων που θα παρουσιάσει, "θα δουλεύουμε ξυλόφουρνο, γιαπωνέζικη ρομπάτα και φούρνο Josper. Σκέφτομαι να βάλω τα αιγυπτιακά φαλάφελ, τα ταάμι, μέσα σε κορεάτικο ssam wrap τυλιγμένα σε φύλλο shiso, με σάλτσα σόγιας κι εμουλσιόν κορίανδρου και τουρσάκια. Το kofta με ψάρι και σαμπαγιόν αυγολέμονο, ελαφρά τσιγαριαστό σπανάκι και μαρμελάδα μήλου - τζίντζερ. Τα ντολμαδάκια mahshi θα τα παραλλάξω γεμίζοντάς τα με ψητή γαρίδα, και θα τα συνδυάσω με σάλτσα αμυγδάλου και τραγανό αμπελόφυλλο. Τα περισσότερα πιάτα μας θα είναι χειροποίητα από Αιγύπτιους αγγειοπλάστες και βάζουμε στόχο το "Buoy" να μπει στα 50 Best εστιατόρια της Μέσης Ανατολής". Ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα σας έχουμε αναλυτική παρουσίαση μόλις ανοίξει και το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.