35 χρόνια "Βαρούλκο" με παρέλαση εμβληματικών πιάτων

Τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη για το εστιατόριο-τοπόσημο της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Βαρούλκο 35 χρόνια ειδικά μενού 2022

Εστιατορικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το "Βαρούλκο", γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια της υπάρξής του. Ήταν 1987 όταν ο Λευτέρης Λαζάρου άνοιγε το πρώτο "Βαρούλκο" στον Πειραιά και ταυτόχρονα ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική κουζίνα.

Από το λιμάνι στα αστέρια της Michelin

35 χρόνια Βαρούλκο 1

Το δρομολόγιο Δεληγιώργη-Πειραιώς-Μικρολίμανο έπιασε λιμάνι στην ώρα του, ψάρια βγήκαν από τη θάλασσα και την αφάνεια, υψηλές τεχνικές συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς και κάπως έτσι το πειραιώτικο σποτ γυαλίζει από το 2002 το αστέρι Michelin του.

35 χρόνια Βαρούλκο 4

Τα χρόνια πέρασαν και πια μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη. Θα το γιορτάσει στα τραπέζια του, με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον head chef Θοδωρή Κυριακίδη να ετοιμάζουν ειδικά εβδομαδιαία μενού με τα πιο εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου, αρχής γενομένης από τα μέσα του επόμενου μήνα και φινάλε τα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 (και απαραίτητο διάλειμμα εντός των γιορτών). 

35 χρόνια Βαρούλκο 2

Η σούπα με πεσκανδρίτσα, το κριθαράκι με τις γαρίδες, το καλαμάρι pesto και μπόλικες ακόμη από τις δημιουργίες που έγραψαν την ιστορία στην κουζίνα του εστιατορίου θα μπουν στα πιάτα ώστε "να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι".

35 χρόνια Βαρούλκο 3

> Διάβασε ακόμη: Ο "Φάρος" στον Μύτικα είναι μία ψαροταβέρνα-εμπειρία

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.