35 χρόνια "Βαρούλκο" με παρέλαση εμβληματικών πιάτων

Τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη για το εστιατόριο-τοπόσημο της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Βαρούλκο 35 χρόνια ειδικά μενού 2022

Εστιατορικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το "Βαρούλκο", γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια της υπάρξής του. Ήταν 1987 όταν ο Λευτέρης Λαζάρου άνοιγε το πρώτο "Βαρούλκο" στον Πειραιά και ταυτόχρονα ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική κουζίνα.

Από το λιμάνι στα αστέρια της Michelin

35 χρόνια Βαρούλκο 1

Το δρομολόγιο Δεληγιώργη-Πειραιώς-Μικρολίμανο έπιασε λιμάνι στην ώρα του, ψάρια βγήκαν από τη θάλασσα και την αφάνεια, υψηλές τεχνικές συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς και κάπως έτσι το πειραιώτικο σποτ γυαλίζει από το 2002 το αστέρι Michelin του.

35 χρόνια Βαρούλκο 4

Τα χρόνια πέρασαν και πια μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη. Θα το γιορτάσει στα τραπέζια του, με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον head chef Θοδωρή Κυριακίδη να ετοιμάζουν ειδικά εβδομαδιαία μενού με τα πιο εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου, αρχής γενομένης από τα μέσα του επόμενου μήνα και φινάλε τα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 (και απαραίτητο διάλειμμα εντός των γιορτών). 

35 χρόνια Βαρούλκο 2

Η σούπα με πεσκανδρίτσα, το κριθαράκι με τις γαρίδες, το καλαμάρι pesto και μπόλικες ακόμη από τις δημιουργίες που έγραψαν την ιστορία στην κουζίνα του εστιατορίου θα μπουν στα πιάτα ώστε "να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι".

35 χρόνια Βαρούλκο 3

> Διάβασε ακόμη: Ο "Φάρος" στον Μύτικα είναι μία ψαροταβέρνα-εμπειρία

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.